Det finns bara en stor fråga

MEDIA. Vår lokaltidning Södermanlands Nyheter efterlyser då och då olika åsikter och uppmanar folk att skriva insändare. Dock verkar de inte vilja ha för mycket debatt som inte överensstämmer med redaktionens uppfattning om att asylinvandring är bra och berikande för regionen och landet. Dessutom är deras kommentarsystem riktigt uselt.

Nedanstående insändare skickade jag till SN.se den 12 juni men den var de inte intresserade av…

Det finns bara en stor fråga

Den svenska befolkningen beräknas öka med omkring 1,5 procent per år de närmaste åren. Det är en rekordartad ökningstakt som endast förekommit under några enstaka år på 1800-talet. Enligt SCB kommer det att bo 739.000 fler i Sverige år 2020 än vid utgången av 2015 vilket innebär att folkmängden väntas uppgå till 10.590.000 personer.

Sveriges befolkning var 31/12 2015 – 9 851 000 och beräknas till år 2025 öka med över 1,2 miljoner till drygt 12 miljoner invånare.

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

När ska politikerna och journalister fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet. Det planeras att till år 2025 byggas 700 000 bostäder. Få tror att det lyckas, men om det lyckas räcker det bara till dagens behov och 2025 är vi 1,2 miljoner fler.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Snart försörjs 1 miljon människor i åldrarna 20-64 år med bidrag, då är inte de som gått i pension eller de som studerar medräknat.

Pettersson skickade detta till SN den 12/6 2016

24 thoughts on “Det finns bara en stor fråga

  1. En befolkning som ökar årligen 1,5 % och som är beroende av importerad mat, helst grönsaker som inte kan odlas hör större delen av året. En minskande andel invånare äter inte lutfisk, saltad fisk, surströmming, griskött, torkat och rökt kött, som sedan långa tider tillbaka varit föda vintertid.

    Med ökad befolkning i världen och sjunkande BNP per capita kan vi få svårt att köpa livsmedel utomlands. Det är en förklaring till varför Reinfeldt tyckte Sverige är glest befolkat. Vi kan inte äta snöflingor.

  2. ”Den svenska befolkningen beräknas öka med omkring 1,5 procent per år de närmaste åren. ”
    Inte ens de duktigaste siare skulle kunna förutsäga bättre, inte ens MSM kan i efterhand medge detta faktum utan det finns säkert någon student som, enligt sin plan, studerat sina år i Sverige och sedan återvänt efter goda studieresultat.
    Att sedan, enligt AY, minst 80 000 befinner sig i landet illegalt kan MSM ta upp….
    Nåja heder åt PetterssonsBlogg som i god tid innan facit kommer fram presenterar hur det kommer att utvecklas.

    Bifogar en länk till de siffror rörande invandring etc. som SCB ”står för”….
    Noterbart är att den förbättring av demografin som skett genom en invandring ämnat att inte in träffat utan efter 10 års invandring så är läget same–same ( 😉 )
    Likaså skall noteras att den tid det tar innan de i arbetsför ålder kommer i ett riktigt arbete (helår dock kan det vara både deltid och subventionerar/”hittepå”)

    Bottom line blir att den sedan decennier förda invandringen som skulle öka andelen barn missat målet likaså med den dåliga sysselsättningen (50%//15 år) gör att andelen pensionärer ökas katastrofalt.
    Under det senaste decenniet har antalet invandrade de facto pensionärer varit ungefär 400 000 eller en ökning av andelen pensionärer i landet på 20% medan ”den åldrande befolkningen” bara ökat andelen med 4% vad skulle kunna bli fel med våra senaste decenniers invandring eller för att göra det enkelt har den förda invandringen gjort något bättre?

    MEN 150 000 under 2016 på en miljon invånare blir spot on 1.5% heder åt Pettersson

    https://bjornwiklund.wordpress.com/2017/02/06/demografi-iv

  3. Inget fel på den insändaren, Pettersson.

    Välskriven och ifrågasättande. Fast det får man inte vara på ”lokaltidningen”, när det gäller ett visst ämne.

