Stäng

Nyanlända kräver bostad på KF-möte får bra svar: Skaffa jobb, sök bostad

INVANDRING. I två år har nyanlända bott i så kallade etableringslägenheter i Solna. De flesta har lyckats ordna egna bostäder på två år men nu kräver de återstående var sin bostad av Solna kommun. 

Kommunens linje är: Sorry, ni har i två år vetat att ni enbart har två år på er att bo här. De flesta har lyckats fixa bostad själva och dessa modulbaracker är ej permanenta boenden.

Skaffa jobb, sök bostad – good luck 🙂

-Pettersson säger att den linjen skulle vi ha börjat med för 30-40 år sedan.

Från Twitter

15 reaktioner på “Nyanlända kräver bostad på KF-möte får bra svar: Skaffa jobb, sök bostad

 1. Så får man väl inte säga i Sverige till stackars och som de alltid verkar vara i alla sammanhang totalt hjälplösa nysvenskar !
  Nu blir det krigsrubriker och anmälningar om hets mot folkgrupp och sedan blir det en sedvanlig svensk ynklig och feg s.k pudel från de som uttryckt sig hemskt och bryskt mot våra pensionsräddare !!!!!!
  Bjuder vi in människor i nöd från nästan hela världen så ska de självklart bara behandlas väl och få allt de vill annars kan de tro att de kommit till fel paradis på jorden och det vore ju förargligt för duktiga kramgoa och stenrika Sverige.

 2. Det är skillnad här i landet på skälig levnadsnivå för ett flyktingbarn
  mot en 95! åring.

  Kammarätten i Sundsvall har gjort helt olika bedömningar i sin bedömning om skälig levnadsnivå.
  Med att vara 95 år då är: ”Omvårdnadsbehoven inte så omfattande”

  Vara flyktingbarn från Etiopien och ansöka om bidrag om att anhöriga skall komma hit för då kunna få skälig levnadsnivå går bra.
  Att de anhöriga även skall flygas hit på skattepengar
  går även ”Kammaren” med på.

  Kammarätten gjorde däremot och nekade i sin bedömning 2016
  till en 95 årig dam.

  Att vara 95 år ensamboendes hemma med balansproblem och bor en trappa upp utan hiss och besväras av artros i axlarna, ödem i vänster arm och artros i ett knä med värk.
  Har dessutom nedsatt balans och har opererat en höftled och en knäled.
  Att då kunna få komma till ett särskilt boende se det går inte.

  ”Kammarrätten: sex personer ska få flytta till Sverige för att uppnå skälig levnadsnivå för ett flyktingbarn.”

  Samtidigt nekar samma domstol särskilt boende för en 95-årig kvinna isolerad i sitt hem. ”Omvårdnadsbehoven inte så omfattande”

  En man från Etiopien som står registrerad hos Migrationsverket som 17 år gammal och som nyligen fått ett uppehållstillstånd i Sverige ansökte hos socialtjänsten i Falun om ett särskilt bidrag. Bidraget skulle täcka en ansökningsavgift för att hans familj i Etiopien bestående av hans mor och fem syskon skulle kunna ansöka om ett uppehållstillstånd i Sverige på familjeanknytning till honom.

  Ansökningsavgiften är 1500 kronor för en vuxen och 750 kronor för barn vilket gör att den totala summan ligger på 5250 kronor. Falu kommun avslog ansökan den 7 mars 2017 varpå ärendet hamnade först hos förvaltningsrätten i Falun och sedan hos kammarrätten i Sundsvall.

  Av Kammarrättens dom framgår att hela familjen redan beviljades permanenta uppehållstillstånd den 4 maj 2017 – genom omsorg av den gode man som gick in med egna pengar. Det framgår även att familjen ska resa in i Sverige på Migrationsverkets bekostnad – med flygbiljetter som myndigheten betalat enligt det förfarande som Samhällsnytt uppmärksammade i en artikel förra veckan.
  https://samnytt.se/kammarratten-sex-familjemedlemmar-ska-fa-flytta-till-sverige-for-att-uppna-skalig-levnadsniva-for-ett-flyktingbarn/

  ”95-åring känner sig isolerad – nekas boende”

  Hon känner sig ensam och isolerad i sin lägenhet och har begärt att få plats på ett särskilt boende. Men äldrenämnden tycker att 95-åringen kan få tillräcklig hjälp i hemmet. Nu får hon avslag även i kammarrätten.

  Hon har sett de flesta av sina vänner försvinna. Nu känner sig den 95-åriga kvinnan ensam och isolerad i sin lägenhet i Umeå, men får inte någon plats på ett särskilt boende, trots att hon själv vill.

  Äldrenämnden anser att den hemtjänst på 4,75 timmar i veckan som hon får räcker för att tillgodose hennes behov.

  För 95-åringen är det långt ifrån en bra lösning. Hon är ensamboende, bor en trappa upp utan hiss och besväras av artros i axlarna, ödem i vänster arm och artros i ett knä med värk. Hon har dessutom nedsatt balans och har opererat en höftled och en knäled.

  Hon fick rätt i förvaltningsrätten, men nu slår kammarrätten i Sundsvall fast att hon inte har rätt till särskilt boende, efter att ärendet överklagats.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/95-aring-kanner-sig-isolerad-nekas-boende

 3. Hur har de lyckats ordna sina liv, det finns ju varken jobb eller bostäder. Det är något väldigt skumt i det hela.

 4. Trots sämre hälsa avslog kommunen 92-åriga Tora Göranssons ansökan om färdtjänst Efter ett hembesök 2014 ansåg kommunen att hon behövde färdtjänst, men när hon skulle förnya sitt färdtjänstkort 2017 fick hon inget hembesök utan endast ett telefonsamtal och därefter ett avslag.

  Inga pengar finns kvar till dem som arbetat ihop samhällsekonomin.

  https://www.sydsvenskan.se/2018-03-06/trots-samre-halsa-avslogs-ansokan-om-fardtjanst

  1. Universallösningen för pensionärerna.

   Skriv in er på arbetsförmedlingen och sök jobb.

   Tack Alliansen och de Rödgröna!

   1. Nej universallösningen för pensionärerna är att söka asyl!

    Under den 2-3 år långa asylutredningen bor dom flott och äter gott.

    Dagpenning får dom, som dom kan dryga ut sin magra pension med.

    Avslag, ja då är det bara att överklaga in absurdum.

    Verkligen sjukt att främmande människor med okänd identitet får det bättre än våra pensionärer.

   2. Universallösningen för en pensionär är att byta religion. Leta upp den gamla Brigitte Bardot-schaletten från 1950-talet och knytunder hakan. En gammelman kan åka utomlands och gifta sig med ett antal fruar. Då är han försörjd till döddagar.

 5. Moderaterna är lite för efterkloka för mig. ”Tjänstefolkets” sunda förnuft blottade den här utvecklingen och obalansen redan för 20 år sedan men då passade det inte i de fina salongerna. Nu pillar man och kelar man men den här gången går jag inte på det. Rösta nationellt 2018!

 6. Jag har funderingar varför ingen regering sedan Carlsson I har utlöst UtlL kap. 5 § 25? Då kom ungefär 100 bulgarienturkar om dagen vilket utlöste det så kallade Luciabeslutet. 100 ekonomiska migranter om dagen skulle 2015 varit ”a piss in Mississippi”.

   1. Ungdomens källa låg förr på ögruppen Azorerna, nu finns den vid gränsen till Sverige.

  1. Forever eller så länge man vill parasitera på s.k outömlig svensk välfärd !!!!
   Alla nysvenskar behandlas ju av dumsnälla naiva och patetiska svenskar och myndigheter som totalt hjälplösa nyfödda bebisar och därför blir man ju lite förvånad över att de gått hela vägen till paradiset Sverige som mångkulturälskarna snyftande vill påskina att de gjort vilket naturligtvis bara är ren lögn som alla infödda riktiga svenskar icke tillhörande 87:an med sunt förnuft vet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: