”Det folkliga stödet borde få gensvar i riksdagen”


INRIKES. Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att lägga fram ett förslag mot vinster i välfärden. Syftet är att stoppa vinstjakten och säkerställa att pengarna går till det de är avsedda, säger V:s ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson till DN som kör med betalvägg och blir utan länk. 

–  Det finns ett stort folkligt stöd för det här. Det folkliga stödet borde också få gensvar i riksdagen, säger Ulla Andersson, vänsterpartiet.

-Pettersson håller helt med Ulla Andersson. Det märkliga är att V fick 5,72 procent och Sverigedemokraterna 12,86 procent i riksdagsvalet 2014 och jag har aldrig hört någon vänsterpartist prata om folkligt stöd när det gäller det, jämfört med V mer än dubbelt så stora SD.

Sedan återstår att se om S+MP+V med 43,42 procent av rösterna kan få stöd av något annat parti i riksdagen.


10 responses to “”Det folkliga stödet borde få gensvar i riksdagen”

 • ruben

  Vänstern har rötterna i kommunismen och Stalins mördande diktatur. Jag tror inte vänstern någonsin kan bidra med någon större nytta i riksdagen. De verkar vara vänsterpolitiker, för att de hatar Sverige, hatar ordningen som en gång fanns här, hatar samhällsarbetarna och skattebetalarna. De bakar in sin avsky och obegränsade avundsjuka i politiken, ibland kan deras hat genomskådas. Bl.a. när de så gärna vill höja redan skyhöga skatter, som de sällan själva behöver drabbas av. Det är inte ett arbetarparti idag, utan består mest av missnöjda samhällsomstörtare och aktivister. Dessutom har jag alltid rätt, om jag får säga det själv 😎

  Gilla

 • Argus

  Det stämmer nog att svenska folket är emot ”vinster i välfärden”. Det är jag också, på sätt och vis. Samtidigt tycker jag att det är jättebra med ”vinster i välfärden”. Hur i jösse namn får jag ihop detta?

  Marginalen för de privata aktörerna utgörs av skillnaden mellan det allmännas kostnad, ersättningen, och de egna kostnaderna. Man har många gånger också högre kundnöjdhet, personaltäthet och personalkostnader (avlönar personalen bättre). Vad är det då som skiljer? För det första är det inte ”andras pengar” man hanterar. Investerar man så ser man till lönsamhet samt återbetalningstid. Det sitter inte heller en massa politiker och inkompetenta kvoterade chefer och tär på budgeten.

  Vad är då lösningen? Vi avskaffar landstingen som i Norge och skapar regionala sjukhusbolag med kompetent ledning och avkommunaliserar skolan. Vi ser också till att de eventuella vinster som genereras i privata bolag beskattas och stannar i Sverige.

  Gilla

 • Magnus

  Här kan alla läsa artikeln.

  http://archive.is/9mzP0

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Typiskt kommunister att bara gapa om förbud när dom har misslyckats!

  Det hade varit bättre att lösa själva problemet, fått bort alla onödiga kostnader, typ politiker och helt värdelösa chefer inom landstingen!

  Då hade vinsterna inom det privata försvunnit!

  Ta bara sjukhuset här i stan, där något ljushuvud har bestämt att varje avdelning skall ha sina egna sängar, så att halva arbetsdagen går åt till att leta sängar! Varje gång en patient byter avdelning, måste denne lyftas över till en ny säng, så att sjuksköterskan kan ta med sig ”sin” säng tillbaka!

  Nu skall ett svindyrt GPS system inköpas för att hålla koll på sängarna!

  Någon som tror att ett privat företag hade överlevt om dom betett sig så?

  Gilla

 • Mjölner

  Det är inte tal om någon vinst när Ulla Andersson, Jonas och de andra hycklarna ger sig själv påökt. Man kan undra hur skrynklig en kommunist och sossehjärna kan bli. Asylindustrins godhetsapostlar och batikhäxor inhöstar rejäla vinster som inte deklareras eller beskattas.Skäms!

  Gilla

 • Verklighets förankring😧

  Stefan, Löven!
  Du är självlysande! Alla dessa personer som befinner sig i s.k. elefantkyrkogårdar,de kan väl bl.a. utreda brott?

  Gilla

 • malmobon

  Är det Reepalus utredning som ligger till grund för detta, så lär den inte gå igenom. Högst 7% avkastning på kapitalet var det väl?

  Vill minnas att SD ville att pengar skall användas för kvalitéförbättringar, men inget vinsttak. Är inget företag som kommer starta vårdbolag eller annat bolag om begränsningar införs. Tror i detta fall heller inget av de andra Allianspartierna röstar för detta. Då är dem rökta inför valet.

  Där får Strandhäll och Löfven ett problem till. Flygskatten? Blir en intressant höstbudget. Sjöstedt har sagt Vänsterpartiet kommer inte medverka mer till hjälpa sossarna. Vi lär väl se vilket det blir.

  Gilla

 • centurion

  Vinster i välfärden, kraxar Jonas. Han borde nog ta sig en titt på Jan-Emanuel, Bert och de andra filurerna. Men då måste det nog trampas på åtskilliga ömma tår och rasist-spöket står och lurar om hörnet. Sen vet vi ju att många av boendena/vinstmaskinerna drivs av såssar eller dess bulvaner.

  Gilla

 • Lena Wiktorson

  Stefan, Löven!
  Du är självlysande.

  Gilla

 • Jhonsson

  Pengarna skall gå till det de är avsedda för säger Ulla Andersson.
  Ja, jag förmodar att pengarna då skall fördelas till ”nysvenskarna”.
  För till detta ändamål finns inga ekonomiska gränser.
  Varför inte i stället införa begränsning av vinsterna inom asylindustrin?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: