Stäng

Nu kan det vara slut med glasskalas på förskolorna

GALENSKAP. Nu kan det vara slut med kalasglass på Kävlinge kommuns förskolor. En kommunövergripande sockerpolicy för alla förskolor arbetas nu fram.

Startskottet för den nya sockerpolicyn kommer av ett brev från en förälder som beskriver hur barnen som fyller år på deras förskola får ta med sig glass och bjuda sina kompisar på.”Det kan ju låta mysigt och barnen gillar det förstås. Men eftersom barngrupperna är stora kan det det bli över 20 gånger per år.” skriver föräldern och pekar på det är oansvarigt med tanke på att allt fler barn är överviktiga, att det ger en ökad risk för hål i tänderna och det kan vara en problematisk utgift för en del.

Läs vidare på Sydsvenskan…

-Pettersson  som inte är skol- eller kostchef är övertygad om att eventuell övervikt hos barnen inte beror på glass eller sylt till pannkakor utan att dom rör sig för lite. Låt personalen på förskolorna bestämma och låt bli att detaljstyra, det blir bara dyrt och dåligt.

Är sunt förnuft förbjudet idag? Ät nyttigt, motionera och ge barnen en glass eller en tårtbit när det är kalas och förbjud klåfingriga politiker och tjänstemän i stället…

14 reaktioner på “Nu kan det vara slut med glasskalas på förskolorna

 1. Den föräldern har rätt men i gämförelse med skolans övriga problem bör barnen få njuta av glass .
  När den svenska regeringen har lämnat över styret till imamer och alahtollor blir det ingen glass längre.

 2. ” … barngrupperna är stora kan det det bli över 20 gånger per år …” –… det innebär mindre än en glass varannan vecka. Låter mest som gnäll från en förälder för snål för att bjuda på lite glass.

 3. Och i Malmö har man slutat servera pannkakor i skolorna, eftersom ”vissa elever har laktos- och glutenintolerans”….

  Det vansinne med ”likriktning” av alla känner man igen från Hitler-Tyskland och Nordkorea. Men så är väl inget annat att vänta från en röd-grön-rosa-styrd kommun.

 4. Gör motsvarande inskränkningar i kommunhusets personalmatsal, så ska ni få se på rabalder. Minsta lilla förändring i detta heliga utrymme, kan vålla mer debatt än någon av de mest kontroversiella frågorna i den politiska hetluften. Det har jag själv erfarit internt, åtskilliga gånger.

 5. Socker, ägg och mjölkhatarna har Sverige i ett skamgrepp. Vad drabbas av nästa fanatism? Kött kanske och det blir väl insekter som till slut blir det enda tillåtna.

 6. Vi som nu är i pensionsåldern åt hemlagad mat helt utan E-nummer och varje varm måltid avslutades med något sött, ofta en frukt eller någon enkel dessert.
  Har själv bara haft tre lagningar och de skedde efter att jag fött barn.

  1. Har haft kontakt med flera myndigheter de senaste tre månaderna och den förändring Sverige genomgår och har genomgått är rent ut sagt katastrofal. Skriver ner vad jag upplever varje gång. Känner mig helt vilsen i Sverige och jag är övertygad om att välfärden inte har så många år till. Kanske bara något år eller två. Själv räknar jag med att inte ha någon allmän pension. Ungdomarna som kommer in i ett samhälle där fabriken flyttat ut och gatuköken byggts upp i varje hörn kan glömma både privat och offentlig pension.

   1. Citronvand :
    Till min glädje så är mina barnbarn i övre tonåren kloka, de är hälsomedvetna och lagar sin mat från basvaror, det är tyvärr svårt att finna frukt och grönt utan att de har preparerats med pesticider.
    Det finns där jag bor utanför Sverige, små kollektiv som odlar utan bekämpning av kemikalier. Köttet är inte hormonbehandlat och det är en stor positiv skillnad.
    Den bästa fisken finner jag i djupfrystdisken den som är fångad i vilt tillstånd i Nordatlanten, billigare och riktigt god fisk foreller är där jag bor odlad i floder och dammar i liten skala.
    Min granne har frigående höns, så fina ägg finns alltid.
    Han tillhandahåller även höns och tuppar som är frigående.

    Om vi hade varit färre människor så hade maten varit mycket bättre, det vet jag av 30-årig erfarenhet.

 7. Hälsomässigt är det en enorm vinst att tänka på vikten. Men rent samhällsekonomiskt är det rent krasst sett skitsamma i framtiden. Vi kommer inte att ha någon välfärd i alla fall att vårda människor med fetma-relaterade sjukdomar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: