Polisen varnar äldre för liga: Tar smycken och kontanter

BROTTSLIGHET. Polisen på flera håll i landet varnar för en liga som har specialiserats sig på brott mot äldre, rapporterar flera lokala medier. I Vaggeryd, Gislaved och Jönköping har under de senaste dagarna flera liknande brott begåtts och polisen misstänker att det är samma personer som är i farten.

Tjuvarna hävdar att de kommer från hemtjänsten. Medan en av dem uppehåller den äldre smiter ytterligare en person in i bostaden och stjäl framför allt smycket och kontanter, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

– Det är riktigt fult att ge sig på äldre personer, säger han till Vetlandaposten. Även i Örebrotrakten har brott begåtts på liknande sätt. Under söndagen skedde minst fyra olika åldringsbrott och stölder i bostäder.

Vetlandaposten

-Pettersson minns polisen som uttalade sig om romregistret och sa, det är riktigt att vi har ett register över romer men vi för inte registret för att de är romer utan av andra orsaker…

 

4 thoughts on “Polisen varnar äldre för liga: Tar smycken och kontanter

  1. Svenska samhället har haft tur som fick hederliga poliser utav mina landsmän, som Adrian Lucaci. Hur kommer svenskarna att klara sig de närmaste åren när ordningsmakten består av Mohammad, Ibrahim, Ali eller kvinnliga poliser med trasa på huvudet ? Och lika olyckliga blir folket att behöva få deras tvister lösta av myndigheter och domstolar med samma ”konsistens”. För att inte nämna vård- och utbildningssystemet ….
    Hela samhället blir shariaserat, det vet ni mycket väl. Sov gott !!

  2. Vad gör polisen ,Regeringen? Åldringar rånas, barn ungdomar rånas,bränder i olika dignitet,utpressning,knarkförsäljning,no go zoner,osv.Det massa småsaker som är av negativt karaktär som påverkar vårt dagliga liv .Man blundar för fakta, det är dags att göra någonting och erkänna att man misslyckad med invandringen och integrationen.Vakna om ni vill ha kvar trygga Sverige. Vill ni ha total kaos rösta på 7 klövern.Mvh Adolf

  3. Konstigt att signalement alltid saknas. Antingen är brottsoffren blinda eller synsvaga eller begås brotten i nattmörker. Skrev detta på JNytts kommentarsfält vilket i naturlig ordning ej publicerades, Sen efter nån timme var kommentarsfältet borttaget. Troligen hade alltför många liknade kommentarer ramlat in. Så fungerar svensk skitpress med censur av allt som de anser är felaktigt.

Kommentera