Gruppvåldtäkter är ett kulturellt betingat fenomen


BROTTSLIGHET. TV4 har uppmärksammar att Örebropolisen Peter Springare på en föreläsning förklarat att gruppvåldtäkter är ett kulturellt betingat fenomen. Men den typen av budskap bör inte meddelas allmänheten hur som helst. Det bryter mot regeringsformens värdegrund, menar Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg.

Peter Springare sa: ”Gruppvåldtäkter är ett nytt fenomen sedan 12-15 år tillbaka, som eskalerar sedan många kriminella invandrare kommit.

– Det är nya brott, grövre utförda, och visar en annan inställning till kvinnor. Man hör ju hur det låter i förhören. De pratar på ett annorlunda sätt, säger att “horor behandlas som horor”. De rycker på axlarna åt offren, till och med skrattar, det är en kvinnosyn vi inte är vana vid.”

”Ann Ramberg anser att det är kriminellt av Peter Springare att koppla gruppvåldtäkt till invandring”

”Anne Rambergs privata värdegrund är inte svensk lag”

”Det är obehagligt att politiskt korrekta försöker kriminalisera ståndpunkter de ogillar”

Tino Sanandaji: ”Är det enligt Ann Ramberg grundlagsbrott av en polis att korrekt citera officiell myndighetsdata?”

Från Sanandajis Facebook: 

”Ann Ramberg anser att det är kriminellt av Peter Springare att koppla gruppvåldtäkt till invandring.

Han sa: ”Det finns ju även etniska svenskar som ägnar sig åt gruppvåldtäkt, men inte i den numerär som vi ser hus utlandsfödda gärningsmän. Det är ett kulturellt fenomen, det här med människosynen, det råder det ingen som helst tveksamhet om, det hörs ju i förhören också. Det pratar om horor och ”de är horor” och hit och dit” ”Det är ett hyfsat nytt fenomen som har eskalerat de senaste 12-15 åren.”

Ramberg rasar ”Alla statstjänstemän och i allra högsta grad poliser måste ju ha ett bättre omdöme. De måste framförallt hålla sig till vår regeringsform och den värdegrund som regeringsformen ger uttryck för, och de här uttalande är ju inte i överensstämmelse med det, de är närmast rasistiska.”

Advokatsamfundets generalsekreterare specificerar inte vilken lag hon menar att polismannen brutit. Enligt Brå fyrdubblades gruppvåldtäkt från 1995 till senaste senaste estimat 2006, vilket även SVT rapporterat.

Om Advokatsamfundet vill använda lagen för att tysta åsikter de ogillar borde det göras rättssäkert. Ramberg riskerar att framstå som en rättshaverist som hittar på vad lagen säger, som när hon påstod att regeringens skärpning av gränskontroller 2015 var olagligt ”Det strider mot lagen att ens komma på tanken att man skulle stänga gränserna”

Regeringsformen kräver saklighet i myndighetsutövning och garanterar även fri åsiktsbildning. Springare har vare sig brutit mot detta eller sagt något som juridisk är rasistisk. Anne Rambergs privata värdegrund är inte svensk lag. Har Advokatsamfundet bevis på att det inte finns en kulturell koppling i sexualbrott?

Det är obehagligt att politiskt korrekta försöker kriminalisera ståndpunkter de ogillar. Vi ser också taktiken att stoppa uppdatering av våldtäktsstatistik samtidigt som man använder brist på färsk statistik som ursäkt att tysta andra.”

***

-Pettersson menar att Ann Ramberg och hennes PK-kollegor borde intressera sig för de fakta som finns, i stället för att klaga på dem som citerar officiella källor.

Brå:s rapport, något gammal men regeringen vägrar av någon anledning göra en ny.

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Domar för sexualbrott 2012-2017. Pdf-fil att skriva ut.

Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet


28 responses to “Gruppvåldtäkter är ett kulturellt betingat fenomen

 • Fredde

  Ramberg säger:
  ”– Ska man göra det ska man göra det sakligt och korrekt. Här lämnas påståenden som är helt generella och fullständigt felaktiga.”

  Fullständigt felaktiga?
  Det är bara att läsa listan som visas ovan.
  Om det är något som är fullständigt fel ute, så är det Ramberg.

  Men, det är klart: hon och hennes gelikar inom advokatförbundet tjänar 10-tals miljoner på sina lögner.

  Gilla

 • Magnus 2

  Peter Springare har blivit utsatt för moment 22.
  Anne Ramberg är en hycklare som har hamnat i fel Fack och som dessutom är en rättslig katastrof som ser sin värdegrund som lag. Offren blir straffade istället för gärnings männen. Kan man över huvudtaget vittna idag när sanningen krockar med deras värdegrund.

  Vittneseden
  Innan du vittnar får du i regel avlägga följande ed:

  ”Jag (ditt namn) lovar och försäkrar på heder och samvete, att jag skall säga hela sanningen och intet förtiga, tillägga eller förändra.”

  Gilla

 • Lena

  Det här är toppen på ett isberg, två riktiga män samtalar om viktiga ämnen och aktuella händelser i Sverige, de är så strålande bra, tack !
  Lyssna och ta del, chockerande …….ja !

  Tänk att vi alla som vill nu kan få höra vad som forsiggår och det för våra skattemedel, vilken praktskandal…..

  Gilla

 • Erik Bergman

  Från tiden före massinvandringen lär det i Sverige endast ha funnits en anmäld gruppvåldtäkt: Några drängar hade gruppvåldtagit en piga i mitten på 1700-talet. Utöver detta lär det inte finnas några anmälda gruppvåldtäkter i Sverige före massinvandringen.

  Gilla

 • Roland ram

  Finns inget land där landets kvinnliga etniska befolkning blandar sig med rasfrämmlingar som i sverige

  Gilla

 • anne b rat

  Det borde f-n i mej vara kriminellt att låta den råttan komma till tals överhuvudtaget.

  Gilla

 • Ståfräs

  Rubrik från Fria tider; ” Över 300 folkbokförda personer i Sverige är registrerade i så kallade ”äkta månggiftesrelationer”. Det uppger nu Skatteverket som vill se skärpta regler på området, rapporterar Dagens Juridik. Dessutom finns det 500 ”oäkta” registreringar av månggifte i landet”. Finfint tycker, Feministregeringen, FI o Metoo, självklart skall muslimer kunna få barnbidrag för både hustru och ”barn” med säg 4 fruar, Det bästa är att det kostar ingenting, utan är lönsamt på sikt, här har brännvinsadvokaterna mkt att stå i. Varför?

  Gilla

 • Torleif

  Det spelar ingen roll vad det bryter mot. Är det sant så är det sant.

  Gilla

 • eva

  SANNINGEN eller värdegrunden? Jag vill ha sanningen även om den svider!

  Gilla

  • Stenbock

   eva:
   Sanningen är sällsynt i svensk press…
   Dock tycks något ha skett bakom slöjan eftersom PK nu delvis publicerar rader,som vore helt otänkbara rasistiska,för bara några månader sedan.Ett bevis för att vi skulle införa val varje halvår.
   I lokalblaskan HD läser jag idag att tre ”fattiga EU-medborgare” (Zigenare) har dömts vid Varbergs tingsrätt.
   Dessa berikare hade hunnit stjäla varor för c:a en halv miljon, i olika butiker i västra delen av Absurdistan innan de avslöjades.
   I barnvagnar och speciella zigenarkläder,fördes varorna ut genom kassorna.
   På olika säljsidor erbjöds godset sedan till rimliga priser !

   Gilla

 • Snorre

  Advokatsamfundet har under Anne Ramberg utvecklats till något som mest påminner om en maffiaorganisation, där hon själv fått rollen som ”Capo di tutti capi”. Pengar och personlig välmåga – Det enda viktiga för dessa skrupelösa samhällsparasiter.

  Gilla

 • Thomas

  Den där surtanten från fina östermalm som tycker vi svenskar ska göra avkall på vår välfärd för att ge kriminella bidragsparasiter en fristad i Sverige kan dra åt skogen och äta brunråttor i sin jordhåla.
  En hycklerska som inte är värd att nämnas,hoppas AR får smaka på kulturberikarna..

  Gilla

 • Ståfräs

  Antagligen är Anna också ”inkluderande” det nya favvo ordet hos PK. Det innebär att man inkluderar gruppvåldtäkter, bilbränder, kaos på bibliotek, -akuten, -simhallar,- köpcentra, -skolor, rån, handgranater, balkonghopp, hedersmord, sprängningar som ngt fint o bra med invandringen, jag har säkert glömt ngt, men Anna kan säkert fylla i fortsättningen. PK skiter i allt och undrar bar ”vem vinner mello imorgon”

  Gilla

 • Ståfräs

  Hur röstar man för Peter i valet?

  Gilla

 • Ståfräs

  Saknar faktiskt ord för vad jag känner när den mkt gode Anna uttalar sig, hoppas innerligt hon får smaka o njuta av mångkulturen fullt ut, känner bara förakt för först Kling o Klang o nu de s.k.. advokaterna, vidrigt äckligt smaklöst, fy fan, är dom ”brännvinsadvokater hela högen? Varför?

  Gilla

 • Rolf

  Ljuset och sanningarna tränger allt djupare in i PK-packets mörka förljugna hålor. En ny tid är kommen.

  Gilla

 • El gringo

  Det är en blandning av Kultur, Religiös fanatism och Arv.

  Gilla

 • Suzie

  ” Brunråttan” Anne Rambergs förakt för demokrati,yttrandefrihet och för det hårt arbetande skötsamma svenska folket,hennes förakt för våra gamla pensionärer som jobbatoch slitit hårt ett helt liv och på ålderdomens höst tvingas leva långt under existensminimum,hennes förakt för alla brottsoffer som blivit utsatta för grova våldtäkter/gruppvåldtäkter/ grova rån mm är så uppenbart synlig och avskyvärd ,hennes fullständiga arrogans,respektlöshet inför Svea rikes lagar är så beklämmande och bevisar återigen att Sveriges (o)rättssystem är så genomruttet av långvarig inverkan av den kulturmarxistiska ideologin där socialistregimen tillsätter asylaktivister med samhällsomstörande agenda med rätt ideologiska hemvist på samhällets alla viktigaste poster.Sverige behöver rensas rent från all gammal ruttet stinkande kommunism som gömmer sig bakom falska förespeglingar om godhet och solidaritet som förevändning för att bjuda in en barbarisk ockupationsmakt för att byta ut och förgöra det svenska folket som får betala för detta djävulska onda som regimen utsätter dem för men inte själva vill besudla sina röda händer med.

  Gilla

 • introvert

  Advokatarvoden är som massproduktion/industriell tillverkning och visst vet
  Ann Ramberg att kulturer är olika och att många från mena-land
  faktiskt berättar sanningen. Speciellt kvinnor kan vittna om manligt
  förtryck i dessa länder.

  Men det gäller ju att smida medan järnet är hett.

  Att man i ett advokatsamfund kan offra kvinnor i de feministbärande salongerna! Det visar på speciell hänsynslöshet och maktbegär.

  Gilla

 • Joy

  Hon borde ha på fötter om hon ska vara politisk debattör. Är det för lite jobb att leda Advokatsamfundet så hon måste ha något att göra? Läskig tant!

  Gilla

 • Magnus 2

  Peter Springare ger Anne Ramberg en känga för sin okunskap.

  https://nyheteridag.se/springare-om-anne-ramberg-las-pa-och-be-om-ursakt/

  Gilla

 • Tony

  Värdegrund detta skitord som höjdarna strör omkring sig i tid och otid,
  jag förstår att det börjar att kännas obehagligt för PK gänget att verkligheten sipprar ut till folket av det som många sett innan och påpekat och fått stämpeln rasist satt i pannan. Det är ju naturligtvis inte bra för
  Anne Ramberg att en som dagligen ser hur och vilka det är som begår dom vidrigaste brotten i landet och då får hon kleta på Springare ordet
  rasist, snart har sådana som hon och övriga gänget bara orden rasist och värdegrund att svänga sig med, därför är det väl så brådis med att tysta folk som råkar ha åsikter.! Hon kan ju istället börja att rensa bland
  Advokaterna , för där finns en del som är skummare än den dom företräder!

  Glöm sen inte att denna Donna när en önskan om att bli Justitsieminister?

  Gilla

 • Truthfighter

  Muslimer horar Gud, genom sitt beteende! Islam horar Gud, genom sin antigudshet. Och genom att skända Gud och allt vad gott är, genom att göra vad ont är. Islam och allah, är horeri som skändar Gud!!!

  Gilla

 • Punto

  När Anne Ramberg skriver att samtalstonen hos Hannif Bali (M) hör hemma i rännstenen och att han är en taltratt för bruna råttor så anser hon uppenbarligen att detta är OK inom ramen för Advokatsamfundets och hennes nätverk Hilda och Ruben. I hennes värld är uppenbarligen rätten att uttala sin mening beroende på vem man är.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Förtroendefullt för Advokatsamfundet när man har en
  politisk aktivist som generalsekreterare?

  Gilla

 • Magnus 2

  Bra Peter Springare. Sanningen svider för dom korrupta Godhets knarkarna. Anne Ramberg tjänar stora pengar på kriminella så de är på tiden att MSM medierna börjar granska Advokatsamfundet istället för en ärlig polis.

  http://www.skd.se/2011/01/13/natverk-som-hotar-rattssakerheten/

  Gilla

 • ossie

  Bara rena rama sanningen helt osminkat. Kritikerna vet ju inte ett skit om den verklighet som han sett och upplevt i åratal och som bara blivit värre.
  Sen häxan Ramberg som bara är intresserad att hennes medlemmar ska få mjölka ur maximalt ut statskassan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: