Sverige vs Kanada


Ni vet vid det här laget att de mångkulturella förespråkarna använder Kanada som förebild när de försöker försvara den migrationspolitik som drabbat Sverige.

Adam Cwejman skrev igår en artikel på Kvartal där han hyllar Kanadas migrationspolitik, men sågar den jämförelse de mångkulturella förespråkarna i Sverige går igång på.

Till skillnad mot Sverige dit vem som helst är välkommen, väljer Kanada sina asylsökande. När asylsökande i Sverige möts av ett kravlöst samhälle, ställs samtidigt höga krav på de som väljer att bege sig till Kanada. När politiker i Sverige ryser av blotta ordet volymer, styrs asylinvandringen till Kanada av kvoter.

Cwejman pekar på att Kanada är ett invandrarland, men skiljer sig från den invandringspolitik som svenska regeringar fört och fortfarande för. Jämförelsevis använder han följande siffror från kaosåret för att påvisa skillnaderna Sverige kontra Kanada.

 • 162 877 sökte asyl i Sverige 2015 (ej medräknade de tiotusentals som kom utan att söka asyl. T.o.m. september månad 2015 sökte 36 000 asyl i Kanada.
 • Kanadas ekonomi är 3 gånger större än Sveriges.
 • Sverige har 10 miljoner invånare. Kanada har 37 miljoner.
 • Kanada borde därför ha tagit emot 602 600 asylsökande under kaoset 2015 och då bara beräknat antalet asylsökande/invånare.

Kanada har i år satt ett tak på 15 000 asylsökande. Migrationsverkets planeringsantagande är 34 700 asylsökande till Sverige under 2017.

Kanada tog förra året emot 25 000 flyktingar från Syrien, vilket var en engångskvot. Dessa flyktingar valdes ut från läger i Jordanien och Libanon, där man noga kontrollerade deras bakgrund och identitet. Vi vet hur Sverige släppte in tiotusentals syrier, utan vare sig bakgrunds- hälso- eller id-kontroller.

Jag slutar där, men uppmanar er att läsa Adam Cwejmans text. Den innehåller mycket intressanta fakta, inte minst för de som ohämmat sympatiserar med öppna gränser, ett kravlöst mottagande och ett asylsystem som är så full av hål att en tesil ter sig vattentät.

Kvartal


6 responses to “Sverige vs Kanada

 • Magnus

  Återigen vet opinionsbildare i Sverige vad som gäller och sker i övriga världen. Vad som är rätt och fel.

  Gilla

 • gamgubben

  Varför förstår inte våra styrande och myndighetspersoner att samma krav som de ställer på oss, skattebetalarna, skall gälla även lycksökarna som kommit hit.
  Varför skall personer utan utbildning och med avvikande seder och bruk behandlas med silkesvantar när vi betalarna skall alltid skall göra det rätta. Det är ju vi som får stå med mössan i hand och titta på när adeln flyttar in i lägenheten vi inte har råd att köpa. De får också bidrag i storleksordningen att det blir ointressant att ens försöka skaffa sig ett arbete. Och får de ett arbete så betalas deras lön till 80% av oss. Tala om Ebberöds Bank, den var förmodligen välskött i förhållande till vår s. k. integrationspolitik som f. ö. består i att vi ska acceptera den nya adelns religion och integreras till något som liknar järnåldern.

  Gilla

 • centurion

  Det finns bara en sak som är värre än att förnedra en medmänniska. Nämligen att bevittna, men att ändå välja att se på och göra NADA. Enl. ett bevingat ordspråk av den förnämliga Astrid Lindgren, så var man, i så fall, att betraktas som ”endast en liten Lort”. (Väljer att hedra denna fantastiska kvinna istf. den avart som PK ägnar sig åt). Vårt land, och i synnerhet dess representanter, bekräftar det nya Lort-Sverige, genom att grundligt svika de stora, svältande, akut behövande, skarorna – till förmån för de bortskämda, bidragstörstande, ljugande, gökungarna. Tål att upprepas : Det går 400 st. behövande på 1 st. icke-behövande ! Humanitär stormakt ??? Jo, tjena´. SKÄMS STEFAN !!!!

  Gilla

 • Lars

  I Kanada väljer man ut vilka negrer och araber som får komma men i Sverige tar man in alla negrer och araber.

  Gilla

 • Thomas

  Jag som trodde det handlade om ishockey först..
  men över till ämnet,har man som canada en ansvarsfull invandring där kravet är att integreras så lyckas man,annars misslyckas man som sverige.
  Den största skillnaden:
  Canada tar inte emot ensamkommande unga män,utan det är kvinnor och barn som ges företräde
  Canadas invandringspolitik är närmre sd.
  Det borde svensk media påtala.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Jämförelser med andra länder är svåra, Sverige är extremt på så många plan. Äckligt och deprimerande på en och samma gång.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: