#MeToo för män?


Ska man döma av medias rapporteringar har alla kvinnor i Sverige varit utsatta för sexuella trakasserier, många utan att de tydligen förstått det.

Jag tänker inte på några vis förminska det faktum att många kvinnor verkligen utsatts för något som ska fördömas varje dag i veckan, men…

Har inte hela kampanjen med dessa sexuella trakasserier snurrat ett varv för långt?

Jag tänker på den äldre kvinna i Rapports 19:30-sändning för någon vecka sedan som berättade hur hon blev sexuellt trakasserad för många år sedan, när en man lade handen på hennes axel. Jag tänker på den yngre kvinna i samma inslag som berättade att hon utsatts för sexuella trakasserier många gånger under sina unga år, utan att veta om det. Jag tänker på den kvinna i Sundsvall som polisanmälde en man för att han sade hej till henne.

Åter igen. Det finns kvinnor som utsatts och det finns män som utsätter och detta ska fördömas. Fast samtidigt ser jag en fara i att varenda kvinna verkar uppge sexuella trakasserier som en del i deras uppväxt och risken i detta är att hela kampanjen kan få samma effekt som sagan om ”Fåraherden och vargen”. Lite som ordet ”rasism” som idag är ett av de mest urvattnade vi har i vårt vokabulär.

Finns det också inte en möjlighet att kvinnor som vill få lite uppmärksamhet kring sin egen person, går ut i media och vittnar om hur de utsatts för både det ena och det andra? Finns inte chansen att kvinnor utnyttjar kampanjen för att hämnas på män som lämnat dem eller inte gett dem vad de utlovats? Jag hoppas inte det förhåller sig så, utan att alla flickor och kvinnor som nu ropar att de utsatts verkligen har gjort det och då syftar jag på verkliga övergrepp och trakasserier, inte en hand på axeln, en kommentar om utseendet eller ett vänligt ”hej”.

Kvinnorna själva då? Är de oskyldiga?

Nej, självklart inte. Lotta Bromé är ett välkänt ansikte som utsatt kollegor för övergrepp och trakasserier. Aftonbladet berättade 2004 om en man som våldtogs av fem kvinnor, Jönköpings-Posten om en kvinna som 2016 våldtog två pojkar och just nu kryllar det av artiklar med kvinnor som utnyttjat ensamkommande på olika HVB-hem.

Själv ”ofredades” jag ofta under mina år som tonåring och ungkarl. Jag har på de lokala nöjeshaken fått kramar och pussar på kind av för mig okända kvinnor. Det har hänt många gånger att kvinnor placerat sina händer på både armar, ben och icke nämnbara ställen. På jobbet har kvinnliga arbetskamrater lagt sina händer på mina axlar och tittat mig djupt i ögonen.

Inte minst bör ni som åkt med Finlandsbåtarna över Östersjön förstå vad jag menar?

Kanske dags för en manlig version av #MeToo där vi kan få chansen att berätta om alla hemskheter vi varit med om under vår uppväxt?

Nej, skämt å sido. Jag tror ingen man skulle tänka tanken och trots detta inlägg ger jag mitt fulla stöd till de kvinnor som varit utsatta, alltså verkligt utsatta.


22 responses to “#MeToo för män?

 • eugenecork

  Visst, tänk så många skilsmässor Kvinnors tafsande fört
  med sig…då man va ung och attraktiv, så blev man mer
  eller mindre tvingad att utföra massa konstigheter man
  annars bara gjorde med sin äkta hälft…allt är kvinnans
  fel, sedan får vi stackars män ta smällarna (som nu)

  Gilla

  • eugenecork

   glömde de, ett typexempel är de som drabbade den
   stackars Sverigedemokraten (nämner inte namnet, kan
   hända alla riktiga män)…Möket ifråga hotade nog. typ//
   om du inte längre vill lajja, skall du få se på andra bullar
   …hans nej idf (trött på subban), fick han dyrt ångra!

   Gilla

 • Utsatt man

  Har blivit tafsad på ett stort antal gånger. Ett #metoo för bara män skulle verkligen behövas för att ge hela bilden. Som det är nu framställs det som om bara män tafsar och sextrakasserar. Även om det erkänns att kvinnor också gör det så ses det som undantag och inte som en större mängd. Söker man på nätet så drunknar man i kvinnornas berättelser. Men ibland ramlar man på lite undersökningar från olika tider. På nittiotalet gjordes det en undersökning om vården. Där angav var femte man att de sextrakasserats. Skulle vi män rannsaka vårt minne och lägga ribban så lågt som vissa kvinnor gjort så har alla män blivit sextrakasserade ett antal gånger. Jag tycker att det vore på sin plats att kvinnors beteende synas också. Är de såna moraliska övermänniskor som de framställer sig som när det kommer till sextrakasserier? Min erfarenhet är att de inte är det. Men fler röster måste fram i samlad form. Media frågar bara om kvinnor blivit sextrakasserade, aldrig om män blivit utsatta.

