Margot Wallström: Övergreppen har format mig


FEMINISM. Utrikesminister Margot Wallström (S) berättar i en intervju med New York Times om regeringens feministiska utrikespolitik hur hennes egna upplevelser av övergrepp har påverkat henne, både som privatperson och i politiken. Wallström utsattes för våld av sin dåvarande pojkvän när hon var i 20-årsåldern.

Utrikesminister Wallström (S) och palestiniernas president Abbas.

– Jag förstår känslan av hjälplöshet. Det är en sån nedbrytande upplevelse, något sånt här, där du är under någon annans makt och kontroll.

Wallström menar att hennes erfarenheter har gett en djupare förståelse för de upplevelser som nu blivit offentliga i samband med #MeToo-kampanjen.

Uppbrottet med den dåvarande pojkvännen kom efter att han hotat och skurit henne med en stilett.
– Det har förstås följt och format mig, säger Wallström.

-Pettersson har förstått att det var något som gjorde att Margot Wallström, 63, efter över 40 år fortfarande dras till våldsamma män och använder biståndsmiljarder för att muta dem och kallar det feministisk politik…

Allvarligt talat så börjar kampanjen mot män få ett löjets skimmer över sig, Margot tar upp 40 år gamla saker som drabbat henne men är tyst om de kvinnor som förtrycks i förorterna…

Det är dimridåer för att dölja dagens problem.


26 responses to “Margot Wallström: Övergreppen har format mig

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: