18 mördade i muslimsk terrorattack


ISLAM. I söndags skedde ett muslimskt terrordåd i Burkina Fasos huvudstad Ouagadougou. Militär kallades in sedan flera män öppnat eld mot kroggäster under kvällen. Skottlossningen fortsatte ända in på småtimmarna. 

Dådet har krävt 20 dödsoffer. I dödstalet ingår två angripare, som förmodas ha varit militanta islamister, uppger kommunikationsministern Remi Dandjinou.

Det var en turkisk restaurang i huvudstaden Ouagadougou som angreps på söndagskvällen.
Restaurangen Aziz Istanbul är populär bland utlänningar. Offren kommer från flera olika länder, enligt Dandjinou. Han säger att minst en av de döda är fransk medborgare. Enligt uppgifter från sjukhuset är ett av offren turkisk medborgare.

Det är oklart vilka det var som genomförde attacken, men regeringen ser dem som jihadister.
– Det var en terrorattack, enligt kommunikationsministern.

Vittnen har berättat om intensiv skottlossning från tre eller fyra män som anlände med bil vid halv tio på kvällen. De öppnade eld mot gäster som satt utanför restaurangen.

Gärningsmännen uppgavs ha tagit gisslan i byggnaden. Regeringen bekräftade att människor var fast i huset. Säkerhetsstyrkorna gick till motattack. Skottlossning hördes ännu sju timmar efter att överfallet inleddes. Regeringen uppgav efter dramat att angriparna var två och att båda fick sätta livet till.

Burkina Faso är ett av världens fattigaste länder och gränsar i norr till Mali som under lång tid har kämpat mot våld från militanta islamister.

Det västafrikanska landet har drabbats av ett ökande antal attacker från militanta islamister de senaste åren. I januari 2016 dödades 30 människor i en attack mot ett hotell och ett närliggande kafé i Ouagadougou. Terrorgruppen al-Qaidas nordafrikanska gren, Aqim, tog då på sig ansvaret tillsammans med en annan grupp.

Afrikanska länder har gått ihop om en gemensam militär styrka för att bekämpa militanta islamister i Sahel, det område som sträcker sig från Senegal vid Västafrikas kust och österut över Mauretanien, Mali, Burkina Faso, Niger och Tchad. Men insatsen saknar pengar och kommer inte att vara på plats förrän i slutet av året.

-Pettersson säger att islam är islam, även i Burkina Faso…

CNN

Zoombar karta


6 responses to “18 mördade i muslimsk terrorattack

 • Lena

  Vill inte förstöra er helg, dock så är detta sorgligt !

  Gilla

 • age

  Vår regering var på besök i SaudiArabien.
  Numera tillåter de islam att föröka sig ohämmat i vårt kristna fosterland.

  Enda åtgärden mot ockupationen av 53 bostadsområden i Sverige är att regeringen bytt namn på ockupationen från ”No-go zooner” till ”särskilt svåra områden”!

  Vilket sammanträffande?!

  Normalt, om regeringen värnade om landets suveränitet, skulle vara att utlysa undantagstillstånd för alla dessa områden och återta makten över det svenska territoriet och återställa det till svensk standard och kultur.

  ”Starka islamstater” får tillåtelse att bygga moskéer/stridsledningscentraler i centralorter i hela Sverige! (Förberedelse till den slutgiltiga islam-ockupationen av vårt kristna fosterland?)

  ”Vi”/Sverige identifierar inte de tusentals män i stridsduglig ålder som väller in i vårt land!
  Identifieringen är FRIVILLIG! – Jämför med en resa till Thailand. Där gäller inte frivillig identifiering/annonymitet!
  De stridsdugliga unga männen placeras, jämnt fördelade, i små grupper över hela vårt land!
  Vad betyder det?
  Varför sätts de inte i karantän tills de kunnat identifiera sig och verifiera sitt ursprung, anledning till ”flykten” och syfte med att nå Sverige?
  Kan de utgöra en risk för vårt lands suveränitet?

  När ska vi börja försvara vårt fosterland?

  Gilla

 • ruben

  Sorgligt. Var det inte det landet, som hette ”övre volta” förr i tiden? På den tiden hörde man aldrig talas om liknande saker. Namnet Burkina Faso låter inte direkt harmoniskt med Svenska språket, som referens, men det är förstås inte deras fel. Islam tycks befinna sig i en ständig våldsspiral, utan att ansvariga myndigheter i t.ex. Sverige misstänker några faror eller reagerar så kraftfullt, som de kanske borde göra. Var det inte en stat i Afrika som förbjudit Islam?

  Gilla

  • age

   ”ruben”!
   Jag tror att det är Angola som förbjudit, eller ska förbjuda islam och riva alla moskéer. = Föredömligt !

   Gilla

   • ruben

    Ja tack age!. Angola var det. Såg att de klassar Islam som en sekt och har förbud av sekter tydligen. Läste att landet haft inbördeskrig i ca: 30 år fram till 2002 tror jag. De är förmodligen trötta på våld och dödande och stämmer i bäcken kanske?

    Gilla

 • compulsoryunion

  Islamister och socialdemokrater har gemensamt fel, att våra pengar är till för att gödsla en enda stor negerodling…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: