Burkaförbud kan bli verklighet i Danmark


ISLAM. Danska regeringspartiet Venstre väntas stötta förslaget om burkaförbud i landet. Partiets folketingsgrupp väntas nå en enighet i beslutet, säger Søren Gade, gruppledare för det konservativa partiet. 

– Klädesplagg kan vara förtryckande. De kan äventyra säkerheten. De kan vara exkluderande i vårt samhälle. Diskussionen börjar alltid handla om religion. Vi är inte emot islam, säger han till Ekstrabladet.

Dansk Folkeparti (DF) har föreslagit ett förbud mot att bära burka i Danmark och förslaget har tidigare fått stöd av Socialdemokraterna. DF föreslår inget straff för kvinnor som bryter mot förbudet, men Søren Gade anser att myndigheter kan snegla på straffet för att bära maskeringar vid demonstrationer.

Det kommer inte att hjälpa ens med senaste modet i Danmark.


14 responses to “Burkaförbud kan bli verklighet i Danmark

 • Hans Nilsson

  Dansken är som vanligt mer klarsynt än svensken.

  Gilla

 • Claes H

  Metro hade 2015 en artikel ”Det här är skillnaden mellan hijab, niqab och chador” som visar bilder av muslimska kvinno-plagg, med en beskrivande text. Burka, t.ex. – det (heltäckande) plagg som förbjudits i Schweiz (Ticino), och som man nu vill stoppa även i Danmark.
  https://www.metro.se/artikel/det-h%C3%A4r-%C3%A4r-skillnaden-mellan-hijab-niqab-och-chador-xr

  Gilla

 • age

  Der räcker väl inte med burkaförbud!

  Angrip inte konsekvensen!
  Angrip orsaken!
  => Normal felsökningslogik!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ett slag i luften !
  Vad är det för vits med ett tandlöst icke straffbart burkaförbud ?
  Trodde att Danmark var tuffare än så men detta förbud lutar mer åt svensk menlöshet, kanske har Danmark också börjat inse faran med att stöta sig med vissa grupper i samhället som man bjudit in, även Danskarna får i slutänden ligga som de bäddat och det gäller hela naiva Europa.

  Gilla

  • Stenbock

   Hela EU har förvirrats de senaste åren…Som ni redan vet,fick ju tyska AfD (SD närmast) hela 94 mandat, i nya Riksdagen i Berlin.Detta oroar ju alla de godhjärtade vänsterväljarna.En av dessa är intendenten Berndt Schmidt,som förestår Europas största teater Friedrichstadtspalatz. Nu förkunnade denne besvikne chef,att inga AfD-väljare är välkomna till hans föreställningar framöver. Uttalandet som naturligtvis väckt känslor speciellt i östra Berlin,där nästan en 1/4-del valde partiet slog tillbaka.
   I morgon kommer 10 personer,(minst) som vunnit gratisbiljetter bland AfD`s utlösta skara,att närvara och visa sin inställning.:

   Påminner mig när SD tog plats i Riksdagen hos oss 2010…Hur många besvikna väljare i alla de då styrande sex partierna,hotade med ens det ena,dels det andra !

   Gilla

 • gamgubben

  Det märkliga är att DF inte anser att kvinnor som bryter mot förbudet ska straffas. Hur avskräckande blir det då?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Naturligtvis inte alls, Danmark och DF börjar också mjukna inför verkligheten !
   I Norge börjar även Framstegspartiet enligt uppgift vekna och börjar mer och mer likna de övriga partierna frågan är vilken väg SD väljer när partiet en dag står vid ett vägval, ska de fortsätta sin egna väg eller slå in på den mer politiskt korrekta vägen ? Tror faktiskt att de också blir mer PK för att kunna överleva i längden det är oerhört starka krafter som hela tiden hugger partiet i hasorna och till slut orkar inte SD stå emot.

   Gilla

  • Carl edström

   Mycket BRA

   Gilla

 • Mia

  Du hade inte fel i att jag bor i Stockholmsregionen, men åt norra sidan där det inte finns många nyanlända och aldrig någon i burka. Samma sak i innerstaden.
  För övrigt tycker jag att en sådan klädsel som en burka inte hör hemma i ett vanligt civiliserat samhälle. Det är så extremt och ett så onödigt plagg att det inte finns någon anledning att värna om det, lika bra att förbjuda det.

  Liked by 1 person

 • Cirkus Sverige.

  Danmark ett föredöme !!! 🔆
  Inga ryggradslösa ynkryggar.

  Här är vi racister o nazister om vi bara nämner nått sånt här i förbigående.

  💚 Danmark….. hvergang !!!

  Gilla

 • angelicaplacet

  Är det någon mening att skapa ett förbud om det inte finns något straff?Har inte varje förbud som överträds någon form av straff?Kallas det inte för rekommendation annars?

  Gilla

  • Mia

   Ett burkaförbud kommer knappast att märkas om man inte bor i Skåne.Många svenskar har nog alfrig sett en kvinna iklädd burka i detta land.

   Gilla

   • Mr Q

    Och jag som inbillade mig,att du bodde i Sthlm-regionen !!!
    Du får göra en resa till platser som nämnes ”no-go-zoner”,det finns säkert även i din närhet,om du nu inte är bosatt i Finnskogarna eller Lappmarken ?
    Dessa spöken är så spännande att jag personligen,(blir stående och) beskådar dem. Utklädda på så vis,att de även skrämmer de minsta,skrider de långsamt fram i sina tält o.
    ”foppatofflor” !!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: