Man med stor kniv skjuten av polis i Rinkeby

BROTTSLIGHET. Sent på torsdagskvällen larmades polis till Rinkeby torg där en man ska ha setts bärandes på en stor kniv. När polispatrullen kommer fram ber de mannen att släppa kniven men enligt polisen lyssnade inte mannen. 

– Vi har skjutit varningsskott och sedan verkanseld i benet, säger Mats Almqvist vid Stockholmspolisen.

Mannen är förd till sjukhus med polisbevakning. Han misstänks för försök till grov misshandel.  En särskild polisåklagare har kopplats in för att granska polisens agerande under ingripandet. 

13 thoughts on “Man med stor kniv skjuten av polis i Rinkeby

  1. När de plåstrat om honom så borde han direkt åka ut ur landet om det är en bidragsturist. De gör väl husrannsakan för att kolla upp ytterligare vapeninnehav? Utvisning på livstid, för innehav och hot med vapen. Mycket bra om Sverige gjorde sig av med alla kriminella importer. Hade Sverige bara sin inhemska produktion av kriminella samhällsstörare, skulle nog polisen klara upp de flesta grova brott om de får sina 10000 fler poliser eller hur många det nu var på förslag. Antalet outredda brott tycks ständigt öka.
    Hur många brott blir aldrig anmälda? Mörkertalet är stort pga. hot mot offer eller vittnen dvs. katastrofal ökning av övergrepp i rättssak. https://www.svt.se/nyheter/hot-mot-vittnen-okar-dramatiskt

  2. Nu får kvinnohuggaren sjukvård före äldre vita skattebetalare i >4 månaders vårdkö för t.ex. prostatacancerbehandling (2400 svenska män dör per år och Margot Wallström tycker bra att palestinier får mer plats här)

  3. Eftergifterna för den stackars skjutande polisen blir nog som vanligt suspendering…Polisåklagaren är politiskt tillsatt. Sorgligt att vi som lever i allt detta nya våld och måste skydda oss själva.

    • Poliser har rätt att skjuta i självförsvar och det brukar det inte bli några eftergifter för.
      Men det görs en utredning varje gång polisen skjutit mot någon för att kontrollera att det gått rätt till.

      • Sverige är inte ett nuvarande normalt och mänskligt fungerande rättssamhälle. Hoppas SD får många många röster i september. Då kan du sitta där och gapa Mia, som en nyfångad fisk !

      • Jag har aldrig haft något emot att var och en röstar efter sin övertygelse.Det gör jag själv trots gnäll från en del håll.

  4. Va’ läskigt!
    Jag har en jättestor kniv, köpt på Bygg Max för att skära Gullfiber solering med.
    Kanske dags att utnyttja vapenamnestin och lämna in den till polisen?
    Visserligen är den både slö och rund i toppen, men den är ju en stor kniv!

    (lite parodi, kanske?)

KommenteraAvbryt svar