Stäng

Asylsökande anlade brand på asylboende

Ett asylboende i Flen eldhärjades igår.

Två väktare som försökte släcka branden fick föras till sjukhus med rökskador.

Branden anlades i byggnadens källare och bara ett par timmar senare kunde gärningsmannen gripas.

Det visade sig vara en boende på hemmet som anlade branden. En boende som är känd hos polisen sedan tidigare, bl.a. för att ha levt rövare på Kullbergska sjukhuset i närliggande Katrineholm. Av åldern att döma torde han vara en av alla de tiotusentals ensamkommande som olika intressegrupper vurmar för.

SVT

Tidigare om bränder på asylboenden:

2015: ”Jag är helt övertygad om att de allra flesta i vårt land inte vill se det här. Det är inte det Sverige vi känner stolthet över”, säger statsministern till media.

2017: ”I 37 fall tros bränderna vara anlagda av någon på boendet, bortsett från två fall där bränderna konstaterats vara anlagda av personer utifrån”. Alltså bara 1,79% av bränderna på asylboenden 2016 konstaterades vara anlagda av någon utomstående.

2018: ”Peter Eriksson vill att misstänkta mordbränder mot flyktingboenden ska kunna utredas som terroristbrott eftersom han anser att det finns politiska motiv och att de är riktade mot staten”. Vi får väl se om den asylsökande 20-åringen i Flen döms för terrorbrott.

14 reaktioner på “Asylsökande anlade brand på asylboende

 1. Tänk om han då för en gångs skulle kunna ge SD plus för att dom haft rätt hela tiden om att jättestor invandring ger enorma problem, vilket syns på många områden i samhället .

 2. Så här fint och lyxigt blir det när ett land har gjort sig av med en stor del av den kriminella bördan. ( Bördan är nu i Västeuropa försörjda av hjärntvättade västeuropeer.)

 3. Föräldrar ska ha uppsikt över barn. Föräldrar ska förvara tändare och brandfarliga vätskor på ett säkert sätt. ”Barn” som leker med elden är pyromaner och mordbrännare. De sätter man i fängelse, gärna utländskt sådant.

 4. Thailand har ett system där ALLA måste vara registrerade med noggrann identitet för den som befinner sig i landet.
  Alla besökare måste anmäla aktuell, befintlig adress inom 24 timmar.
  Alla måste ha någon form av visum.
  Vid vistelse, längre än 90 dagar måste besökaren anmäla sig på ett
  ”Immigration office” var 90:de dag.
  Brott resulterar i böter, återbesöksförbud eller t.o.m. fängelse.

  Sverige kräver inte ens fingeravtryck!
  Sverige kräver inte dokumenterad identitet?
  Sverige godkänner ”muntlig” identitet.
  Sverige vet inte vilka och hur många ”gäster” som finns i landet!
  Sverige vet inte deras bakgrund och mål (IS – soldater?).

  Rensa Sverige!
  Håll Sverige rent!
  Sverige till svenskarna!
  Bjud objudna ”gästerna” på enkel hemresa!
  Hjälp objudna gästerna att få en intensiv hemlängtan!

  ”En svensk tiger” – men inte hur länge som helst!
  ”Du gamla du fria” …

 5. Expo har (förstås) sin egen slutsats om bränderna. De anklagar MSB för att spekulera när de säger att det är ett fåtal av bränderna som är bevisat anlagda utifrån.

  Fast Expo fabulerar ju själva, men det tycks de anse sig ha rätt till…
  ”Vad vi ser är en kraftigt eskalerande våldsvåg (med största sannolikhet med rasistiska förtecken) riktad mot landets asylboenden, som dessutom underblåses aktivt av extremhögern.”

  Expo vänder det hela bak och fram, och struntar i vad proffs inom MSB och räddningstjänsten kan och gör.
  ”jag är övertygad om att vi ligger betydligt närmare sanningen än MSB.”

  ”mängder av asylsökande under hösten 2015 medvetet trycktes in i överfulla lokaler med undermåligt brandskydd, vilket kan förklara ökningen”

  Man låtsas inte om hur mycket skadegörelse det är, saboterade larm, mängder av falsklarm, inte ett ord om skadegörelse (men det är väl extremhögern som skyldig till det också…)

  Expo själva skriver på sin hemsida:
  ”Vi utmanar intoleransen genom att förebygga den med kunskap”
  Det är helt tydligt att man saknar kunskap, men det hindrar dem inte att uttala sig om MSB och bränderna!

  Vilken fruktansvärd organisation! Ska de prata om intolerans??
  De lever ju inte ens i verkligheten, men åker ändå ut till skolor och håller föredrag!

 6. I en krönika signerad av vår bekanting Alex Voronov skrev han nyligen bl a följande om Katrineholms kommun (där den nu misstänkte mordbrännaren på asylboendet i grannkommunen Flen) tidigare slagit sönder akutmottagningen på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm.

  Så här skrev Alex Voronov bl a …

  ”Invandring är nyckeln till framgång. Katrineholms kommun har nu över 34 000 invånare. (Publicerat 2018-02-21)”

  Voronov är lyrisk över befolkningsökningen i Katrineholm och svamlar om framgång för Katrineholm tack vare invandringen. Men han missar helt att med underbyggda faktauppgifter berätta vari de påstådda s k ”framgångarna” består.

  Alex Voronov ger också en liten känga till kommunalrådet Göran Dahlström (S) för att i tid och otid ha kritiserat den stora invandringen till kommunen. Voronov förmådde inte presentera några hållbara argument om varför invandringen av nästan 800 nya invånare skulle ha de fördelar han beskriver. Det Alex Voronov knåpat ihop vid sitt skrivbord kan i huvudsak betraktas som en massa verklighetsfrämmande substanslöst svammel. Läs gärna hela den märkliga krönikan på länken nedan:

  https://www.kkuriren.se/kronikor/invandring-ar-nyckeln-till-framgang/

  Mer om ”En av Sveriges bästa tidningar” som också berör ämnet ”invandring” mm vilket även denna tråd handlar om. Det tidigare inlägget postades av Pettersson den 1:a mars 2018. Läs gärna vidare på länken nedan:

  https://petterssonsblogg.se/2018/03/01/en-av-sveriges-basta-tidningar/comment-page-1/#comment-492997

 7. Stackars asylsökande som måste elda de fryser i Lövets rika och öppenhjärtliga välfärdsland Sverige, hoppas reparationerna kommer att kosta många skattekronor då blir sosse Magda glad att få öppna sin alltid rågfulla pengakista och alla arbetande och skattebetalande svenskar får känna sig stolta över att deras bidrag hjälper stackars nysvenskar i nöd !!!!!!

  1. Samtidigt skapar de arbetstillfällen för Balter och andra tidigare östländers byggjobbare,till såväl svarta som underbetalda löner !

   1. Stämmer, inget ont som inte har något gott med sig som man brukar säga !!!!!!

 8. Dags på nytt att kärleksbomba…. Dessa vänstersvin som alltid är/var beredda ställa upp för de ”stackars barnen”,har ju inte synts till på länge !

 9. Om det inte är detta Löfven vill se, varför då tvinga på det svenska folket alltfler mordbrännare och analfabeter?

  1. Inte mordbrännare och analfabeter pensionsräddare heter det och inget annat, bara att fråga det svenska mångkulturälskande etablissemanget !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: