Dags för SVT:s partiledardebatt – här är ämnena…

INRIKES. På söndag den 8 oktober klockan 20:00 är det dags för Agendas partiledardebatt i SVT2. Vid förra tillfället fick svenska folket via en opinionsundersökning välja ämnen för debatten; folket valde invandringen som den viktigaste frågan.

På söndag är det Agenda-redaktionen själv som väljer ämnen, möjligen vis av folkets val förra gången och nu finns inte invandring med som ett ämne alls.

De fyra ämnen som ska diskuteras är välfärd, sjukvård, klimatet och trygghet och hur man kan göra det utan att ta upp invandringen är obegripligt.

Till och med klimatet påverkas negativt av invandringen. En somalier i Sverige släpper nämligen ut 80 gånger mer koldioxid i snitt mot en somalier i Somalia. Så miljöpartiets flyktingpolitik är ingen höjdare för deras klimatpolitik.

Sedan är det faktiskt så att de andra ämnena som SVT valt, välfärd, sjukvård och trygghet inte går att diskutera utan att samtidigt ta upp invandringen.

I grunden finns bara en enda fråga, och den kommer vi inte undan hur fega media och politiker än är.

Den svenska befolkningen beräknas öka med omkring 1,5 procent per år de närmaste åren. Det är en rekordartad ökningstakt som endast förekommit under några enstaka år på 1800-talet. Det skriver SCB.

Enligt färska beräkningar från SCB kommer det att bo 739.000 fler i Sverige år 2020 än vid utgången av 2015 vilket innebär att folkmängden väntas uppgå till 10.590.000 personer.

Sveriges befolkning var 31/12 2015 – 9 851 000 och beräknas till år 2025 öka med över 1,2 miljoner till drygt 12 miljoner invånare.

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort även om SVT försöker. 

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt!

-Pettersson undrar när politikerna ska fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet. Det planeras att till år 2025 byggas 700 000 bostäder. Få tror att det lyckas, men om det lyckas räcker det bara till dagens behov och 2025 är vi 1,2 miljoner fler.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimsk arabland och vilka ska vi hjälpa då och vem ska hjälpa oss?

Snart försörjs 1 miljon människor i åldrarna 20-64 år med bidrag, då är inte de som gått i pension eller de som studerar medräknat.

Hade SVT varit modiga hade de valt samma ämnen som nu med tillägget:

  1. Hur påverkas välfärden av asylinvandringen
  2. Hur påverkas sjukvården av asylinvandringen
  3. Hur påverkas klimatet av asylinvandringen
  4. Hur påverkas tryggheten av asylinvandringen

123 thoughts on “Dags för SVT:s partiledardebatt – här är ämnena…

  1. SD borde lägga ner partiet säger Svetsaren? Jo det skulle givetvis smaka fågel om det enda partiet som hotar Hans egna uppblåsta opinionssiffror skulle
    lägga ner, är det något parti som borde försvinna så är det egenberikar partiet S, dom har överlevt sig själva från att en gång varit ett bra parti till idag lägga kraft och energi på att förstöra Sverige.

  2. Ebba Bush Thor vägrade att ta Jimmie Åkesson i hand efter debatten,
    det kommer nog inte att generera många röster till det sjunkande KD.

    Det är bara att konstatera att sandlådan är kvar, Ebba Bush Thor försökte att spela tuff med att säga att Jimmie inte hade kontroll över sitt parti,
    det kan ju vara svårare att ha 100 % kontroll över ett parti som stadigt ökar medlemsantalet, i motsats att som KD bara minskar, men SD utesluter medlemmar som inte sköter sig, men i KD tystas det ner.

    Sen lilla E.B.T, du har varit med och skapat det samhälle som spårar mer och mer ut för varje dag genom ditt Allianssamarbete, det har inte Jimmie, så
    Ebba sila snacket alternativt stäng igen näbben, vi som varit kritiska till förra regeringen och är ännu mer kritisk till den nuvarande, vi har inte glömt!

  3. Jimmies klart bästa agerande, under sin karriär!
    …de få gånger han som företrädare för näst största
    partiet i Sverige fick vara med å briljera med svar
    på tal…bådar gott inför än inte ännu, men snart en
    ljusare framtid…ursäkta om jag har fel, men tror
    han är på väg in i värmen…finns inget annat val,
    om ”alliiansen” inte fortsät.vis vill framstå som
    statister (iof inte omöjligt)?

    • Ebba Busch Thor borde ha hamnat på sista plats. Jag har länge retat mig på hennes kaxighet och att hon låter som att hon företräder det största partiet.
      Jobbigt att lyssna på hennes höga hetsiga röst.

  4. Åkesson gjorde ett hyfsat inttryck. De andra som förväntat ett mycket vekt.
    Att Sverige styrs (och har sedan mycket länge) av idioter blir snabbt klart.
    När det gäller de underliggande orsakerna till Sverige’s största problemområden (inte minst kriminaliteten) var det endast Åkesson som hade modet och ärlighet att göra antydningar, de övriga endast snack om symptombekämpning.

  5. Besserwissern Lööf hånflinar genom hela debatten, o ansåg själv efteråt att hon vann debatten, finns det ingen som kan sätta skrället på plats. Hon är djävligt obehaglig

  6. Har inte sett eländet men av rubrikerna att döma så är nivån rekordlåg troligen bara en försmak av vad som väntar oss till valet.

    • Jag såg den mesta delen och……….de stövlade runt i dyngan…..så nu stinker det för djävligt !

