Rumäner bakom flertalet åldringsrån?


INVANDRARBROTT. Tre rumänska män som misstänks för stölder och andra brott mot ett 70-tal äldre begärs nu häktade i sin frånvaro för att kunna efterlysas internationellt.

 

De tre som nu begärs häktade i sin frånvaro är 37, 39 och 47 år gamla. Många brott har begåtts i Borås, Alingsås, Skövde, Göteborg och på andra orter i Västsverige, men det finns också anmälningar från Skåne och Blekinge.

Enligt kammaråklagare Johan Fröjelin handlar det om en liga med rumänska medborgare och offren var i första hand äldre kvinnor i matbutiker. Snittåldern på offren är en bra bit över 70 år och någon var nära 90 år.

En man brukade ställa sig bakom offer vid kassorna för att se koder när de betalade med kort.

Utanför butikerna kunde de sedan bli distraherade. Till exempel av en person med karta som frågade om vägen, medan en annan passade på att stjäla kontokort. Därför har konstellationen ibland kallats för Kartligan.

– Det vanligaste var att man tog korten ur plånboken, men ibland stals hela plånboken. Sedan tog de ut så mycket som möjligt i bankomater och handlade också med korten i butiker, har Johan Fröjelin berättat.

En fjärde man, 26, sitter häktad i Sverige sedan han greps i slutet av maj. Fröjelins tanke har länge varit att begära de andra tre häktade i sin frånvaro, för att kunna efterlysa dem internationellt.

-Pettersson undrar vad det kan vara för folk som specialiserar sig på att råna äldre…apropå det, minns ni polisen som sa att vi för inte register över zigenare för att de är zigenare…

BT

 


15 responses to “Rumäner bakom flertalet åldringsrån?

 • Stenbock

  Läste just att norska polisen gripit en ”svensk” som var internationellt efterlyst för ett gräsligt dåd i Köpenhamn….Detta svin (arab,nigger eller zigenare) förgrep sig på en åldrig kvinna.Med säkerhet får vi se,stora svarta rubriker på slaskpressens löpsedlar senare idag !
  Som om inte detta vore nog finns även ett reportage i Skånskan, kring en berikare som dömts i Lund.18 månader ungdomsvård blev straffet !!!!
  http://www.skd.se/2015/09/04/lang-brottsserie-av-17-aring/

  Gilla

 • Lofas

  Dags att införa zigenar register igen. Allt annat är ren idioti!

  Gilla

 • F.d Socialen-demokrat

  Det fulaste brottet som finns, nästan…bara pedofiler och mördare är fulare! Brott mot äldre är ett brott som länge tystats ner av Expressen och övrig media….
  Minns en dag för c:a 10 år sedan då jag besökte Vällingby Centrum….-vid bankomaterna stod ”Centrumvärdar”, jag undrade varför ? Jag frågade en äldre herre som förklarade att en liga från Sydamerika var aktiv och gav sig på våra gamlingar….
  MEN DÅ LIKSOM IDAG INTE EN RAD I EXPRESSEN!!!
  Det uslaste brott jag vet, skulle jag se det skulle jag rusa som en tjur för att döda….Jag säger det, fick jag tag på en sådan jävel så överlever han/hon inte!
  Det skulle vara hårda straff, pisk och utvisning snabbt! Vi ska ha en gränskontroll i Sverige, vi ska inte ta emot mer slödder nu räcker det!
  SLUTA SKÄNK TILL RADIOHJÄLPEN!!!

  Gilla

 • Malmöbo

  J*vla kristna svin

  Gilla

  • Mr Q

   Tror du på vad du skriver ? Zigenare har ingen ekumenisk trosriktning.Inte ens ALLAN och hans saga tror man på.I stort det enda positiva,man kan finna hos detta vandringsfolk !

   Gilla

   • Malmöbo

    En rumän =medborgare i Rumänien. Kvittar va du kallar de, men 87 % är ortodoxa kristna.

    Gilla

   • Mr Q

    Vid sista valet i Sverige fanns det också c:a 87 % ”korrekta” !
    I mina ögon mer eller mindre förståndshandikappade.
    De felande 13 % i Rumänien är troligen zigenare…Om nu inte till del helidioter,typ Islamister ?

    Gilla

   • Malmöbo

    Q: de flesta romer ”zigenare ” enligt dig är också kristna. och resterande av Rumäniens befolkning är protestanter, du skrev att de inte har trosinriktning men det har de.

    Gilla

  • Grune

   Jag som är atteist skiter fullständigt i vad dom har för tro, dom skall ge fan i våra äldre oavsett om dom är kristna eller muslimer eller tror på någon annan sagofigur.

   Gilla

   • Malmöbo

    Visst ska det vara så. Man ska dömas utifrån handling/individ. Men Pettersson och cu vill annat. Kopplar allt och alla till till islam /invandring

    Gilla

  • F.d Socialen-demokrat

   Malmöbo….Du har islamnazisterna och vänsternazisterna på din sida…..! + Islamiska Staten….

   Gilla

 • Hönsmamman

  Det vore bra om de äldre kan få slippa dessa vidriga brott.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Att åtala tre zigenare måste klassas som anti-ziganism (sicket utttryck!!), eftersom iochmed åtalet måste de registreras, och det var ju inte tillåtet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: