16-årig pojke häktad för våldtäkt begången på skoltid, rektor skyller på flickorna

BROTTSLIGHET. En 16-årig pojke häktades på fredagen i Malmö misstänkt för våldtäkt på en skolkamrat och flicka som inte fyllt 15. Övergreppet ska ha skett under skolans idrottsdag, avslöjar Sydsvenskan bakom betalvägg så det blir ingen länk. 

För två veckor sedan dömdes han för sexuellt ofredande av tre andra flickor i samma skola. Men han har ändå fått gå kvar!

Polisen larmades och pojken greps på eftermiddagen samma dag. Han har enligt tidningen erkänt sexuellt övergrepp mot barn men nekar till att det som skett skulle ha varit en våldtäkt.

Efter att ha suttit anhållen sedan i tisdags häktades hantrots detta  på fredagen. Häktning är en ganska ovanlig åtgärd när det gäller en nybliven 16-åring.

– Jag menar att det finns risk att han förstör bevisning eller påverkar utredningen om han är på fri fot. Och med hänsyn till hans tidigare brottslighet finns risk att han återfaller, säger åklagaren Ida Killeslätt till Sydsvenskan.

Den 5 oktober dömdes 16-åringen för tre fall av sexuellt ofredande mot kvinnliga skolkamrater som när brotten ägde rum förra hösten bara var 14 gamla.

Flickorna hade kort efter ofredandena gått till skolans rektor och anmält vad de hade råkat ut för.

Rektorn ska då ha sagt till dem att ”de hade varit erotiska” och att ”de i fortsättningen skulle tänka på sin klädsel”, enligt domen.

Pojken döms för att ha slagit flickorna i rumpan, stoppat handen innanför deras behåar och dragit upp kjolen på en av dem.

Malmö tingsrätt är mycket kritisk mot rektorn och övrig skolpersonal för deras sätt att hantera det som har hänt.

”Den bild som de gett av hur skolans ledning reagerade på deras anmälan den 14 september 2016 har gett tingsrätten intrycket av att de vuxna på skolan har kapitulerat och undandragit sig sitt ansvar”, skriver rätten i domen.

Pojken dömdes till 50 timmars ungdomstjänst och till att betala de tre flickorna sammanlagt nära 50 000 kronor i skadestånd. Mindre än två veckor efter den domen misstänks han alltså ha våldtagit en annan skolkamrat.

-Pettersson vet inte vem pojken är men det är inte fördomar utan erfarenhet att gissa…

Beror det på namnen?

15 thoughts on “16-årig pojke häktad för våldtäkt begången på skoltid, rektor skyller på flickorna

  1. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Är rektorn ”Muslim”?

    Denne rektor samt hans personal, bör genast flyttas till tjänster där de inte företräder skolan. Givetvis skall omedelbart den 16-årige (av erfarenhet brukar det handla om 16-åriga 25-åringar) flyttas till en skola LÅNGT bort. Det är flickorna som skall skyddas och INTE våldsmän. Numera måste flickorna skyddas även från skolledningarna!

  2. Rätt ekivok underhållning i skolmiljö, à la latino – pojkar och flickor: närmanden med dolt budskap, oskyldig flört med tydlig invit, förälskelse …. ? Det får åskådarnas egna fantasier avgöra.
    Min tolkning – inget kränkande och förödmjukande i det lilla spektaklet. Avslutningen är dock en annan femma, en tragikomisk ironi, en symbol: en VIT proper hankatt ?/vovve ? överraskande skrämmer iväg fyra MÖRKA ömkligt pipande trånsjuka kattungar.
    Minoritet vs. majoritet !

    https://youtu.be/YF4qiRjoqXs

  3. Nu känner vi inte till hur pass utmanande de unga damerna varit avseende klädsel och uppförande. Dock känner vi till att den invandrade dysfunktionaliteten varken har viljan eller förmågan att kontrollera sina infantila impulser – oavsett hur proper och passande klädseln må vara, samt det dystra faktum att dagens skolchefer och rektorer saknar ryggrad att hantera dessa ideligen förekommande beteendestörningar och de konsekvenser som alstras av de allt annat än skolmogna MENA-aktörerna.

    Till saken hör också att vi fått helt andra utgångslägen och allmängiltiga säkerhetsaspekter att ta hänsyn till, varför en alltför raffinerad garderob kan betraktas som direkt olämplig i dagens invaderade samhälle, där mode- och attraktionsfokuserade och naturligt djärva tonårsflickor bör tänka på att inte onödigtvis lägga hyende under den importerade lasten.
    Andreas.

  4. Det bästa är väl om ”pojken” så fort som möjligt får komma tillbaka till sitt hemland, skicka med Eliasson, Löven och Rektorn också.

  5. Egentligen så borde rektorn få samma bötesbelopp för
    sitt idiotiska svar, det är tack vare sådana Mähä som
    drumlarna visar upp sin respektlöshet mot flickor/kvinnor,
    och hur flickorna klär sig ska rektorn ge fan i, precis
    som ingen annan har med att göra hur han klär sig,
    fast clownkostym hade passat honom!

  6. Omskurne sunni muslim kurden som med bedrägligt beteende kallar sig komiker, och har permanent uppehållstillstånd i SVT tycker att gymnastik ska förbjudas i skolan, får en att tänka på uttrycket tjuven tror att alla andra är tjuvar. Apropå tsunamin av gruppvåldtäkter av gruppkommande

KommenteraAvbryt svar