      • Vem hade bjudit in den där jävla asylhaveristen(Fatemeh)till partiledardebatten? Var det Jonas S? Eftersom han hänvisade till henne bland åhörarna när han tyckte hon skulle ha en ursäkt. Ursäkt för vad? Att dom ljugit om sin ålder. Nu visar det sig att hennes kompis(Amir )har ljugit om sin ålder och därigenom fått stanna i Sverige.Hur kan man som partiledare bjuda in en som har brutit mot lagarna genom lögner?

      • Som kommunist går det bra att ljuga om allt, bara det passar,lade ni märke till att ingen svarade på att den autonoma vänster också borde förbjudas tillsammans med Nassarna?

  7. Miljöpartiet vill höja flygskatten. Köpte en flygbiljett åt min fru för en vecka sedan. Pris 1464:-. Sedan tillkom flygskatten på 2817:-. Kan inte med bästa vilja i världen ta miljöpartiet på allvar.

      • Japp…högre och fler bidrag till kulturberikarna….och svensken får betala som vanligt.
        Löfven….räcker inte pengarna, så höjer vi skatterna, eller hittar på nån ny skatt.

        Vad sa Mona Sahlin…det är tufft att betala skatt….
        Fråga: är det även tufft att låta sveriges skattebetalare betala din Toblerone, Mona.

  8. Stefan käbblar på, ser full ut. Gustaf kör spontana attacker, ser pårökt ut. Jonas verkar gråta och skratta samtidigt, har säkert sniffat lim. Ulf ser allmänt äcklig ut, har nog tömt en hel karta med Valium, vill till varje pris undvika att skrika och börja slåss. Björklund, kaxig på kokain. Annie och Ebba vill väcka sympati genom att se snygga och ordentliga ut i tv och utstråla lugn. De här sorgliga figurerna ska alltså hålla ett helt år till, lycka till!

      • Det värsta hånet var när debatten handlade om vård och omsorg.
        Då det togs upp att en svårt cancersjuk 7-åring fått 4 st. avslag för operation, då började Stefan Löfven babbla om välfärden och började skratta och le.
        Jag tror inte den lilla cancersjuka killen eller de andra sjuka i Sverige såg det lika roligt.

        Lider med alla som inte får den vård dom de förtjänar 😥😥😥
        Ps. Hoppas den lilla killen är mycket bättre. 💚

      • Stefan är inte bara efterbliven.Han är en stor idiot.Troligen Sveriges största genom alla tider.

  9. Mycket skrik i mun på varann av partiledarna nu under debatten – däremot talas mycket om nyanländas höga bidragsberoende och arbetslöshet, mer än jag trott innan.

  10. Ja nu ser man hur Socialdemoktaterna, Miljöpartiet och Vänsterkommunisterna har gått ihop som en liten lömsk pakt gällande:
    Nu ska vi skylla på högern att de ska sänka löner för löntagare…DETTA MÅSTE GENOMSKÅDAS….detta för att försöka få röster ifrån rädda inkomsttagare att de högra ska sänka löner.
    Var vakna och genomskåda denna cirkus.

    Fråga er: är det bra i Sverige ?…har vi mer eller mindre brott ?…har våra pensionärer det bra ?…känner du dig säker i Sverige ?
    Det finns en som bär det yttersta ansvaret för Sverige….gör han det bra ?

  11. Nu kommer cirkusen igen, med Löfven som en repeterande papegoja med att SD är ett rasistisk parti med nazistiska rötter.
    Detta är den repeterande vanliga formulering från Löfven, då han vet att han är extremt dålig talare och inte har det som behövs för att styra ett land.

    SD får inte vara med å leka i min sandlåda!!!

  12. Då är det dags att ta fram räknesnurran och se hur många lögner som man kan räkna ihop ikväll..

  13. Exakt. Det är en volymfråga och inte en integrationsfråga. Det har kommit och kommer för många.

  14. Dagens lögn står Text TV för när man påstår att stora skaror från
    SD har återvänt till Sossarna? Om det funnits något spår av det
    hade man naturligtvis frågat sig av vilken anledning? Har Sossarna
    utmärkt sig förtroendegivande i något sammanhang???????????

  15. Jag ser att DN’s Peter Wolodarski skriver idag om SD och rasism.
    ”Rå rasism kommer från partitoppen”
    Då detta är bakom en betalvägg, länkar jag inte.

    Dessutom är det lätt att gissa vad Wolodarski skriver, han har ju en vana att sabla ner SD oavsett vad de gör….

  16. Nu vill tydligen både M och C att Sverige bara ska ta emot kvotflyktingar framöver – som SD tyckt hela tiden. Kommer man då att säga att SD hade rätt? Nej, man tänker fortfarande inte ens prata med SD..😀 ännu mindre regera ihop.

  17. Jonas Sjöstedt (V) till angrepp mot Moderaternas Ulf Kristersson.
    Vänsterledaren Jonas Sjöstedt planerar att angripa nye M-ledaren Ulf Kristersson på flera punkter – bland annat hans taxiresor.

    https://unv.is/expressen.se/nyheter/sjostedt-till-angrepp-mot-m-ledarens-taxinota

    Sjöstedt vill väl att Kristersson skall avstå från taxiresorna så att utrymme öppnas i budgeten för vänsterledaren själv att lägga beslag på pengarna för att spendera dom på många av sina egna borgerliga vanor, t ex sitt lyxboende i Stockholm innerstad, trygga taxiresor till och från jobbet i riksdagshuset mm. Då slipper han ju att konfronteras öga mot öga med det påträngande, otrevliga och livsfarliga buset både ute på gatorna och i den otrygga kollektivtrafiken.

    Varför ville inte Jonas Sjöstedt (V) uppge på valsedeln att han bor på fashionabla Östermalm?

    https://petterssonorg.files.wordpress.com/2014/08/skc3a4rmklipp20.png

    För alla övriga (V)-kandidater fanns bostadsorten angiven.

Kommentera