    Som i högsta grad måste få diskuteras i en levande demokrati, där media säger sig vara och stå upp för allas lika värde. Vilket måste innebära en fri debatt, som inte styrs och censureras.

    Det är konstigt att man inte kan få diskutera migrationspolitiken på ett öppet och naturligt sätt. Det är ju inte människor man är emot, utan hur migrationspolitiken utformas och bedrivs i detta land.

    Att vara emot mycket höga inkomstskatter för en arbetare, är inte detsamma som att man är emot skatter och skattesystemet.

    På samma sätt förhåller sig det med alla samhällspolitiska ämnen, de måste få diskuteras fullt ut.

    Fast Pettersson , SN fick med en viktig insändare under juni.

    http://www.sn.se/asikter/insandare/1.4146742–ej-reklam-galler-aven-sd-

  4. K D, har annons om att ”inte splittra familjer”, i Sverige skiljer sig 60% och i de familjerna finns barn, ta och fundera över vad politiken gör för att underlätta för svenska familjer särskilt ekonomiskt men även på andra områden, innan ni riktar blicken till tredje världen !
    https://pbs.twimg.com/media/ClYzbEeUkAAA1vD.jpg
    ”Kasta inte sten i glashus”.

  5. Det är inte den svenska befolkningen som ökar med 1,5%/år.
    Utan det är Sveriges befolkningsmängd och där ingår även utlänningar.

  6. Mycket bra skrivet som i stort sett allt annat av Pettersson!
    Föga förvånande landade insändare i papperskorgen.
    Denna sajten är det en hel del som skriver bra grejer på, kommer med vettiga länkar och synvinklar på. Jag ska inte nämna någon enskild, eftersom det är lätt att glömma viktiga frontfigurer. Men dom/vi skriver mycket i Petterssons anda.
    Som Sörmlands Nyheter är, är också andra skitblaskor. Saudisvenskan, Allahbladet, Dagisets Nyheter, Göteborgspesten, Sexpressen, Sossevänsterns Television & Sveriges Rövhål. Så är svensk avfallsjournalistik, dom göslar PK-avfallet med sin enfaldiga godhet, pga av det råder nu allt mera splittring i vårat förut så stolta Sverige.
    Jag är SVENSK och STOLT över det. Du journapajas som läser detta, kan stoppa upp din enfaldiga godhet i ditt nerlortade chokladhål.
    NUFF SAID!

    • Sörmlands Nyheter lever troligen på presstöd, då är dom BIDRAGS PARASITER!

  7. Bara en fråga?
    Det finns följdfrågor eftersom allt hänger samman. Det kommer att behövas mindre antal människor i produktionen i Sverige (och även i andra tekniskt utvecklade länder) pga att de producerande företagen av nödvändiga ”nyttigheter” genom automatisering/robotisering, datorisering etc. inte behöver anställa flera för enklare uppgifter. Men de flesta vill väl överleva(?) varför det ekonomiska trycket på dem som arbetar och betalar för dem som inte får ett riktigt jobb ständigt ökar. Vad det kommer att leda till får man som bekant inte diskutera i de PK-kontrollerade medierna. Min sedan decennier gamla fråga: Vem / vilka skall bli tvungna att försörja vilka? blir allt mera påträngande. Vad det kommer att leda till i ”våra” och ”andras” samhällen ser vi ju redan i dag?

    PS Vilka ämnen som lärs ut i skolorna måste också förändras, vilket är svårt med de ämneslärare vi har i dag. Jag menar att satsningen på de naturvetenskapliga ämnena Kemi, Fysik och Biologi + matematik måste prioriteras framför s.k. bildning likt litteraturhistoria etc. – framförallt inom den högre utbildningen.

Kommentera