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   En mycket intressant aspekt som sällan eller aldrig ägnas något intresse, allra minst i detta logikstridiga sammanhang då det vita patriarkatet kollektivt demoniseras som en betydelsebärande del av NWO-strategernas plan för en ny världsordning, där det största motståndet finns bland den västerländska manliga befolkning som radikalfeministerna, dessa nyttiga oligarkpigor, nu söker diskreditera och krossa.

   Att det alltid funnits förbannat obehagliga och framfusiga fruntimmer, eller damer med flexibel moral som funnit det lönande att ställa sina feminina företräden till förfogande, talas det mycket tyst om, då de hycklande hämndgudinnorna inte blott gör de verkliga offren för de vidriga sexuella övergreppen en otjänst, utan även skamlöst hänger sig åt det eviga martyrskap som ger bränsle under den kokande häxkittel vari den vite mannen skall urlakas och tvingas till underkastelse.
   En psykologisk form av antropofagi!
   Andreas.

   Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Att det svagare könet icke sällan begåvats med en ansenlig disposition för hysteri och låter sig styras av allehanda emotionellt beskaffade impulser är ingen nyhet, trots att världens samlade kjolregemente under #metoo-manifestet genom sina retroaktiva anklagelser därmed belyst och bevisat den logikbrist som kan utmärka detta nyckfulla kön.

  En rationellt sinnad och förnuftsnavigerande person med sinne för klarsyn, självbevarelsedrift, rättvisa och reson anmäler omgående om något verkligt övergrepp eller trakasserier förekommit, och begriper även att sagda kalkonkompanier i realiteten bedriver hetsjakt på den numer fredlöse vite mannen, i det av ressentiment behäftade matriarkatets strävan att förslava honom och dränera den sista resten testosteron.

  Vem som sedan skall försvara de sinnesförvirrade och identitetstraumatiserade fruntimren från den eskalerande våldtäktsvåg som härjar varhelst asylinvasionen bereds tillträde, har förmodligen dessa kontraproduktiva kvastryttarinnor inte ägnat en redig tanke.

  Heder åt de rekorderliga och seriösa damer som ändå står tillfinnandes lite varstans, ty Er vill man gärna placera på piedestal och betrakta som föredömliga exempel på stolta och självständiga medborgare med såväl tankeskärpa som empati i behåll.
  Andreas.

  Gilla

 • Grune

  Jag är total motståndare till allt som skrivs på de s.k sociala medierna och då i synnerhet ”meetoo”. Jag är övertygad om att det finns kvinnor som utsatts för sexuellt våld i lika stor utsträckning som män har blivit det enda skillnaden är att män har så mycket större förstånd än kvinnor så dom går inte ut allihop och påstår sig blivit trakasserade.

  Gilla

 • Ama Tona

  Utmärkt Stefan, det behövs mycket discussion för att det ämne skall bli rätt förståd ,den är komplex.
  Den skall anklagas män , ge en släng av white supremacy ,feminism ,vänster och ge islam en skjuts …
  Som du säger ,har en kvinna blivit våldtagen ,antastad är det mer än rätt att anmälla , men man måste kunna prata om hur mycket spelar rollen som kvinnan har in…
  Som kvinna har jag sett hur andra kvinnor spelar med sin sexuallitet och klädsel ,kroppspråk för att dra uppmärksamhet. Man kan inte ta ifrån varken män eller kvinnor att vi är just män och kvinnor.. Män har en annan libido och det är hormonellt, det hr till för fortplantningen skull . De flesta kvinnor har alltid dragits för man i makt position (bättre avkomma? eller bättre ekonomi?).
  Se hur många äldre män som har ungavackra tjejer ,men då är männen inte korvgubbar …
  De unga film stjärnor som vet att de är snygga och vet att i filmvärlden har det funnits den sexuella maktspel har också en del i felet.
  Hoppas man kan fortsätta att debattera öppnare och inse sitt eget roll . jag vil inte minimera ….
  Men något står inte rätt i samhälle om man accepterar att kvinnor känner kränkta och sexuellt utnyttjade om man har taget de i armen .. Och det för flera år sen…
  Vi är människor , vi nuddar ,tittar , känner åtrå till varandra …Är det utan samtycke säg ifrån ordentligt…

  Gilla

 • Truthfighter

  Ja, var finns relevansen i det hela. DETTA, är ju endast manshets. Men det är klart vill man mörka islamistsvinens vidrigheter, är det ju effektivt. Och det är väl det man vill antar jag. Som klimathotet, för att mörka de verkliga samhällsproblemen, och de naturnära skövlingarna. Det är väl så det är. DETTA ÄR NOG SOM FEMINISTDÅRARNA BESTÄMT SIG FÖR, i propagandasyfte, och för att kväsa alla vita heterosexuella män. Också går man i ett drev. Gudrun Schyman, är inte längre nog.

  Gilla

 • Tony

  Vi ska heller inte glömma alla Batikhäxor som verkar slicka
  sig om munnen när det handlar om dom ljugande invällarna
  från Afghanistan, eller ”skicka mig istället gänget”

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Mer Vitoo för oss stackars män !

  Gilla

 • Mm

  Skolorna är ett inferno för flickor. Varje dag utsättas för nedsättande kommentarer om deras kroppar av dessa gränslösa invällare, fasansfullt men det talas det inte så mycket om. 7-klöver detta är ert praktverk, ni är helt ansvariga för dessa oskyldiga flickor och ibland pojkar som skall plågas varje dag

  Gilla

 • age

  Vi är redan i vår nya verklighet.
  87% av våra röstberättigade har valt denna situation.
  13% av våra röstberättigade får lida av resultatet.

  Vi har låtit en helt avvikande kultur, islam, invadera vårt kristna land.
  Den ”nya kulturen” har en helt annan syn på förhållandet mellan män och kvinnor.
  Männen i ”den nya kulturen” har makten över kvinnor.
  Makten betyder att män kan ”använda” kvinnor.

  Ni, 87%-are, får se gruppvåldtäkter som rena välgörenheten;
  D.v.s. om 20 invällare våldtar en kvinna så slipper 19 kvinnor bli våldtagna
  DEN DAGEN. => Ni har ju valt detta.
  Vi, 13%, kan bara lida, skräckslagna av att vi har så många dumma människor i vårt fosterland (= 87%!). (+ ”nya kulturen”)

  Vi kan bara hoppas och önska att tillräckligt många av 87%-arna har så högt IQ att de förstår att rösta ”rätt”, på SD i nästa val för att rädda vårt kristna fosterland. – kanske också minska alla invällarbrott, våldtäkter och de enorma utgifter vår ”välgörenhet” och välfärd drabbas av.

  På detta område tillåter jag mig att ha en positiv ”tro”.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Jag håller med fullständigt. Det är inte lätt att vara människa.Mvh Adolf

  Gilla

 • Valter

  Dom vill få tillbaks fokus till högerspöken, nazister, rasister och övriga ister men inte kommunister. Metoo drabba dom själva lite för mycket, sätter man igång något så kan den slå tillbaks på en själv.
  Nu gäller det att hitta något annat som kan hänföras till den gruppen. Det kommer säkert visa sig snart.
  83 av 86 överfalls våldtäkter i Norge utfördes inte av norrmän, vi andra kan gissa vilka de andra var.

  Gilla

 • gamgubben

  För att leda människors tankar bort från det verkliga problemet, islams occupation av Sverige, dyker dessa inhemska problem upp. Tafsa, är hemskt att våldta är mångkulturellt och därför en naturlig del av vår nya kultur.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Man kommer osökt att tänka på fake nevs, speciellt i en del av fallen.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Fördelen med berikningen är att man börjar bli allt bättre på Sveriges geografi, då man dagligen genom ockupationen, får höra talas om byhålor som man inte visste fanns!

  http://www.hallandsposten.se/nyheter/hylte/vilt-ungdomsslagsm%C3%A5l-i-unnaryd-1.4842423

  Afghaner mot syrier eller somalier, eller alla mot alla?

  Vänta ett par år när alla har skjutvapen och inbördeskrigen i Libanon och Syrien kommer att framstå som en picnic i parken!

  Liked by 1 person

 • Peter Skoglund

  Mycket bra skrivet, Stefan K.

  Du ger en bra bild av hur detta viktiga med ”MeToo”, slår över i hel del hybris och mycket överdrifter.

  Vilket gör att de kvinnor som verkligen har drabbats av grova övergrepp och sexuella trakasserier. Som verkligen ska uppmärksammas och även ges hjälp till. Försvinner för mycket i mängden av händelser, som inte känns speciellt relevanta i sammanhanget. Sorgligt nog.

  Där har nu media ett ansvar för att man verkligen fokuserar på kärnfrågan.

  Det är väl lite si och så med det.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Detta du beskriver i ditt inlägg Stefan är förmodligen så som de allra flesta svenskar känner att det är. Det har gått för långt i detta, jag anar också att tafsande och icke tafsande journalister och kulturarbetare nu insett att det gått överstyr i alla hänseende, nu vrålar nyhetsrapporteringar i radio ut om personliga assistenter som råkat illa ut…………fokusförflyttning

  Sen får vi inte heller glömma den fokusförflyttning/strålkastarförflyttning som skett i och med häxjakten kulturarbetare mot kulturarbetare, journalist mot journalist, mitt hjärta blöder för de flickor, pojkar, män och kvinnor som blir utsatta för gruppvåldtäkter, finns inga journalister och kulturarbetare som ömmar för dessa offer eller ens vill medverka till att detta för oss svenskar främmande brott elimineras.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: