Noll empati – äldre rånas av brutala zigenarligor


Av Pettersson

VG Nett, Norge största tidning rapportera om hänsynslösa ligor som rånar framförallt äldre i Norge och polisen beskriver rånarna som ”zigenarkvinnor från Rumänien”. Även media i Sverige rapporterar om rån av äldre då och då men de verkar ha som uppdrag att dölja vilka som ligger bakom rånen i stället för att rapportera sanningen eller hjälpa polisen att varna allmänheten.

Nåväl, en våg av rån har drabbat äldre kvinnor i Norge den senaste tiden. Det är utländska rörliga yrkeskriminella zigenargäng som drar fram och rånar försvarslösa äldre på smycken, vigselringar och pengar. De två senaste veckorna har över 20 liknande brutala överfall skett.

– Dessa kvinnor visar noll empati för sina offer, de är endast intresserade av ekonomisk vinning  säger Geir Ellefsen vid den norska polisens specialenhet som tillsammans med 30 kollegor arbetar mot dessa rörliga yrkeskriminella gäng som zigenarligorna kallas.

– Det är hjärtskärande att läsa alla anmälningar från äldre kvinnor som brutalt blir bestulna på sina ringar och smycken, som ofta har stort affektionsvärde för dem.

Metoden som används är att först tigga pengar och sedan råna offret om tillfälle ges. En 83-årig kvinna blev uppsökt av två romska kvinnor som frågade om hon ville köpa smycken. Då hon svarade nej, tog de tag i hennes vänstra hand och slet av tre guldringar.

Kvinnan skrek högt av smärta, men fick se sin mors vigselring från 1927 ersättas av en plastring i imiterat guld. Så försvann kvinnorna med de långa kjolarna till fots.

– Även erfarna poliser blir förtvivlade och arga när man ser rapporter som dessa, säger Geir Ellefsen

Bilden visar två rumänska zigenarkvinnor som blev videoinspelade av övervakningskameror straxt innan de med brutalt våld sliter guldringarna av en försvarlös kvinna på 83 år.

-Pettersson tror att Myten Ullenhag säger att norrmännen har otur. Våra zigenare är hederliga…


4 responses to “Noll empati – äldre rånas av brutala zigenarligor

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: