Migrationsfrågan påverkar debatten

Sanna Rayman skrev igår en viktig text på Expressens ledarsida.

Just nu drar hashtaggen #MeToo som en löpeld över Sverige och kvinna efter kvinna avslöjar nu hur de utsatts för sexuella övergrepp, inte minst av kända medieprofiler. Inget fel i det menar Rayman, som samtidigt undrar varför riktigt grova gruppvåldtäkter inte upprör lika mycket.

Alla vet vi hur debatten effektivt tystas om förövarna har ”fel” bakgrund. I veckor har man försökt ta upp debatten om stöket på vissa bibliotek, inte sällan de som ligger i våra förorter. Vissa debattörer har kallat detta rasism, andra har hävdat att det alltid varit så. När det gäller sexuella trakasserier på festivaler, badhus och andra offentliga platser, känner vi till förövarnas etnicitet med hjälp av vittnesskildringar och polisrapporter. Även här försöker man lägga locket på med ord om rasism, att fiska i grumliga vatten och att det alltid varit så.

Sanna Rayman tar upp två fall med vidriga gruppvåldtäkter, som förvisso togs upp i medierna, men inte föranledde någon efterföljande debatt.

Gruppvåldtäkten på asylboendet i Mariannelund, där åtta män förgrep sig på en kvinna som man lurat till förläggningen. Åklagaren ansåg brottet vara grovt p.g.a. hänsynslösheten och råheten i det.

Det andra fallet rör gruppvåldtäkten på Fåfängan i Stockholm, där en grupp ensamkommande våldtog en ung kvinna i flera timmar.

Ni minns säkert fallen, men minns ni debatten efteråt? Var var alla manifestationer? Var fanns alla hashtaggar? Var höll debatterna i media hus? Varför gick inte den samlade feminismen ut i ett gemensamt uttalande om invandrarmän med unken kvinnosyn?

Det är lite dit Sanna Rayman vill komma med sin ledartext. Varför är tonläget inte lika högt när personer med utomeuropeisk bakgrund trakasserar och våldtar? Varför försöker man hela tiden hitta ursäkter och bortförklaringar, istället för att titta lite mer på den kvinnosyn som frodas i Mellanöstern, Afghanistan, Afrikas horn och andra länder varifrån hundratusentals ensamma män kommer?

Köln och Kalmar är två städer som förknippades med sexuella trakasserier i megaformat under nyårsnatten 2015/2016. Samtliga inblandade var män med ursprung i arabiska länder, men också här lade man locket på innan debatten ens han ta fart. Ska man hitta någon som helst trovärdighet i en annars viktig fråga, får man inte blunda och komma med ursäkter så fort gärningsmannen är av utomeuropeiskt ursprung.

Expressen

Ps. Måste man inte ta upp debatten om alla medelålders kvinnor som knullar runt med unga ensamkommande på HVB-hem runt om i Sverige? Antalet fall börjar bli besvärligt många, men ännu har vi inte sett några debatter i tv eller hashtaggar i sociala medier.

 

38 thoughts on “Migrationsfrågan påverkar debatten

  1. På tal om svenskars ansvar för allt och alla i denna världen, nu kommer krav på säkrad efterlevnadsskydd, ekonomiska krav, från efterlevande i terrorattacken i Stockholm. Snart har vi skyldighet i allting, ta ansvar för terrorister och IS, alla deras offer, folk som är hbtq och förföljs, klimatflyktingar, hela världen ska hit.

    Jag börjar bli förbenat utmattad på alla krav som ställs på Sverige av hela världen och våra politiker och journalister. Men den som klagar är rasist. Det har gått för långt, alldeles för långt.

    • Först kom liberalismen, där utsugning av andra människors arbete (och allt annat, som deras etik och moral, exempelvis) legaliserades.

      Sedan kom marxismen (= ’allt mitt (arbetarens) är mitt, allt ditt (alla andras) är mitt’) som effektivt slog en kil rakt genom samhället.

      Till sist kom feminismen, som ännu effektivare splittrade samhället.

      Denna tankesoppa har sedan fått gro i svenska folkets hjärnor under 1900-talet. Därmed är grunden lagd, för att en gång för alla krossa Sverige och svenska folket.

      Det är inte oskickligt upplagt, tvärtom. Det är ondskefullt och djävulskt intellígent uttänkt.

      Svenska folkets hjärnor – speciellt den kvinnliga delens – är idag så uppmjukade, att det nu går att sälja lösnummer av Expesten och Aftonblajet med vad som helst. Man kan engagera horder av feminister att förfasa sig över trams, samtidigt som samma feminister skiter fullständigt i grovt våld, överfallsvåldtäkter, skjutningar, mordbränder och mord. För att inte tala om USA’s krigiska övergrepp runt om i Mellanöstern, med miljontals dödade civila (barn, kvinnor och män) och med tiotals miljoner i flyktingläger.

      Nej, om en feminist fått en klapp på ändan av en fåntratt, då mobiliseras klappjakten.

      Vad det handlar om är ju självklart feministernas uppblåsta ego parat med en extrem feghet. Inget hotar dem, om de drar igång ett mediadrev mot – mer eller mindre kända – tomtar, som har svårt att hålla fingrarna i styr. Att ge sig på verkliga brottslingars vedervärdiga dåd, är potentiellt farligt – Hu då!

      Det är därför vi ALDRIG kommer att få se några feministiska mediadrev mot det grova sexuella våld, som invandrarna begår. Alla feminister – av båda könen – är fega kärringar, så enkelt är det.

      • Socialism, kommunism, liberalism, kapitalism, fascism, feminism !
        Allt har ett slut undrar vad kommer härnäst, vem vet kanske en ny religion som tar över Sverige det är nog inte helt otänkbart tycker det skymtar lite sådant i horisonten.

    • Om ynkliga Sverige och dess makthavare hade en ryggrad så skulle alla s.k krav bara avvisas men Sverige har ju av någon anledning valt att alltid fösöka vara bäst är förmodligen någon typ av mindervärdes eller storebrorskomplex !
      Omvärlden tackar och tar emot och skrattar åt oss bakom ryggen.

  2. Apropå hur svenska kvinnor, gement, ibland kan uppföra sig.
    Skriver bara Juha Valjakkala. Mördare 3 personer invid en
    kyrka i Åmsele. Fick till fängelset hundratals brev från kvinnor.
    Några ville t.o.m.gifta sig med honom….Hallå! Norrmalmsdramat
    ETT annat. Vi kan inte ändra på genetiken.

  3. Ja, ska man se på saken rättvist och nyanserat, så finns en viss skillnad. Skillnad mellan att som ung tjej, på fyllan, följa med en kåt, drygt tjugo år äldre mediekändis hem och att som ung tjej bli attackerad och gruppvåldtagen utomhus av flera män. Bör man inte lita på män överhuvudtaget? En del drabbade kvinnor känner säkert så i olika situationer men alla vill såklart ha makten att i framtiden kunna säga ja eller nej till saker. Och det är lite där det brister i det svenska samhället. Taskiga attityder kan jobbas bort med tiden genom utbildning och förändringar kan ibland snabbas på med lagstiftning. När inga sådana medel biter så blir det problem. Folket har genom utbildning, indoktrinering, uppläxning, eller egna, ibland till och med positiva erfarenheter, tackat ja till invandringen. Det är i alla fall vad våra politiker tror har skett här. Där har de fel, de har faktiskt aldrig ställt frågan. Det borde ses som ett gigantiskt övergrepp och resultera i fängelse för våra icke särskilt folkvalda politiker.

    • Jag tror att den här #metoo kampanjen är en grej som media och kändisar kan använda nu för att ta bort fokus från invandrade gruppvåldtäktsmän.
      Jag har alltid sagt att detta problem kan inte lösas med tusen kampanjer ens om man inte erkänner grundproblemet. Det är i gruppen invandrande gängvåldtäktsmän som 80-90% av alla våldtäkter sker. Gruppen #metoo skrapar endast på ytan. Och offren där har blivit utsatta för så små sexuella övergrepp att dom orkar träda fram. Fortfarande inget försvar för förövarna. Men i den stora gruppen är kvinnor och flickor så svårt skadade och traumatiserade
      att dom är inlagda eller orkar inte vara i offentliga rummet. Men inte ett ord hittills om gängvåldtäkterna från denna grupp.

  4. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Konstaterar vid genomgång av kommentarerna att alla här verkar kunna läsa av MSM syften och mål, som megafoner åt diverse ”trollgrupper”.
    Tänk på att vem som helst kan idag ”köpa” 10000-tals ”följare” viss tid.

  5. Fi 4, L 4, MP 4, KD 4, V 4, C 4. Tot 24
    SD 28
    S 24
    M 24

    Den av S och M som samarbetar med SD ”vinner”.

    Om 7 miljoner röstar så är 28% 1 960 000 personer. Ca 2 miljoner pers.

    • Någon som tror att ett samarbete mellan SD och något annat parti är tänkbart ?
      Sverige skulle inte se som det gör om det fanns fler partier som SD men tyvärr gör det inte det men faktum kvarstår att en klar majoritet av de svenska väljarna vill ha Sverige som det är eftersom de gett 7 klövern majoritet i riksdagen.

  6. Det verkar vara stort fokus på att undvika svansen.

    Den som är det minsta anatomiskt orienterad vet varför svansar finns.

    Alla som önskar balansera i tillvaron har en oändlig nytta av dess parerande effekt. Den har räddat fler liv än den förstört.

    Vad vore en fisk utan stjärtfena? En fågel utan stjärtfjädrar? Ett parti utan röster? En befolkning utan parti?

    När balans saknas i de partier som försitter alla chanser bildas nya i syfte att skapa balans.

    Mer än någonsin behövs svansen som känner av och parerar alla felsteg som samhällskroppen nu gör. Under ledning av ett huvud som glömt varför det finns.

  7. Detta ”småtafsande” som i huvudsak görs av etniska svenska män (enligt metoo) är ett mycket effektivt sätt att avleda uppmärksamheten på de verkligt grova våldtäkterna och övergreppen som görs av gruppen unga män och ”barn” och som tagits sig till Sverige för att bli försörjda av oss.
    Avslöjande för den som har förmågan att tänka själv!

    • De som skriver här med dig inberäknat gör ju intget annat än försöker avleda uppmärksamheten från svenska män till andra män.

      Du kallardet för småtafsande av de svenska männen, men det ordet har jag aldrig hört sägas om vad som händer på festivaler.

      På denna sida och liknande har 99% handlat om de nyanländas sextrakasserier så det kanske blir en nyhet att sådant även förekommer bland svenskar.

      Det kan varje svenska kvinna intyga.

      • Det ena behöver ju inte utesluta det andra. Jag misstror inte de som skriver om sina upplevelser på Metoo om huvudsakligen svenska män. En attitydförändring behövs av många män.
        Men de grova gruppvåldtäkterna står de för som kommit hit med medeltida värderingar vad gäller kvinnosyn.
        Man kan tycka att vi hade nog med våra egna skitstövlar bland män utan att importera dessa våldets gruppknullande män. Ursäkta ordvalet men sanningen måste skrivas.

      • Håller med, Mia! Tänk att inte något av det svenska män gör kan diskuteras utan att man ska blanda in invandrares beteende. Det är väl typiskt fokusförflyttning av svenska mäns maktspel. Svin finns överallt och det är hur man tolkar och straffar och tillåter mäns våld mot kvinnor som är viktigt att diskutera. Hur det döljs och accepteras i olika kulturer och var kvinnans ansvar går.

        Det är verkligen riktigt otäcka åsikter på olika sverigevänliga sajter, vi svenska kvinnor är verkligen horor i många människors ögon och borde begripa och fatta att män tar för sig om kvinnor befinner sig där och där och klär sig si och så.

        På så vis tar ju islam ansvar för mäns snedvridna kvinnosyn där de täcker sina kvinnor. Men tyvärr får kvinnor straffet ändå vid övergrepp och våldtäkter. Vi svenska feminister har försökt att få män att fatta att bara för att kvinnor går ute och lösa vill de inte ha sex eller inbjuder till våldtäkter och vill drogas och vara redlösa vid sex. Men åsiktsfloden säger att kvinnor ska hålla käften och de ska passa sig, klä sig bättre etc. Männen är underliga typer som ser kvinnor som sexobjekt, vägen mellan att se en kvinna och sexhandlingar på mannens villkor verkar vara kort och det borde kvinnor fatta.

        Metoo# har verkligen öppnat ett avgrundsdjup kvinnoförakt. Det är riktigt obehagligt!

      • Riktiga män med vett och förstånd och en god uppfostran ofredar inte kvinnor varken fysisk eller verbalt utan har fått lära sig att respektera andra människor !
        Män som antastar kvinnor är kräk precis som de som mobbar andra människor, de lider av översitteri och komplex.

      • Mia! Kvinnor och flickor på #metoo gruppen orkar vara sociala och kan förmedla sig. Men dom som blivit gängvåldtagna av dessa invandrande kräk dom är så svårt skadade att dom är inlagda och chockade att dom kan inte förmedla sig. Vem ska ge en röst åt dom ? Du verkar inte intresserad?

      • Men det som många reagerar över är var har dessa
        kvinnor funnits vid gängvåldtäkter? Knäpptyst, men
        nu tycks allt ha exploderat när man lyckats få
        en viting anmäld, och inget ont i att en stor hycklare
        åker dit, men det verkar som alla Svenska män ska
        hängas ut ,” ja förutom dom importerade ”, någon
        slags kollektiv skuld .
        Utan kännedom om dom enskilda fallen vill jag
        bara tillägga en sak, att kvinnor kan dom också,
        speciellt om dom är ett tjejgäng som fått lite för
        mycket innanför västen , då kan vem som helst
        gå rodnande därifrån.

        Är det inte i Sverige det ofta ropas att bara för
        att någon bär sig illa åt ska inte alla dömas,
        men det gäller naturligtvis inte vita Svenska män?

      • Om kvinnorna har egna erfarenheter som gäller svenska män så är det dessa erfarenheter de skriver om.

        Är det några som döms för vad andra har gjort så är det väl de nyanlända i allmänhet och muslimer i synnerhet.. En svensk man, t.ex Hagamannen kallas för ’han’ en nyanländ kallas för ’dom’
        Åtminstone här.

        Dessutom utses en ickesvensk oftast som gärningsman innan man har en aning om vem som är den skyldige. Samma sak när det gäller mord. Om man sedan får veta att den skyldige är svensk lämnar man ämnet och det självdör.

      • Det kan kanske tänkas att det är 99 % av dom nyanlända som står för dom flesta trakasserier mot Kvinnor och Tjejer,
        men som sosse måste ta dem i försvar,
        Där väl ingen som sagt att inte Svenskar håller på
        och jävlas med Tjejer, men det som väcker frågor är när
        ni kommer fem-10 år efteråt och påstår saker? Varför inte dra fram det direkt när skitstöveln gjort något, det måste väl ändå ge mest effekt

    • Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
      Roland Salomonsson skriver:

      Tänkte skriva just detta själv. Det handlar således om att ”omfukusera” propagandamässigt från det verkliga problemet till något annat politiskt korrekt men relativt ringa problem och förstora detta kopiöst.

      Vem försvarar etniska svenska kvinnor från råa våldsamma sexövergrepp med rasistiskt urval av offer, där gärningsmän – ofta i grupp – i regel har invandraranknytning och i den mån de fälls,får rasistiskt löjligt låga straff.
      Enda sättet att stoppa detta är att utvisa alla invandrare, som är våldsamma – även om de ”köpt” på sig s k skyddsbehov. Givetvis skall de inte gå lösa på våra gator under utredningar etc – och heller inte efter fällande dom.

      #Meetoo m fl aktivistiska grupper är sannolikt en s k ”trollgrupp”. Kan det vara ett nytt sätt för Expo, Researchgruppen m fl att agera?

      • På dig låter det som detta är ett svensk fenomen. Det började i USA och har sedan tagits upp i flera andra länder. Vilket visar att det förekommer runt om i världen.
        Så kom inte med pekpinnar och berätta hur kvinnor ska agera när de berättar om sina erfarenheter

        Vi behöver inga förmyndare.

      • Faktiskt tycker jag att en hel del kvinnor behöver förmyndare. Vilket framkommer i alla dessa ”vi är här” ”meetoo” skicka mig till Afghanistan och vad f.. dom nu heter.Finns väl minst ett dussin såna sajter, den ena tokigare än den andra. Nästan enbart kvinnor i de flesta, är det inte kvinnor så är det ändå kärringar som borde ha klänning istället för byxor. Tack för ordet.

  8. Bara för att det råkar finnas idioter bland svenskarna är ingen anledning till att importera ännu större idioter som dessutom högst troligt inte kommer att bidra till det gemensamma som trots allt de svenska idioterna brukar göra.

    • Exakt! Det sista vi behöver är denna massinvandringen med kvinnosynen. Och lagstiftningen ändras mest för att låta muslimers synsätt i det mesta, få råda etc etc. Våra politiker och journalister borde skämmas ögonen ur sig! Otäck framtid vi går till mötes!

  9. Dessa ”feminister” borde skämmas för att de ENBART uppmärksammar oönskat tafsande men vägrar tala om Taharrusch och gruppvåldtäkter!

    -Det är en enorm skillnad på en oönskad klapp på rumpan och våldtäkt!

    En oönskad klapp på baken är dåligt och klandervärt, javisst.
    (MEN förr stannade det oftast där, säger man ”nej!” till yngre MENA män, är skillnaden att det ofta inte stannar där; utan det börjar skrikas ”hora!”, följas efter och ibland övergår det till fysisk misshandel, man har ju kränkt hans heder! ( Har egen erfarenhet.)

    Ytterligare ett steg är det till våldtäkt, för att inte tala om gruppvåldtäkter som är ännu värre! Varför vågar inte ”feministerna” prata om det? Är det för att när det gäller Taharrusch och gruppvåldtäkter så är förövarna oftast från MENA?!

  10. En våldtäkt är ett mycket grövre brott än om någon smekt någon annan på låret eller rumpan.
    Hela den här MeToo grejen verkar vara ett försök att rikta uppmärksamheten från de riktigt råa sexbrotten som våldtäkt eller gängvåldtäkt till mer eller mindre rent kändisskvaller.
    Jag har arbetat tillsammans med kvinnor i större delen av mitt yrkesverksamma liv och har många ggr blivit sexuellt berörd (kladdad) av mina arbetskamrater utan att ens ha en tanke på att anmäla ”brottet” till någon.
    Så tror jag många män och även kvinnor ser på det här problemet.

      • Tex så var det ju nyligen på väg att uppmärksammas hur ”ensamkommande” (Arif Mo tex) betett sig och dömts för sexbrott samt hur oftast äldre kvinnor okritiskt ställde sig på förövarnas sida.
        Samt hur nätverket ”jag är här” visade sig vara stora näthatare själva.
        Allt detta höll på att uppmärksammas! Det skulle kunna påverka synen på rådande migrationspolitik, och det vill inte etablissimanget, det skulle ju kunna påverka valet!

        Alltså riktar man uppmärksamheten mot något mindre hotfullt, för att styra vad allmänheten uppmärksammar och så styr man debatten.

  11. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Kan det vara att vårt etablissemang tänker, vilka alla tycks göra just nu, om vi är snälla mot dem är de nog snälla mot oss.
    Dessa grumliga tankar bara för att förskona oss från en viss religions eventuella hämnd. Här frågar jag vilken hämnd avses, att etablissemanget inte straffade grupper och enskilda som våldtog våra kvinnor eller att de flesta i Sverige anses kristna, eller hemska tanke att nykomlingarna fick för lite bidrag eller respekt när de ankom?

  12. Så kunde gängvåldet gro… ingen vågade ta i det, som de säger nu ”det var risk att ’främlingsfientliga’ krafter skulle vinna på det…

    Och så kan det sexuella våldet gro.

    Idag vet väljarna bättre. Så nu måste man med alla medel tysta aternativmedia.

  13. Alla dessa små feminister…. nu när en har satt ljuset på sig så vill minsann alla de övriga också vara med och tala om att även de minsann blivit tafsade på! Men, observera, det gäller ju av SVENSKA killar! Oj, vad dom tafsar! Den andra sortens övergrepp, den talar vi fortfarande tyst om, för de är ju inte svenskar. Där blir det inga haschtaggar inte.

KommenteraAvbryt svar