Stäng

Varför så tyst om Kinas ockupation och utomrättsliga avrättningar Margot?

UTRIKES. Ni vet att Sveriges utrikesminister Margot Wallström, regeringen, gammelmedia och alla vänstermuppar är skogstokiga över Israels så kallade olagliga ockupation och bosättningar på Västbanken.

Däremot är Wallström, den övriga regeringen, fejkmedia, och alla vänstermuppar totalt tysta när det gäller Kinas olagliga ockupation, bosättningar, massmord, diskriminering, etniska rensning och förtryck av Tibet? 

Var är Ship to Tibet och de andra frihetskämparna? 

-Pettersson undrar varför är du så tyst om Tibet Margot?

1950. Radio Peking meddelar att: ”Folkets befrielsearmé har till uppgift att befria Tibet.” 40 000 kinesiska soldater invaderar Tibet i oktober, oprovocerat och utan någon rättslig grund för sina suveränitetskrav. Den femtonårige Tenzin Gyatso ges full makt att regera som den 14:e Dalai Lama – tibetanernas andlige och världslige ledare.

1951. 17-punktsöverenskommelsen undertecknas. Den stadgar självbestämmande för Tibet i inrikespolitiska, kulturella och ekonomiska frågor medan utrikespolitik och försvar omhänderhas av Kina.

1953. Mao Tse-tung lovar Dalai Lama att kineserna ska lämna Tibet så snart ”befrielsen” är genomförd.

1959. Nationell resning – explosion av tibetanskt motstånd som brutalt slås ner av kineserna. Uppskattningsvis 430 000 tibetaner dödas (87 000 döda enligt kinesiska uppgifter). 85 000 tibetaner flyr i exil med Dalai Lama till Indien.

1960–1962. 340 000 tibetanska bönder och nomader dör i Tibets första dokumenterade svältkatastrof till följd av att ekonomin raserats efter tillströmningen av kinesiska nybyggare och påtvingad jordbruksmodernisering.

1965. Kina inviger formellt en av Tibets tre provinser som ”Tibets autonoma region” (TAR). (Se karta samt terminologförklaring.)

1966–1969. Tusentals buddhistiska kloster förstörs och tiotusentals tibetaner skickas till arbetsläger under kulturrevolutionen.

1980-talet. Dalai Lama börjar hålla politiska tal utomlands och det internationella stödet för Tibet börjar växa.

1987. Tibetanerna inleder en ny protestvåg. Sedan 1990 har antalet politiska fångar fördubblats.

1988. Dalai Lama lägger fram det s.k. ”Strasbourgförslaget” enligt vilket han begär reell autonomi för Tibet i stället för självständighet.

1989. Dalai Lama fick Nobels fredspris.

1995. Den sexårige Gedhun Choekyi Nyima, erkänd av Dalai Lama som den 11:e Panchen Lama, och hans familj försvinner. Kina väljer ut och installerar ett annat barn som Panchen Lama. Det är fortfarande okänt var Gedhun är och hur han mår.

1996. Kina lanserar en patriotisk omskolningskampanj och rensar bort bilder på Dalai Lama från klostren.

1999. 40-årsjubiléet av den tibetanska resningen markeras med protester i Lhasa.

2000. Den 17:e Karmapa flyr från Tibet.

2001. Dawit Isaak, eritreansk och svensk medborgare fängslas i Eritrea för brott mot Eritreas säkerhet. Isaak har fått mer uppmärksamhet än hela Tibet och massmord på hundratusentals tibetaner.

2014-2018. Sveriges utrikesminister Margot Wallström kritiserar Israels politik men är helt tyst om Kinas utomrättsliga avrättningar, illegala bosättningar, tortyr, etniska rensningar och olagliga ockupation av Tibet.

Resultatet av ockupationen: Folkmord och mänskliga rättigheter. Sedan 1950 har uppskattningsvis 1,2 miljoner tibetaner dödats av kineserna. Kina har skrivit på ett antal FN-konventioner, inklusive den mot tortyr och den mot rasdiskriminering men fortsätter att bryta mot dessa i Kina och Tibet.

Utbildning: Kinesiska har ersatt tibetanska som det offentliga språket. Unga tibetaner omskolas om sin kulturella historia. Uppgifter om det självständiga Tibet utelämnas.

Brist på religionsfrihet: Enligt Folkrepubliken Kinas konstitution från 1982 råder religionsfrihet, men Kina försöker begränsa antalet munkar och nunnor och vanhedra Dalai Lamas religiösa auktoritet. Det barn, som erkändes av Dalai Lama som Panchen Lamas reinkarnation, fördes bort och kineserna installerade sin egen kandidat.

Exploatering av naturresurser: Kinas dominerande intresse i Tibet är inte längre ideologiskt utan grundar sig på resursexploatering och land till kinesiska kolonisatörer. Gruvdrift och mineralutvinning är den största ekonomiska aktiviteten i både U-Tsang och Amdo. Minst hälften av Tibets naturliga skog har försvunnit sedan den kinesiska invasionen.

Kinesisk inflyttning: Långvarig inflyttning och illegala kinesiska bosättningar i Tibet har medvetet uppmuntrats, med resultat att tibetanerna nu utgör en minoritet i många områden. Kinesiska handelsmän gynnas av lägre skatter och av att kineser innehar ledande positioner i administrationen.

Free Tibet

Tibet

14 reaktioner på “Varför så tyst om Kinas ockupation och utomrättsliga avrättningar Margot?

 1. Dissekerar man namnet på profeten Muhammed från engelska till svenska språket blir resultatet det här.

  Mu = Moo associerar till Ko eller Kossa (på svenska)
  Ham = Skinka associerar till kött från Svin eller Gris (på svenska)
  Med = Medicine associerar till Medicinsk behandling mot sjukdom (på svenska)

  Slutsats:

  Muhammed kan då associeras till … Ko-Gris-Medicinering mot sjuklighet.

  http://www.hitxp.com/articles/wp-content/uploads/2010/06/cow.jpg

  https://i2.wp.com/www.barenakedislam.com/wp-content/uploads/2014/11/allah_pig.jpg

  Detta borde väl få alla Muhammedaner att jubla och känna en stolthetskänsla intill den absolut yttersta bristningsgränsen.

 2. Palestinierna är Schengenmedborgare i Sverige som vet bäst i EU, och alla krulliga öster och söder om Medelhavet är socialdemokratins kärnväljare.

  1. Förlåt! En värre framtid väntar oss svenskar.

   Tibetanerna slipper ångesten för att frivilligt ha betalat för sin utrotning!

 3. Varför nämns inte vägar och tåglinje som byggts i Tibet ?
  Dessutom brobygge samt husbygge ?
  Eller skall det vara en isolerad region ?

  1. Otacksamma tibetaner!

   Påminner om oss efterblivna svenskar som inte har vett att uppskatta 2% tillväxt med en minusränta mitt i en högkonjunktur, när man måste gömma sig under sängen för alla skjutningar!

   PS. Eftersom BNP inte mäts per capita och
   Sveriges befolkning växer med mer än 2%, har vi i verkligheten ingen tillväxt alls! DS.

 4. Med tibeterna har jag ett stort medlidande. För dessa förföljda borde vi hellre gjort något istället för de våldtagande och mördande muslimer som dessutom lever på våran bekostnad.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: