Om Bloggen


Petterssonsblogg.se startades den 10 juli 2010. Detta efter att det blivit mycket svårare att komma till tals med invandringskritik med insändare i de etablerade medierna. Vi har ingen ansvarig utgivare, en redaktion utan insyn och inget utgivningsbevis. Till detta finns flera skäl, ett är att utgivningsbevis kostar pengar och vi arbetar helt ideellt. Vi har inga reklamintäkter, tvärtom vi betalar en liten slant för att slippa reklam. Däremot finns det möjlighet att donera till bloggen.

Att villkora pressfriheten och därmed den grundlagsskyddande åsikts- och yttrandefrihet med ett statligt utfärdat tillstånd som kostar pengar anser vi vara i strid med svensk grundlag, internationella konventioner och fundamentala demokratiska principer.

Petterssonsblogg.se skrivs av olika författare. Vi har bakgrunder som pensionär, arbetare, ingenjör, egenföretagare och tjänstemän. Var och en står för sina inlägg och åsikter. Vi har Fjärran Östern redaktionen som är en numera pensionerad svensk man, gift med en kinesisk fru, och som bor i ett stort muslimskt land i Sydostasien. Han läser engelskspråkiga tidningar och skriver inlägg från världen långt borta. Vi har teknikingenjör som utvecklar teknik i framkanten vars resor för honom över hela världen. En annan är en f.d. FN soldat som betalat en stor del av utbildningen för två familjer med sammanlagt 10 barn i Tanzania. En flyttade till Sveriges reservhuvudstad, trött på problemen i Södertälje. En annan har varit utsatt för det så kallade drevet och uteslöts ur partiet för inläggen på den här bloggen. En tillhör den svensktalande minoriteten i Finland och en skriver från alplandet Schweiz.

Vi är alla etablerade, ansvarstagande medborgare med familjer.  Vi anser att alla ska ha rätt att framföra sina åsikter, hur tokiga dessa än är så länge de är lagliga, olika åsikter måste accepteras även om man inte älskar dem. Det är förkastligt att använda och acceptera våld för att hindra andra att offentliggöra sina åsikter.

Det är fritt att kommentera alla inlägg, du måste dock uppge namn och e-post. De kommentarer med fler än tre länkar behöver godkännas.

När ni kommenterar eller gör inlägg: Var sakliga, vårda språket, inga hot mot varandra eller någon annan, kort sagt använd vanligt sunt förnuft och följ lagen men var inte blyg, skriv vad du tycker.

Generalisering. Ofta skriver vi kritiskt om politiker, journalister, invandrare, muslimer osv. Det är naturligtvis en generalisering och innebär inte att alla dessa är det som påstås i inläggen. Det finns alltid undantag, flera av dem lysande, men att ta upp det i varje inlägg känns onödigt. Det begriper den intelligente läsaren.

Vi är inte neutrala men vi är oberoende och inte anslutna till något parti eller organisation, men vi är emot den nuvarande invandringspolitiken. Det betyder inte att vi är emot enskilda invandrare utan att vi är emot den politik som förs och de media som okritiskt påstår att mångkultur är något bra. Vi är inte emot enskilda muslimer, men vi är emot islam, eftersom vi anser att islam är en ideologi som inte går att kombinera med demokrati i ett modernt samhälle.

Vi är partiska, anledningen till detta är att de etablerade medierna och journalisterna för länge sedan har slutat att följa sina egna etiska regler om att rapportera sakligt och korrekt. De etablerade medierna har slutat granska makten när det gäller invandringens konsekvenser, i stället döljer de problemen.

De är programmerade att leka följa John, till den grad att de slutat tänka självständigt och tror att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor. Någon behövs som försöker rapportera den sanning som politiker och journalister vägrar oss från sina etniska svenska enklaver där de arbetar och bor. Vi vill informera, utöva kritik och väcka debatt om samhällsfrågor av betydelse för allmänheten där etablissemanget inte gör det på ett rättvisande sätt.

-Pettersson inser att personuppgifter inte bör spridas hur som helst men det finns undantag  för journalistiska ändamål och när man vill skapa debatt. Med journalistiska ändamål menas att informera, utöva kritik och väcka debatt om samhällsfrågor av betydelse för allmänheten”. Betydelsen får anses väldigt vidsträckt och omfattar inte enbart en journalists yrkesutövning, utan vem som helst som har ett genuint journalistiskt ändamål enligt definitionen ovan omfattas av undantaget. Detta kommer till uttryck i bland annat det så kallade Ramsbrofallet där en person lagt ut personuppgifter på Internet. Detta ansågs inte strida mot PUL med hänvisning att det föll in under journalistiskt ändamål.

Vi vill bestämt klargöra att vi tar avstånd från varje form av våld och brottslighet.

Till sist, tro inte allt du hör eller läser. Var kritisk. Ta reda på fakta själv. Kontrollera gärna det vi och andra påstår och rätta oss om vi har fel.

Vill du tipsa oss, fråga om något eller få möjlighet till ett eget inlägg som gästförfattare, skriv till stensatter@gmail.com

Pettersson, som varken är rasist eller främlingsfientlig men gillar Sverige och tänker på vad Tage Erlander sade 1965: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8,93 341 516-8

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Till höger i datorn och nedåt på mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480

Den ene är världens mäktigaste man. Den andre driver en blogg.
Var och en står för sitt, den ene är blockerad på Facebook för sina åsikter men den andre Twittrar på…


16 responses to “Om Bloggen

 • Peter Skoglund

  En Birgit Nilsson-sponsring är skickad.

  Bloggen behövs i dessa enfaldiga tider.

  Mångfald i åsikter mår demokratin bara bra av.

  Gilla

 • Punto

  Vad jag blev glad över att lära känna Pettersson. En slant kommer för att bidra till fortsatt upplysning.

  Gilla

  • Mr Q

   Punto:
   Tror du kommer att få många trevliga och informativa stunder,hos vår ”egen Pettersson” !

   Gilla

  • Svenska lärarutbildningen

   Ja, Pettersson har sannerligen inte gått den svenska lärarutbildningen. Han är en hjälte.

   Gilla

 • Kurtan

  Tänker sätta in lite pengar på ert konto men nummer 8257-8,93 341 516-8
  som ni uppgett ser lite suspekt ut med ett komma mitt i allt…
  Please confirm…

  Gilla

  • Lena

   Kurtan :
   Jag funderade över detsamma de första 8257-8 är clearingnummer, resten är kontonummer, för mig fungerade det så.

   Gilla

   • Kurtan

    Hej, bra men min kommentar berör kommat. Skall det vara en siffra istället för detta komma eller ett mellanslag???

    Gilla

   • Lena

    Kurtan det beror på den bank du skickar ifrån, det vanligaste är att du skriver de fem första siffrorna utan strecket och utan mellanslag.
    Men finns det bara plats för fyra siffror i clearingsnumret skall du bara skriva de fyra första siffrorna.
    Kontonumret skriver du utan streck eller mellanslag.
    Lycka till.

    Gilla

   • Kurtan

    Tack Lena, men min fråga var om kommat inte clearingnummret… please advise… om du vet…

    Gilla

   • Billy Boy

    @ Kurtan

    Jag har Nordea internetbank. I min betalningsorder skrev jag själva kontonumret med endast siffror i en följd, d v s jag utelämnade mellanslagen, bindestrecken (-) och kommatecknet (,) eftersom min bank inte godtog dem.

    Innan jag hann godkänna och skicka betalningen signalerade min Nordea-bank att mottagarkontot hade justerats ytterligare. Jag noterade att Nordea-banken hade klämt in siffran 0 (noll) mellan siffran 9 och 8 d v s exakt på platsen för kommatecknets placering enligt vad som kan ses ovan på Petterssons bloggsida.

    Nordea-banken hade inte Sörmlands Sparbank på rullgardins-listan så jag var tvungen att välja Swedbank i stället. Men bägge bankerna ingår i samma bank-koncern och lotsar därför pengarna till rätt mottagarkonto.

    De fyra inledande siffrorna 8257 i hela siffersträngen är Clearingnumret.

    Så efter lite trixande fungerade det för mig. Jag instämmer i Lenas hurtiga uppmuntran med ett … Lycka Till! … också från mig

    Gilla

 • Svenska lärarutbildningen

  Vi på lärarutbildningen hälsar läsarna och medkommentatorerna på Petterssons blogg trevlig helg.

  Gilla

 • Kurt Kodstedt

  I en demokrati ska ordet vara fritt och åsikterna flöda fritt, var och en har rätt till en egen uppfattning. SVT och hatmedia gör allt för att mörka konsekvenserna av den ansvarslösa massinvandringen med ”öppna gränser” till det svenska sociala välfärdssystemet från MUSLIMSKA SKITHÅLSLÄNDER SOM POLITIKER-ASEN UTSETT TILL ASYLLÄNDER!!
  Utan Petterssonblogg så undrar man vem/vilka som skulle berätta om rån, mord, skjutningar, våldtäkter i landet….?! Även polisen är politiskt styrd, Dan Eliasson var utsedd av SOCIALDEMOKRATERNA och det värsta dessa vet är att släppa loss sanningen om de dysfunktionella avarter de släppt in i landet….-”Svenskar” blir svenskar….
  SOCIALDEMOKRATERNA har alltid hatat ”arbetarklassen” som de påstår sig företräda, till och med på ett värre sätt än ARSLENA Nya Moderaterna….Handen på hjärtat har inte dessa floskelmaskiner alltid hatat hederliga, självständigt tänkande ARBETARE ??! Jo, så är det, och de har i mycket liten utsträckning ”arbetat”, INTE ens i s.k. ”enkla jobb” som är en Socialdemokratisk språklig utmaning, ”påhittejobb” finns inte, det kommer från ”svetsaren”, han har inte gjort en vecka som ”svetsare” och gick inte klart kursen på AMU….
  Denna man är vår ”statsminister” och om Sverige inte kan hosta upp något bättre än Ulf Kristersson då ligger vi alla mycket illa till….

  ISLAM ÄR EN IDEOLOGI VÄRRE ÄN NAZSMEN!!!

  Gilla

  • Kurt Kodstedt

   Ser på SVT….Oj vad DUMMA Sverigedemokraterna är, de är inte ”rumsrena”….”rasister”….”nazister”…..Såklart man inte kan tycka som SD….dumma dem!
   OM man vill jobba på SVT måste man tänka Pjångchang….-gör som ledningen säger, tyck som Stefan Löven….

   Gilla

 • sivert

  Samtidigt som har bidragit med en slant vill jag tacka för allt Ni låter oss veta !

  Gilla

 • Tomas Gustafsson

  Mycket bra inlägg Pettersson.Kul att få veta litet mer om er duktiga skribenter!Ska donera ett litet bidrag som tack för ert fina arbete.

  Gilla

 • Lena

  Stort TACK och en liten gåva är skickad.
  Skall försöka att göra det oftare, bloggen är i framkant och alltid snabb med intressanta inlägg.
  Mvh Lena.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: