Stäng

Frankrike: Migrantkrisen spårar ur totalt

av Soeren Kern  •  9 februari, 2018

 • Den franska inrikesministern Gérard Collomb beskrev våldsnivån i Calais som något som saknar motstycke. Han menar att konflikterna beror på eskalerande gatubråk mellan afghanska och kurdiska gäng som försöker ta kontroll över människosmugglingen mellan Calais och Storbritannien som många migranter ser som ”Eldorado” på grund av den enorma underjordiska ekonomin.

 • Under sitt besök i Calais berättade Macron om sin nya regerings nya immigrationspolicy: mat och husrum för de som har rätt att stanna i Frankrike, och deportering av de som befinner sig i landet illegalt.
 • ”Emmaniel Macron klarade det. Aldrig förr har en president i republiken minskat så snabbt i popularitet och sedan blivit populär igen.” – Paris Match.

Hundratals afrikaner och asiater beväpnade med knivar och järnstångar utkämpade ett gatukrig i den norra hamnstaden Calais den 1 februari, mindre än två veckor efter det att den franska presidenten Emmanuel Macron besökte området och lovade att slå till mot den illegala invandringen.

Sammandrabbningarna förvandlade Calais – symboliskt för Europas bristande förmåga att kontrollera massmigration – till en krigszon, och förstärkte därigenom uppfattningen om att de franska myndigheterna har förlorat kontrollen över landets säkerhetssituation.

Massbråken som utkämpades i minst tre olika delar av Calais bröt ut efter att en 37-årig afghansk migrant som drivit en människosmugglingsverksamhet öppnade eld mot en grupp afrikaner som inte hade råd att betala för hans tjänster. Fem afrikaner drabbades av livshotande skador.

Läs vidare

17 reaktioner på “Frankrike: Migrantkrisen spårar ur totalt

 1. Under folkvandringstiden invaderades Europa i våg efter våg och de som för tillfället bodde här försökte göra motstånd men fick se sig besegrade. Nuförtiden besitter västvärlden modern teknik, militär styrka och domedagsvapen som kan radera ut jordens befolkning många gånger om men får se sig slagna av outbildade yngre män i gummibåtar med mobiltelefoner men utan pass. Nog är det märkligt.

 2. Jag predikar återigen min lösning: Svalbard. Det har också kommit tips om Novalja Zemlja (rysk ö på samma breddgrad).

 3. Förra attacken i Calais, sedan revs ”the jungle” nu är det dags igen, stackars franska invånare på orten.
  En modig kvinna från Calais talade då om hur de hade det dygnet runt, hårt arbetande invånare, hoppas att lägret rivs ner nu direkt.
  https://www.youtube.com/watch?v=w5RifrDfElo
  Förbannade hjälporganisationer som uppmuntrar fler att komma !

  1. Stackars kvinna. Vilket nervvrak. Så blir det när man utsätts för mycket av mångkulturen. Undrar om 87:an kan greppa hur otroligt pyrt vi ligger till egentligen

  1. Rolf:
   Flera gånger per vecka inträffar sensationella ting runt om på kontinenten.De flesta relaterade till afrikanska/asiatiska överfallet på Europa.
   Vildarnas upplopp,brott och annan kriminalitet stoppas/gömmes undan,av den Absurdska censuren.
   Här i landet skall allt framstå via PK-media, som på Sörgårdens tid.
   Själv söker jag förmedla nyheter från olika länder,som kan intressera Petterssons läsare.Men dessa mina rader,är ju som att pinka i Östersjön,sett till alla de händelser dessa berikare och vandaler,orsakar ländernas urbefolkning.

   1. Bra jobbat Stenbock!!. Eftersom vi i decennier har levt med ”Nordkoreanska” gammelmedier så är denna plattform otroligt intressant.Sen att få läsa för det mesta kloka kommentarer från icke än hjärntvättade gör ju inte saken sämre. För övrigt är jag övertygad om att många 87:or tittar in. Hoppas att dom röstar klokare än sist.

 4. Fransmännen (exkl valboskapen) hade ju chansen att rösta på Marine Le Pen, den enda som kunde ha genomfört en förändring.

 5. Det är mer än i Frankrike detta spårar ur…fullständigt !!
  Hela Europa är invaderat av främmande väsen.Detta har i sin tur fört till,att fängelserna är överfyllda med exotiska förbrytare.De minnesgoda erinrar sig,att detta i sin tur fört till utbrytningar och flykt,av fångar i bl.a. Berlin.
  Av de tio som då försvann,har nu alla utom en arab fångats in.
  Då inträffar på nytt ett klassiskt försvinnande,denna gång från en speciell säkerhetstrakt i Tegel.(Tysklands största fängelse).
  Den 24-årige Libyern hade fyllt upp sin bädd under filten,med kläder,toalettpapper och lagt sin luva på kudden.Vakterna trodde han låg och sov !! I verkligheten lämnade han anstalten hängande under en lastbil som levererat varor.Nu eftersökes denne farlige berikare över hela Europa.
  Så här skall exemplaret te sig ut:
  https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2018/02/haeftling-combo_1518107075-1024×576.jpg

  1. Blev idag mäkta förvånad,då det på min startsida visades bilder från X-pressen.
   Vad har hänt,(och varför) när denna skitblaska visar upp tre av deras omsvärmade kriminella älsklingar,och t.o.m. medger att dessa berikare är mördare ??
   De tre svinen tycks komma från olika delar av S-Europa,alt. Arabvärlden.
   Nu dömdes de av Hovrätten till livstids fängelse,alla tre.
   Detta också i sig ett unikum.När skedde detta senast i Absurdistan ?
   Kan verkligen valåret 2018,och PKs möda att söka behålla S/MP-styret,nu vända upp och när på alla tidigare förfarande,och deras stränga censur ?

 6. Frankrike aldrig mer, de behöver inte mitt besök. Fransmännen föredrar muslimer och kriminalitet som turister.

  1. Börjar bli väldigt svårt att turista i Europa överhuvudtaget, det är bara PK som gillar avenyer utan väghinder o annat skydd för ”kärlekens o fredens ansikte”

   1. Östeuropa är helt annorlunda än väst. De har fortfarande arabfritt och det är som att resa 30 år bakåt till en tryggare tid.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: