Arab lurade sin arabiske vän till planerad avrättning


BROTTSLIGHET. Mannen körde sin mångårige vän till en planerad avrättning. Trots att den 25-årige mannen träffades av flera skott överlevde han och nu döms en 26-åring till tolv års fängelse för medhjälp till mordförsök.

När den 26-årige mannen,  Hassan Muhammed Abdelrada, parkerade bilen på Dansörgatan i Malmö fick 25-åringen, Maysem Mekawis Salim,  direkt känslan att hans mångårige vän hade ”sålt honom”. Någon sekund efter att föraren hade försvunnit bakom en byggnad ska minst sju skott ha avlossats in i bilen, men trots att Maaysem träffades i huvudet, ryggen, bålen och armarna överlevde han eftersom han bar en skyddsväst.

– Skjutningen var ett rent avrättningsförsök och målsäganden satt i bilen helt utan möjligt att komma därifrån och utan möjlighet att försvara sig. Den tilltalade, Abdelrama och skytten har gjort precis allting för att det här brottet ska fullbordas. Det är förmodligen skyddsvästen och det förhållande att ambulansen kom snabbt på plats som gör att den här killen klarar sig, säger rättens ordförande Dag Cohen, chefsrådman vid Malmö tingsrätt.

Förutom aspekten att det var nära att mordet fullbordades väger rätten även in att 26-åringen var offrets bäste vän, som han litade på till hundra procent.

– Den tilltalade har brutit det förtroendet som målsäganden hade för honom. Allt det där gör att tingsrätten tycker att det är ett väldigt högt straffvärde för den här gärningen. Dessutom har ju målsägande fått väldigt, väldigt svåra kroppsskador som kommer att ge honom men för livet.

Även om det rör sig om medhjälp till ett försöksbrott anser Malmö tingsrätt att 26-åringens agerande kan ligga nära ansvaret för själva mordförsöket.

– Han döms som medhjälpare, men tingsrätten anser att den tilltalades agerande ligger väldigt nära gärningsmannaskap. Han är mycket nära att ses som gärningsman. Hans uppgifter var två: dels att utnyttja det förtroende som målsäganden hade för honom, dels föra honom till platsen. Vidare låg hans insats så nära i tiden för själva avrättningsförsöket, säger Dag Cohen.

Enligt åtalet ska det ha rört sig om två gärningsmän. Någon misstänkt för själva mordförsöket har dock polisen inte lyckats gripa.

Den skjutne 25-åringen är storebror till två män som på mindre än tolv månader har skjutits ihjäl i Malmö, se nedan.

-Pettersson säger 11,5 år för medhjälp. Alltid något…

Malmö Tingsrätt B 3107-17

TIDIGARE 2018-01-21. Historien om tre pixelhuvud som var bröder

MEDIA OCH INVANDRING. Tre bröder i en familj har skjutits i Malmö inom loppet av ett år. I söndags mördades den yngste av dem, en 21-åring, på öppen gata.

Historien om bröderna är också berättelsen om livet i Malmös undre värld: Våldet, vänners dödssvek och försöken att ta sig ut ur kriminaliteten.

Tre bröder. Tre pixelhuvuden.

 • En 23-åring: ihjälskjuten i en bil den 4 mars 2017.
 • En 25-åring: beskjuts den 29 mars 2017 men överlever tack vare skottsäker väst och vård.
 • En 21-åring: skjuts till döds den 14 januari 2018 efter att ha stigit ur en taxi.

-Pettersson läser om de tre bröderna på Expressen/Kvällsposten och det är en tragisk historia, men grabbarna har haft sin chans att gå i skola, skaffa sig utbildning, arbete och framtid men de valde att bli kriminella.

De hade nog haft större chans att överleva hemma i Irak.

 • Akram Mekawi Salim, 23-åringen kallad i media. Mördades den 4 mars 2017.
 •  Maysem Mekawis Salim, 25, överlevde den 29 mars 2017, tack vare skottsäker väst. Kanske bäst han drar till Irak, Malmö är för farligt.
 • Amir Mekawi Salim, 21 , mördades den 14 januari 2018. Lillebror Amir tillhörde Jönsson-ligans övermän. Läs HÄR.

Det är illa när människor dör men detta var inga medborgare, de var motborgare, grovt yrkeskriminella som gått alla chanser man kan begära.

 

 


5 responses to “Arab lurade sin arabiske vän till planerad avrättning

 • compulsoryunion

  Föraren får snart busskort och tung lastbilskörkort av Kriminalvården, som brukar ösa pengar och narkotikatransportörer över Grönlunds körskola i Hallonbergen.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Är det brottsligt att vara glad och tacksam att driftiga invandrare rensar lite ogräs, invasiva arter som socialdemokratin Importerat? InterNationalsocialisterna, Göring Perssons parti arbetar väl i sin vanliga riktning, mot folkmord?

  Gilla

 • age

  ”Öppna ERA hjärtan!”

  Moderaternas budord!
  OBS!
  M har inte tagit avstånd från den där med dåligt
  omdöme, som yttrade frasen!

  Gillad av 1 person

 • Jag

  Om en mångårig ”vän” är så ”billig” i MENA-världen! Där man så lätt säljer ut en ”vän” vad är då vi Svenskar som erbjuder Sverige All Inclusive?
  Det vet vi redan! Värt att ställa frågan iallafall, Valår!

  Gilla

 • Jhonsson

  En av byggarbetarna, som ingår i Löfvens ”samhällsbygge”
  Jag fördrar dock det Sverige som var en gång.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: