Engagemang med olika villkor


Avlyssnade Opinion Live som igår avhandlade bostadssituationen för nyanlända i Staffanstorp.

Där fanns de sedvanliga prästerna, vänsterpolitikerna och de goda medborgarna som berörts illa av att vissa nyanlända placerats i husvagnar femton minuters promenadväg från Staffanstorps centrum.

Givetvis menade dessa på att de nyanlända ska ha ordnat boende när de tvångsplaceras i kommunerna. Vi vet att många kommuner använt miljoner av skattebetalarnas pengar för att köpa villor och dyra bostadsrätter där man placerar dem. Staffanstorp menar att man inte tänker använda skattepengar för att gynna vissa grupper, i det här fallet nyanlända.

Självklart var några nyanlända inbjudna och lika självklart var att de beklagade sig.

Minns Ylva Johanssons (S) ord när regeringen presenterade denna tvångslag 2016.

”Bosättningslagen gäller och ska tillämpas i förhållande till alla kommuner utan undantag. Regeringen är beredd att vidta de åtgärder som krävs för att lagen ska följas, till exempel sanktioner”

Regeringen

Mig veterligt finns ingen tvångslag som säger att kommunerna är tvingade att ordna ett värdigt boende för fattigpensionärer, hemlösa, social utsatta, missbrukare etc. Eventuella sanktioner gäller bara om man inte ser till att nyanlända har ett ordnat boende, kosta vad det kosta vill.

Se gärna debatten först och läs därefter om hemlöse Stefan och hans 5-åriga son, som bor i husvagn sedan flera år. Helsingborg, där husvagnen är uppställd på en ödegård, ligger bara drygt sex mil från Staffanstorp där kyrkan, vänsterpolitikerna och de goda medborgarna beklagar sig över de husvagnar där just nu sju vuxna män från Afrika och Asien bor.

Man kan tycka det är synd att inte SVT bjöd in Stefan till debatten, eller möjligene någon av de tusentals svenskar som inte ens har en husvagn att tillgå.


13 responses to “Engagemang med olika villkor

 • centurion

  Varför skulle det vara så förnedrande att bo i husvagn ? Massor av svenska semesterfirare spenderar åtskillig tid i sina husvagnar och är dessutom beredda att betala rejält för att kunna unna sig den lyxen. Jag tror att batikhäxorna gnäller värre än bidragsturisterna. Om möjligt !

  Gilla

 • ruben

  Tvångslagarna mot kommunerna är skandal. Snart blir det väl tvångsrekrytering till olika samhällsfunktioner? Kommunismen har aldrig dragit sig för diverse tvångsåtgärder vare sig det är nödvändigt eller inte. Som sagt var, varför finns inga tvångslagar inom mänskliga rättigheter för att hjälpa fattigpensionärer, våldsutsatta kvinnor, skolbarns rätt till en trygg skola osv. Är regeringen inte riktigt klok? De som tycker, att flyktingarna skall prioriteras före kommuninvånarna eller på något annat sätt särbehandlas för skattepengar är skamlöst mot kommuninvånarna. De är frivilligt för alla att använda sina egna pengar för den specialbehandlingen. Vi kan egentligen inte ta in en enda bidragsturist till, de närmaste 20 åren. Alla nu väntande måste förstås skickas tillbaks dit där de kommer ifrån i anständighetens namn. Hur långt skall svenskarnas ansvar sträcka sig för all dysfunktionalitet, som finns i världen. Det räcker, som det är och blir över, när det leder till samhällsskador. Tänker mej att var tionde semesterresa en svensk gör måste de ta med lika många, som sitt ressällskap av okända arga asylsökande män att dela resa, hotell och mat med. De betalar även alla oförutsedda kostnader det kan föra med sig, som böter, skadestånd och rättegångar . Hur många skulle göra den tionde resan?

  Gilla

 • Lena

  Musik till fredagsölen kommer förhoppningsvis in under dagen tills dess, ett skratt förlänger livet, ”häng med , häng med”.

  Gilla

 • Lena

  Vänstern är skoningslös, de skapar inga närande jobb, dock så älskar de att leva på dem som skapar välstånd.
  Det här klippet gjorde åtminstonde mig fullständigt utmattad / förtvivlad, vi vet att när det finns i Kalifornien så kommer det till Europa med rasade fart.

  Nomenklaturan jublar !

  Gilla

 • Bajen666

  Hade jag flytt ifrån flygande bomber och granater så hade jag varit hur glad som helst för en varm husvagn.

  Gilla

  • maar

   Flygande bomber ? I Somalia och Uganda flyger inga bomber och granater. Dessa s.k. flyktingar har aldrig sett en husvagn. De skulle vara glada att ha tak över huvudet. Nej, de klagar och klagar och påstår att de har rättigheter. De måste gå till fots fem minuter till byn !!!!!!

   Gilla

 • Grune

  Nu får ni inte klanka ner på de heliga korna med diplomatisk immunitet längre. Det är ju synd om dom som måste vandra genom massor av fredliga länder för att ta sig ända till de dumma svenskarnas land.
  Bara det att ta sig tillsammans med ett par hundra andra miljonärer över Medelhavet i en båt byggd för max personer är ju en pers.

  Gilla

 • Jag

  ”Allas lika värde”
  ”Inte ställa grupper mot varandra”
  Floskler och Hyckleri!

  Utbytet av Svenskarna sker fortlöpande!
  Tack Reinfeldt ”Öppna era hjärtan” – kranen forsar!
  Tack Löfven ”Här byggs inga murar” – nej men våra samhällena håller på att raseras!

  Gilla

 • GO

  Dom som tycker synd om dom kan ta hem dom till sig

  Gilla

 • selma

  jag tänker på den stackars ensamma pappan som jobbat som lastbils chaffis och blev utförsäkrad och bor ensam med sin son i en gammal husvagn i HELSINBORGS Kommun . Och får ingen hjäp med ett vettigt boende . Men så klatr han har jobbat o betalt då ska man leva i misär
  är om det går snett i livet. Så om de nyinkomna bor i husvagn med duch möjligheter , det kan väl inte va så noga
  Svensk född fattig pensionär

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: