I Sverige talar man svenska och här gäller svenska lagar, påstår M-ledaren ännu en gång


INRIKES. I Sverige talar man svenska och här gäller svenska lagar, var Moderatledaren Ulf Kristerssons budskap i det första jultal han höll som ny partiledare i går. 

– Så står man inte ut med individualism, jämlikhet och jämställdhet, ja, då är nog inte Sverige rätt land att skapa sig en framtid i, säger Kristersson.

Det krävs i grunden inget konstigt för att börja lösa Sveriges problem, enligt Kristersson.

– Utan bara att vi står upp för de värderingar som har lagt grunden för vår egen framgång, säger han och räknar upp tre saker:

 1. För det första. I Sverige arbetar man. Fler måste därför gå från bidrag till arbete och egen försörjning. Den stora risken för fattigdom är inte att den första lönen blir för låg, utan att man aldrig får det jobb som ger den första lönen.
 2. För det andra. I Sverige talar man svenska. Perfekt svenska är snobbigt överskattat, men fullt begriplig svenska är djupt underskattat. Talar man inte svenska språket får man väldigt svårt att komma in i det svenska samhället. Ska man bo kvar i Sverige har man en skyldighet att verkligen försöka, framhåller Kristersson.
 3. Och för det tredje. I Sverige gäller svenska lagar. De är inga tips, utan regler att rätta sig efter. Vi svenskar kan verka lite försiktiga, men ingen ska misstolka vår ståndpunkt. När hederskultur hindrar flickor och unga kvinnor att söka sin egen väg i livet, ska Sveriges respons vara kristallklar: Barn och ungdomar har i vårt land egna rättigheter och de gäller alla, inte bara vissa. Föräldrar får ha åsikter, men barn har rättigheter. Detta är till lag kodifierade svenska värderingar, säger Kristersson.

Nedan kan den som vill lyssna på moderatledaren Ulf Kristerssons hela jultal. Filmen är knappt 50 minuter lång.

Först om Ulfs tre punkter, talet innehöll många mer saker, men jag koncentrerar mig på dessa tre självklarheter. Du skall arbeta och försörja dig själv om du är frisk, du ska tala svenska och du ska följa svenska lagar.

Inga konstigheter, solklart. Frågan är varför detta inte gäller i Sverige trots att moderaterna hade makten 2006-2014 och Ulf Kristersson var socialförsäkringsminister 2010-2014.

Minns du Ulf, Moderaternas vallöften inför valet 2010?

I februari 2009 presenterade migrationsminister Tobias Billström (M), socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) och arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson en i mitt tycke bra utredning om brister i invandringspolitiken som publicerades i DN (ligger numera bakom betalvägg). Denna utredning låg sedan till grund för den invandringspolitik som moderaterna gick till val på i september 2010. Eftersom det snart är val igen så låt oss titta på moderaternas vallöften så kan ni själva bedöma hur väl de höll sina löften förra gången de hade makten. 

Moderaterna krävde väsentligt hårdare invandringspolitik med självklara förslag som: Sverige som invandrarland måste se sanningen i vitögat.

 • I Sverige gäller svensk lag.
 • Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.
 • Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet.
 • Utländska medborgare som dömts för grova brott ska utvisas.
 • Invandrare ska inte ha rätt att fritt välja bostadsort.
 • Tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt.
 • Vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga.

Dessa mycket bra förslag, och fler därtill var undertecknade av tre personer. Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson och Tobias Billström.

Ulf Kristersson krävde alltså i februari 2009 i princip samma sak som han gör idag. Går det att lita på Ulf eller tänker moderaterna svika sina löften ännu en gång och göra upp med Miljöpartiet?

-Pettersson tror det, lita inte på moderaterna så länge de vägrar prata med SD.

Moderaterna – Ta medborgarskapet från kriminella invandrare


43 responses to “I Sverige talar man svenska och här gäller svenska lagar, påstår M-ledaren ännu en gång

 • br

  Han kanske dessutom borde ha sagt att här i sverige tar man inte med sig knivar till skolan och att i sverige mördar vi inte andra elever

  Gilla

 • Fridolin ilsken över krav på svenska kunskaper | Petterssons gör skillnad!

  […] INTEGRATION. I Sverige talar man svenska, var ett av Moderatledaren Ulf Kristerssons budskap i det första jultal han höll som ny partiledare i fredags. […]

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Du har helt rätt Elsa. Han har lite att bevisa framöver.

  Gilla

 • Kurt

  Då bör han tala om det för Gripen skolans Rektor för Språk introduktion i Svenska. Eleverna är Afghaner och övrigt folk från Afrika med en och annan Öst asiatisk elev. Mentorer/ lärare är i stort sett enbart Afghaner Syrier och annat mena folk som prata med eleverna på deras modersmål.
  Förutom Svensk lärarinan. Hur fan ska de lära sig Svenska

  Gilla

  • Lena

   Kurt :
   Målet är inte att lära eleverna svenska , målet är att sysselsätta icke anställningsbara som ”lärare”, de blir så glada då !
   Mina barn har aldrig haft hemspråksundervisning, den utförde vi föräldrarna i hemmet , barnens ambition var att lära sig det nya landets språk och det snabbt—–de gjorde de också !

   Gilla

 • Pille masaren

  Kristersson är en liten fåfäng lättviktare som inte kommer att åstadkomma ett dyfft.

  Gillad av 1 person

 • Hans Nilsson

  7 Klöverns partiledare är ICKE trovärdiga det har dom bevisat hur många ggr som helst.

  Gillad av 1 person

 • Roland Karlsson

  Han verkar gå hem i stugorna i alla fall.

  Gilla

 • Elsa

  Moderaterna håller fortfarande stenhårt fast vid DÖ, och låter sossarna styra landet i minoritet.

  Gillad av 1 person

 • Magnus

  Vad politiker säger har ingen betydelse. Ord har ingen betydelsel så länge man inte översätter dom till handling. Jag vill inte höra massa ord jag vill se resultat.

  Gillad av 1 person

  • Kenth Andersson

   Politiskt resultat ? Ja, då lär väntan bli lång bara önska lycka till.
   SD kan enligt uppgift tydligen göra underverk med brottsträsket Sverige bara de får inflytande och kan bestämma riktningen i politiken, vore intressant att se vad J.Å och hans kompisar skulle uträtta om de fick chansen hur de skulle omvandla sina politiska teorier till verkligheten.

   Gilla

 • Tuppen

  Svensken i gemen glömmer lätt vad som sagts utan tror på det sista och ha hen inte drabbats av något personligen så skiter hen i andra medmänniskors utsatthet. Exempel kompis blev av med sin och sonens cykel vid ishallen ja då blev det liv i luckan och tiggarna var irsak och ny medlem i SD kom på tal. Exempel två kompis blev av med sin båtmotor och då blev öststatarna anklagade och han vill inte ha bpten vid stugan längre men tror inte på annat än sossarna kan lösa det med bra tal båda kommer med absolut säkerhet ha glömt det tills valet inget båtväder på vintern och ny cykel från försäkringsbolaget dom har glömt det var så säker mennett litet överfallsrån i augusti skulle sitta fint straxt innan valet dum dummare dummast tycker inte synd om min ”goda” vänner dom vill ju ha det så här som det är glöm aldrig det!!!!

  Gilla

 • Bosse

  Det här är lögn som vanligt från moderaterna.Fullständigt opålitliga.Arvet från Reinfeltd är inte enkelt att lämna. Man låtsas att man släpper lite valfläsk,men det är bara röksignaler som dunstar bort.SD testade dom för ett par veckor sen när dom ville att BRÅ skulle göra en etnisk kartläggning över brottsligheten.SD sa att dom stöder en sån linje .Då svarade M att dom lägger ner förslaget.En röst på M är en röst på Löfven.

  Gillad av 1 person

 • Gus

  En sån tönt ! 😄

  Gillad av 1 person

 • Joy

  Se där! Floskelparaden fortsätter, jidder, bla, bla……

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Alliansens valmanifest både 2006 och 2010 lät lovande men det uträttades inte mycket.
  Det skrivs bl.a. om att ”Bekämpa brott och brottslighetens orsaker”. Det tyckte Reinfeldt att ”Öppna era hjärtan” skulle lösa.
  Ingen kom på tanken att ökad införsel av kreti och pleti leder till ökad kriminalitet, inga krav bara tal om bidrag och hjälp till etablering.
  Det skrevs också om att det var viktigt med svenskt medborgarskap och det skulle lyftas genom en ceremoni för de nya medborgarna.
  Ingenting av ”Det ska inte vara lätt att bli svensk, vill du ha favören till svenskt medborgarskap måste du prestera”. Det skall vara stor skillnad på favörer, mellan icke och svensk.
  Naturligtvis blir det något liknande krafs 2018, så chansa inte, utan rösta på SD.

  Gillad av 1 person

 • centurion

  En gång, för länge sedan, föreslog folkpartiet att invandrare skulle vara tvungna att lära sig svenska inom rimlig tid, för att icke bliva utsparkade ur kungariket. Detta delikata förslag var nära att slinka igenom i riksdagen, men drogs tillbaka i sista momangen, av endast en enda anledning. Hade detta förslag blivit verklighet, så hade Silvia åkt ut på öronen. Så det drogs därför tillbaks i all hast. Touche…

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nu är moderathycklaren som inte lever som han lär igång igen med nytt skitprat, sa inte denne Reinfeldts lärjunge som vägrar tala med SD att man ska uppföra sig och tala vuxet i politiken ?

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Hörde på Sveriges Radio idag om en Afgan vilken från Iran tagit sig till Sverige och på falska grunder fått uppehållstillstånd. Han skulle naturligtvis visas ut men Sveriges Radio lämnar inte ut hans namn. En kriminell handling måste alltid beivras annars har vi snart ett anarkiskt land vilket leder till landets undergång.

  Gillad av 1 person

  • Joy

   Jag har studerat på universitetet med dylika avarter från andra delar av Mellanöstern. Som ljugit sig in. Det är bedrövligt!

   Gilla

   • Lena

    I Kanada så betalar en kanadensare ungefär 60000 / termin på ett bra universitet, studenter från andra länder betalar mer än dubbelt , vilket gör att universiteten gärna tar in utländska studenter. Nu är universiteten fulla med kineser.
    Det blir också fel, stort fel !

    Gilla

 • Peter Skoglund

  GP/Sifo: ”SD bryter negativ trend”.

  ”Under hösten har SD tappat väljare till framförallt M och S. Men i GP/Sifos väljarbarometer för december vänder SD trenden och ökar till 16,5 procent.

  Samtidigt verkar Ulf Kristerssons smekmånad vara över – Moderaterna ökar inte längre”.

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/gp-sifo-sd-bryter-negativ-trend-1.493

  Gillad av 1 person

 • Adolf Nilsson

  Svenska folket blir vilseleda av massa lögner.Klisterson är samma klass som byfånen till statsminister. Bidrar med ingenting att lösa krisen i Sverige. Bara käbbel Vakna svenskar medan vi har någonting att vakna till,se fotot från fredagsbönen i Uddevalla.Vi befinner oss snart i mellanöstern utan att resa.Mvh Adolf

  Gillad av 1 person

  • Bosse

   Varför kan inte ett gäng ungdomar ta med sig sina bergsprängare till torget och samtidigt spela Motörhed och AC/DC för fulla järn.Det skulle man kunna kalla fredagsbön.

   Gillad av 1 person

  • Kenth Andersson

   Det finns inte, har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas politiker som gör något för någon annan än sig själva, synd att människan är så lättlutlrad och lättledd men just därför finns det mytomaniska och egoistiska politiker vid smörgåsbordet av förmåner !
   Hur korkat är det att mellan varje val känna sig grundlurad av hånflinande politiker och sedan väldresserat på valdagen gå till valurnorna och rösta på samma parti eller på något annat parti och sedan gå hem och återigen gnälla vid köksbordet fram till nästa val ?
   Människan anses vara intelligent, allting är relativt.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Gillar moderaten Bruno bättre.

  Gilla

 • Carl edström

  Här gäller Svenska lagar.Bor han i Sverige eller lever han Fablernas värld.

  Gillad av 1 person

 • Kalle Anka

  Ulf Kristersson har jobbat tillsammans med den politiske förbrytaren Reinfeldt. Kristersson är en falsk orm, men bra på att snacka skit.

  Gillad av 1 person

 • Tomas O'Maely

  Jag litar inte på Ulf Kristersson.

  Gillad av 1 person

  • Kenth Andersson

   Nej vem gör det, är bara den tragiska och tydligen trygga 87:an som stött 7 klöverns vidriga och förädiska politik fram till 2014 och är man rädd för även 2018 som tror denna fjantiga och hycklande lärjunge U. K !

   Gilla

 • Suzie

  Mycket bra Pettersson att ni påminner om moderaternas tidigare lögner och svek.Nu tror de att deras dtidigare väljare har glömt allt moderaterna lovat och sedan aldrig hållit och infriat och att de ska få tillbaka gamla såväl som nya väljare.Svenska folket måste börja tänka själva för sina barn och barnbarns skull och icke ge sin röst till sjukklöverligan 2018 då är det definitivt godnatt för svenska folket och landet.
  Vi skall aldrig glömma heller inte förlåta att det var moderaterna med landsomstörtaren Ruinfeldt i spetsen som gjorde ett djävulskt avtal med det lilla extremistpartiet som är gröna utanpå men illröda inuti med många bruna och svarta kärnor i ( som en melon) Mp ,migrationsöverenskommelsen 2011 där M +Mp gjorde upp att alla världens människor förutom svenska folket ,de sjuka,fattiga och handikappade och alla gamla som jobbat hårt ett långt liv och betalat världens högsta skatter skall få gratis sjukvård,gratis tandvård,gratis medicin och numera även socialbidrag,gå i skola, och få förtur även till lägenheter,vilket alltså icke svenska behövande har en chans att få.Sverige är ett skammens land,och som Björn Söder sa den dagen det klubbades i riksdagen ,detta är en skammens dag för Sverige.

  Gillad av 1 person

 • Mr Jordan

  Makten är viktigast för Uffe. En lobotomerad väljarbas kräver ingen större arbetsinsats, fagra ord brukar räcka långt. Sveriges väl och ve är för honom egalt, krav är en belastning och ingen utmaning. Det finns bara en grupp i samhället som har rätt att ställa krav, vi vet vilken.

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Tål att upprepas : Ulf är en ”ulv i fårakläder”. I nuläget gäller det att sno väljare från SD. Efter valet gäller, som vanligt, Evangelium enl. Fredrik R. Alltså; öppna era hjärtan, blotta era strupar och alla skattekronor till asyl/bidrags-turister/berikare/förgörare.

  Gillad av 1 person

 • age

  Vi Sverigevänner kan väl tycka oss ha hört allt detta tidigare!

  Tydligen visdomsord, eftersom de är värda att repetera.

  Gillad av 1 person

 • Mm

  Det är ni moderater, pack, som sett till att vi har den här situationen. Kryp ner i era hålor, det är där ni hör hemma. Ni har förstört Sverige.

  Gilla

 • Lars

  Det låter konstigt. Nya negrer och araber kan ju inte svenska.
  Negrerna och araberna måste först gå SFI innan de får körkort.
  Negrerna och araberna kör vårdslöst i sina egna länder så det kan bli farligt här senare när tillräckligt måna negrer och araber har fått gratis körkort.

  Gilla

  • age

   ”Lars”!
   Visst, och det är därför det är så brådskande att få fram självkörande bilar.

   Apor, kaniner och individer i sopsäck är inte lämpliga att köra bil.

   Gilla

   • Lars

    Tack age, vi anser samma sak om negrer och araber. De är helt enkelt farliga i trafiken.

    Gilla

 • Two Different Shoes On

  Låter vackert, men när tänker någon implementera dessa vackra ord?
  Dagligen ser vi hur invandrare får fördelar vi svenskar inte har, straffrabatter vi svenskar inte har och ingen borde ha.
  När vi ser någon ändring på detta så ska jag börja tro.
  Tills dess så är dessa vackra ord inget annat är vallöften utan verklighetsförankring.
  Hur kan min åsikt vara förbjuden av en elit som gör sitt bästa i att skapa egna fördelar och försämra villkoren för sitt eget folk.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: