Araber vägrade hylla israelisk idrottsman

Att vinna en guldmedalj är vanligtvis en orsak till hyllningar och fest. Men inte för Israels judo-stjärna Tal Flicker när han stod högst upp på prispallen i en stor judoturnering i Abu Dhabi. 

Flicker var dock inte sämre än att han sjöng den israeliska nationalsången, Hatikva, själv när arrangörerna spelade det internationella judoförbundets låt och vägrade hissa den israeliska flaggan, enligt CNN.

-Pettersson undrar vad arrangörerna får för straff? Är det så att oljepengarna styr i judo-världen också?

8 thoughts on “Araber vägrade hylla israelisk idrottsman

  1. Vacker melodi och text med substans. Jag lyssnar ofta på alla länders nationalsånger och främsta platsen tas av La Marseillaise, den mest mobiliserande och likadan är vår nationalsång. Sveriges sång är vacker och melodiös, men för fredfull (passiv ?).
    Varsågoda, judarnas nationalsång i translitteration:

    Kol ode balevav p’nimah –
    Nefesh Yehudi homiyah
    Ulfa’atey mizrach kadimah
    Ayin l’tzion tzofiyah.

    Ode lo avdah tikvatenu
    Hatikvah bat shnot alpayim:
    L’hiyot am chofshi b’artzenu –
    Eretz Tzion v’Yerushalayim.

    Wallströmskan kan hetsa upp sina arabjakthundar ända hit om de vill få ett kok stryk med ett svordomsgarnityr på rumänska.

  2. Bytte flygplan där. På WC stod några burkor som försökte tvätta sig, de drog av sig de tjocka klädsjoken. Vi västerlänningar hjälptes åt att försöka ge dem värdighet, det blev en gemenskap där på toaletten, de blaskade på i handfaten, vi slank in i båsen och hjälpte dem att hålla burkorna. Vi mötte deras blickar, de var sorgsna. Vardagen mötte deras bistra verklighet, stackare! Metoo contra detta…

    • Rör inte ihop kvinnors utsatthet och tyck att svenska kvinnors rätt att slippa utsatthet ska döljas av muslimska kvinnors utsatthet. Det är bara olika sidor av mäns självklara rätt till kvinnans kropp. En del berättar om övergreppen, andra döljer sig i burkor och hoppas att de är fredade eftersom deras lagstiftning kräver burka och de riskerar döden om de klagar över behandlingen män ger dem!

KommenteraAvbryt svar