Stäng

Flyktingstopp i Oxelösund

INVANDRING. Flyktingstopp i Oxelösund för andra året i rad skriver den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter i dag.

Detta utan tillstymmelse till kritik. Vi som däremot sagt att detta håller inte och vi måste begränsa invandringen kallas fortfarande rasister och främlingsfientliga av lokaltidningen.

Nåväl, frånsett att SN kallar alla flyktingar trots att många är ekonomiska migranter så skriver tidningen att kommunen fortfarande arbetar med att få dem som kom 2015 och 2016 i arbete eller utbildning och att målsättningen är att minst 50 % ska vara i egenförsörjningen efter två år.

-Pettersson undrar när journalister och politiker ska vakna? Detta fungerar inte. Malmö går back 15 miljoner om dagen, 5,5 miljarder om året. Vad händer när hela Sverige blir som Malmö? 

Oxelösund har gått från att ha bidragit med 30-40 miljoner per år till det kommunala utjämningssystemet till att vara en stor bidragstagare. Det är naturligtvis inte bara invandringens fel men i grunden finns bara en enda stor fråga som påverkar allt… 

9 reaktioner på “Flyktingstopp i Oxelösund

 1. Kommunens flykting- och integrationssamordnare poängterar att vackra Oxelösund behöver invandringen p.g.a. fler och friskare äldre, i kommunen.

  Helt klart en aning motsägelsefulla uppgifter.

  Jag citerar……

  – ”Vi har så pass mycket äldre befolkning i kommunen.”

  Under senare år har de äldre blivit friskare – och inflyttningen till Oxelösund varit låg.

  – ”Tack och lov för de invandrare som kommit. Det är knappt en enda pensionär, de flesta är antingen barn eller mellan 20 och 45 år. Det är verkligen positivt.”

  Vad säger då nationalekonomen Tino Sanandaji, om ett sådant resonemang, som Oxelösunds flykting- och integrationssamordnare hävdar.

  ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov.

  Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji i Kvartal.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

 2. Det var ju jätte-tråkigt för Oxelösunds kommun och dess invånare.

  Oxelösunds kommun kommer nu att gå miste om de framgångar som vår bekanting Alex Voronov skrev nyligen i en krönika signerad av honom. Han skrev bl a det här i rubriken till krönikan i Katrineholms-Kuriren.

  ”Invandring är nyckeln till framgång. Katrineholms kommun har nu över 34 000 invånare. (Publicerat 2018-02-21)

  Katrineholm är liksom Oxelösund också en kommun i Sörmland som under mycket lång tid bakåt tagit emot enormt många invandrare / ekonomiska ”flytingar” …

  Voronov är lyrisk över befolkningsökningen i Katrineholm och svamlar om ”framgång” för Katrineholm tack vare invandringen. Men han missar helt att med bärande faktauppgifter berätta vari de påstådda s k framgångarna består.

  Alex Voronov ger också en liten känga till kommunalrådet Göran Dahlström (S) för att han i tid och otid kritiserat den stora invandringen till kommunen. Voronov förmådde inte presentera några underbyggda faktauppgifter om varför det senaste tillskottet av nästan 800 nya invånare / invandrare till Katrineholm skulle ha några fördelar för kommunen. Läs gärna hela krönikan på länken nedan:

  https://www.kkuriren.se/kronikor/invandring-ar-nyckeln-till-framgang/

  Alex Voronov lyckades av någon underlig anledning missa en massa inte särskilt trevliga saker som har hänt / händer i Katrineholm och i grannkommunerna i Sörmland. Några exempel:

  Fem elever på en yrkesskola i Katrineholm hotades med pistol av tre okända gärningsmän. Hotet kom efter att eleverna jagat iväg några snöbollskastande barn.

  40 personrån i Sörmland + kriminellas uppgörelser sinsemellan med dödlig skottlossning som följd + handgranatsprängning mot polisstationen i Katrineholm, våldtäkter, rån av guldsmedsbutik, rån av ICA-Nära butik, rånförsök mot personal och matgäster på Mc Donalds mm mm … Ja, sånt betraktar kanhända tidningskoncernen Sörmlandsmedias ledning … inkl krönikören Alex Voronov som positiva effekter av invandringen, som bidragit till Katrineholms s k ”framgångar” så som Alex Voronov uttrycker sig i krönikan. Vem vet?

  Här lite mer av kriminella händelserna som nyligen inträffat i Sörmlands kommuner.

  Man gripen för mordbrand – tidigare känd hos polisen

  Polisen har gripit en gärningsman som misstänks stå bakom gårdagens brand i Migrationsverkets anläggning i Flen (= grannkommun till Katrineholm)

  Det var inte så länge sen som han slog sönder akutmottagningen på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm, säger Jan Abrahamsson, jourhavande förundersökningsledaren vid polisen i Sörmland.

  Misstänkt för mordbrand

  Mannen är nu misstänkt för mordbrand och under dagen kommer det att hållas förhör med honom. Kan läsas i sin helhet på SVT Sörmland. (Publicerad 4 mars 2018)

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/man-gripen-for-mordbrand-tidigare-kand-hos-polisen

  Det finns mycket, mycket mer av omfattande kriminalitet att nämna men jag stoppar här tills vidare av utrymmesskäl.

 3. Vad Nils D. visar här är mycket oroväckande och att polisen inte gräver är om möjligt ännu värre.
  Demokratiska Sverige våldtas tydligen varje dag utan att någon myndighet orkar ingripa. Absurdistan är snart en realitet.

 4. Nils Dacke – Bra att veta när Ulf Kristersson strör sina vallöften, att det är en moderat, Andreas Norlén, som sitter som ordförande i både Folkbildningsrådet och Konstitutionsutskottet.

  1. Reinfeldt sitter tyst i bakgrunden, dagen efter valet utses han till partiledare, medlemmarna tillfrågas aldrig.

 5. OT, men ni måste läsa Ledarsidorna.se avslöjande idag om korruptionen vid statliga folkbildningsrådet, jag läste artikeln två gånger för att inse den sannolika omfattningen av vilken blåsning svenska skattebetalare drabbas av på grund av flathet och godhet inför massinvandringens konsekvenser.

   1. Naturligvis !
    Pravda skrev på sin också bara om sådant som kommunistdiktaturen i Sovjetunionen bestämde skulle få uttryckas och sägas !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: