EU föredrar SD-politik

Sverigedemokraterna har i snart åtta år häcklats för sin migrationspolitik som av politiska motståndare kallats för främlingsfientlig, rasistisk, högerextrem och…ja, ni känner till ordvalen.

Flera av våra riksdagspartier har trots dessa ordval anammat merparten av SD:s politik och på vissa punkter t.o.m. gått ett steg längre. Även EU har nyktrat till och söker nu stöd hos medlemsländerna för en politik som på flera punkter är synkad med Sverigedemokraternas.

Hur annat kan man tolka Dimitris Avramopoulos, EU:s kommissionär för migrationsfrågor? Avramopoulos säger att EU fortfarande brottas med ett migrationstryck, vilket visas i framför allt Italien och Spanien där antalet migranter har ökat kraftigt det senaste året.

Han nämner vissa åtgärder som genomförts och ska genomföras. En del av dessa ligger väldigt nära de som SD föreslagit i flera år och som tidigare kallats främlingsfientligt. Som exempelvis att…

  • bekämpa bakomliggande orsaker till migrationsströmmarna
  • skydda våra gränser med hjälp av gräns- och kustbevakning
  • hjälpa strandsatta migranter att återvända till sina hemländer
  • ge större hjälp i hemländerna
  • motverka illegala överfarter med båtar
  • samarbeta med icke EU-länder om ett återtagande av ekonomiska migranter
  • använda påtryckningsmedel mot länder som inte tar emot sina medborgare

Sedan vädjar Avramopoulos till medlemsländerna att visa en solidarisk asylpolitik, där alla stater måste ta ansvar och hjälpa de länder som har haft och har det största trycket på sig, Sverige inte minst. Tyvärr är detta en lika lönlös uppmaning som tidigare försök. De länder som fram till nu vägrat lyda EU:s order, är nog knappast mer villiga att idag öppna upp för stora migrantströmmar från Afrikas Horn, Afghanistan och Mellanöstern, när de sätt konsekvenserna av detta i länder som Sverige, Tyskland och Frankrike.

SvD

Det vill nog till att EU skyndar på, för nu verkar migranter från Mellanöstern hittat en annan rutt in i Europa. Den går via Svarta Havet och in mot Rumänien. Problemet är att varken Rumänien eller de andra länderna i området är med i Schengen och därför kan migranterna inte ta sig vidare ut i Europa lika enkelt som tiggarna som anländer i tusentals.

Ytterligare ett problem för EU-kommissionen att handskas med m.a.o.

SvD

 

4 thoughts on “EU föredrar SD-politik

  1. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Låt er inte bedras av EU-kansliets ”program” enligt ovan. Det är bara, liksom alla andra gånger deras folkfientliga agenda får folket att morra, en metod för att med sken av att göra något effektivt få tyst på folket, och sedan implementerar de något ännu effektivare i tysthet. Jmf de hemliga asylmottagarsystemet på Cicilien, dit de olika NGO:na, alltså smugglarnas färjor, transporterar snyltare de samlat upp.
    Vad det blir nästa gång får vi se.
    Under alla förhållanden är inte EU-kansliet pålitligt. Det skulle räcka med att EU-parlamentet beordrar länder med kuster i Medelhavet att bevaka samt avvisa alla obehöriga ”färjor”, samt bogsera flytetygen till varifrån de kom (territorialgränse), följa internationella sjöfartsregler (sätta i land närmaste hamn) och att hindra landstigningar i Europa. Länder som behöver förstärkta resurser begär detta själva. Gör det straffbart att sätta iland smugglade människor i Europa och beslagta de flygplan, fartyg, båtar, fordon som brukas inom smuggling och förstör dem eller sälj dem.

  2. Då får väl Ungern och Slovakien bygga ett rejält stängsel mot Rumänien för att stanna i Rumänien tror jag inte de vill. Det finns ett bidragsparadis i norr som står högst på önskelistan

KommenteraAvbryt svar