13 thoughts on “Bert är tillbaka

  1. Det sker givetvis en räcka av usla upphandlingar i offentlig sektor. Det är en kombination av inkompetenta upphandlare, korruption, mygel och LOU. Men, det Bert pratar om är inte föremål för upphandling. Det är istället den fria etableringsrätten och kommunernas och landstingens interna kostnader som spökar. Enligt ”skolpengsystemet” så för företagen eller kooperationerna ersättning som helt eller delvis matchar kostnaden i den offentliga verksamheten.

    Även om det förekommer fusk och fiffel i den privata verksamheten finns enorma fördelar med systemet; Man kan alltid byta om man inte får valuta för pengen. I ett monopolistiskt offentligt system kan man inte det. Det bästa med vinster i välfärden är att man får en jämförelse mellan den privata och den offentliga verksamheten. Om den offentliga verksamheten skulle strömlinjeformas till exempel genom att personalen skulle själva få styra skulle en massa välbetalda ”beredskapsjobb” för politiker och sympatisörer för de kollektivistiska partierna försvinna samtidigt som ”övervinsterna”. Genom ett monopolistiskt byråkratiskt system håller de väljarsiffrorna uppe på samma vis som de tänkt att massinvandringen ska göra på sikt.

  2. Bert är en extremt kunnig affärsman
    Men man får aldrig glömma folkförräderiet han har skott sig på.

  3. Träffade dig Bert och personal från migrationsverket i Malmö på ett informationsmöte om ”flyktingars boende” för några år sedan. Jag skulle aldrig ha varit där men fick reda på av misstag att det skulle gå av stapeln.
    Du satte dig bredvid mig där en stol blev ledig och det var ett bra val Bert, under informationsmötet som var ett dåligt skämt, mycket dåligt sådant, så säger du uppe på podiet bland annat som svar på min fråga …..”Bert vem betalar detta” …………ditt svar var ”staten”.
    Då tände jag och frågade dig ”vem är staten”………då ringde din mobiltelefon och ……..ditt svar uteblev !!
    Jag var i en sal med enbart ”goda” svenskar , en äldre dam vågade sig fram efter mötet , tog min hand och tackade.
    I lokalpressen beskrevs jag som en arg kvinna, det var ingen överdrift , för jag var rasande arg.
    Bert vem betalar ?

  4. Flyktingförläggnings-bert är tyvärr inte trovärdig.
    Hade han öppnat utvisningsbyrå istället…osv…

  5. Bert har helt rätt om hur vinster i välfärden uppstår, genom dålig upphandling.
    Man kan inte begära att tjänstemän skall klara av sådan upphandling utan erfarenhet, utbildning och hjälpmedel.
    Jag har tidigare jämfört med byggmarknaden. Där har betsällater och entreprenörer gemensamt upprättats juridiska regelverk – Allmänna Bestämmelser – och olika AMA. De senare är böcker med beskrivningar för olika typer av arbeten inom Bygg, El och VVS.
    Det behövs VårdAMA för att underlätta upphandlingar.

  6. Bra Bert! Sådant här måste fram i ljuset. Bra också att den svenska staten och hur den hanterar saker och ting kan jämföras med en maffia. Landet har spårat ur totalt!

Kommentera