Äldre par utsätts för stenkastning av somalier i Gnosjö: Vi är helt hjälplösa, polis och myndigheter gör inget

INVANDRARBROTT. Barbara Gustafsson 70, och Åke Samuelsson 82, får påhälsning av somaliska ungdomar som kastar äpplen och stenar på dem. Nu vädjar de om hjälp. De har bott i sitt hus på Anderstorpsvägen i Gnosjö under många år och skött sin trädgård och sina katter med glädje.

Bilden från Värnamo Nyheter som skyddar somalierna som kastar sten på gamla människor.

Nu vågar de knappt sätta sig i sina utemöbler längre. Varje dag får de påhälsning av ungdomar som river ner grenar i träden, kastar äpplen på paret och skriker skällsord efter dem.

– Vi är helt hjälplösa här. De kastar äpplen och stenar på oss när vi ber dem att gå härifrån, det är så tröttsamt och hemskt, säger Barbara Gustafsson, 70, som ursprungligen kommer från Polen och menar att ungdomarna är som nazisterna, de hatar vita.

Somalierna spelar fotboll på planen på en höjd ovanför Barbaras och Åkes hus, och ofta hamnar bollarna på fönstren och i trädgården. När de sedan kommer för att hämta sina bollar går de på baksidan av huset och försöker pallar äpplen och då nöjer de sig inte med äpplen utan river ner hela grenar.

– Det är tråkigt att de är på mina träd för jag har lagt ner väldigt mycket tid på dem för att de ska bli frukt, säger Åke.

Barbara och Åke har försökt prata med somalierna men de vill inte prata utan svarar med stenkastning.

Paret har även kontaktat polisen och kommunen men de kan inte göra något säger de. Åke och Barbro har ringt tidningarna och påpekat att svenska ungdomar är trevliga men dessa är somalier men tidningarna säger att det kan man inte skriva.

– Jag undrar var de här killarnas föräldrar är, jag har inte sett någon vuxen med dem en enda gång. De får ingen tillsyn alls, säger Barbara och fortsätter: – Vi skulle kunna tänka oss att ha samtal med ungdomarna om detta för vi vill inte ha några ovänner. Men som det ser ut nu så går det inte prata med dem utan att de kastar saker på oss.

VN.se

För övrigt tittar jag på vilka som bor i området. På höjden ovanför villorna, finns hyreshus och hör och häpna. Det hade jag inte väntat mig. En moské, jag som trodde att smålänningarna gick i kyrkan och hade väluppfostrade barn…

…moskén fick Pettersson som inte litar på fejkmedia att ringa paret och det är en tragedi det som pågår. Ett gammalt par trakasseras och hotas. De törs inte gå ut trots att det är sommar. Myndigheter och media skyddar de kriminella ockupationstrupperna. De skyddar somalier och muslimer som hatar de som försörjer dem. Området Furuhall förstörs…87:an har fått som de vill…

Bor någon i Gnosjö, eller i närheten,  åk gärna förbi eller ring Barbara och Åke och se om ni kan hjälpa till med något. Och till de myndigheter och media som jag vet läser den är bloggen. Kom inte och säg att ”vi har varit naiva” den dag det växer upp medborgargarden som börjar försvara invånarna. Ni har brutit samhällskontraktet…

159 thoughts on “Äldre par utsätts för stenkastning av somalier i Gnosjö: Vi är helt hjälplösa, polis och myndigheter gör inget

 1. Jag ber alla trevliga nyanlända, Henrik Schyffert, myndigheter som skyddar och hjälper folket, statsministern, den modiga polisen och alla feminister, Södertörns högskola mm. om ursäkt för att jag tidigare kan ha sagt några få olämpliga saker.

  Till er alla:

 2. Har det kommit ca 50 aktivistiska masturbister (ensamkommande) från Tyskland? För att delta i ”sittstrejken”? Har människor med uppehållstillstånd i ett land inom EU rätt röra sig mellan länder?

  Varför gör inte polisen en razzia?

 3. Här har vi ytterligare en utmaning………..

  Så med ”mer kärlek och mindre hat”, så är det snart löst.

  Sunt förnuft och fakta , lägger vi åt sidan , när vi ska lösa problem inom svensk migration- och integrations politik.

 4. Hur har gnosjöborna röstat och hur kommer de att rösta?
  Tror de fortfarande det är rasistiskt stt ifrågasätta
  Migrationspolitiken

 5. DOM verkar ganska körda.några snorungar som pallar äpplen och retas.kanske är svenska ungdomar?löjligt Att stå och beklaga sig.anna jag kan sätta en 9 mm i pannan på dig om du vill.djävla sd hora.

  • Kom du bara, jag har hagel att sätta i dig och två fina rottisar. Så kom du bara om du vågar, men tror inte du har en chans, nolla. Ja, till skillnad från dig röstar jag rätt och är till att de som förstör, våldtar och bara vill leva gott på bidrag åker hem igen.

  • Ääh,är du allvarlig med ditt osammanghängande svammel? Jag fattar ärligt talat inte vart du vill komma? Menar du på allvar det du skriver om 9mm o dyl? Försöker du vara ironisk har du misslyckats kapitalt,är du allvarlig hoppas jag att du vågar stå för vad du skrivit. Det finns effektivare doningar än än 9 parabellum i stugorna. ’Do you feel lucky,,Come on punk,make my day’

  • Och varför är jag en nazist? Jag har inget emot olika hudfärg, jag ogillar att dom kommer hit och begår brott, våldtar och roffar åt sig gratis pengar. Lever gott på vår havererade välfärd.

   Ogillar starkt att det görs reklam därnere för hur bra man får det i Sverige, allt är gratis. Dom ljuger om allt hos migrationsverket och att det är så farligt att återvända. Ändå kan dom åka dit på semester, för mig rimmar det illa. I dina ögon är det väl ok antar jag.

   Du har nog inga barn SS, för om du hade det så skulle du vara orolig för deras framtid, med allt vad ”nya”Sverige har att erbjuda. Ett smörgåsbord av kvinnoförtryck, våldtäkter, sharialagar, halal, kraschad ekonomi, IS krigare. Landet lagom går åt sin undergång, men det är väl du bara glad åt.
   SS jobbar du eller är du en vänsterfjant som lyfter bidrag, precis som dom du försvarar här på bloggen?
   För att du ska öppna dina ögon så måste tyvärr du själv eller någon i din närhet drabbas av ”nya” sverige. Men risken är ju att du är så dum att du försvarar gärningsmannen.
   Vem har sagt att jag bor på landet? Du är en stor skit och jag är mer rädd för en råtta än dig.

 6. Regering, Rikspolischef och Media gör allt för att NMR ska få ökat stöd och med fara för övergång till militanta medborgargarden. Det som inte tolereras på Södermalm ska heller inte tolereras i Gnosjö.

 7. Det gör mig mycket ont om att läsa det som detta par är utsatt för och hur det samhälle som skulle skydda dem totalt har lämnat dem i sticket! Det är ovärdigt ett land som Sverige där frasen ”alla människors lika värde” mals och mals i alla sammanhang. Men tydligen inte giltigt i vissa sammanhang. Detta som jag förmodar strävsamma par som gemensamt byggt ett hem och med sitt arbete och sin insats bidragit till landet är alltså inte mer värda än att de blir totalt utlämnade och får se sitt livsverk invaderat och förstört av unga snyltgäster(i landet Sverige) som uppenbarligen inte vet hur man beter sig.
  Skulle de nämna det etniska ursprunget(uppenbart för vem som helst som har ögon att se med) på dessa odågor skulle paret kallas rasister, fascister, nazister och bli uteslutna ur samhällsgemenskapen.
  Borde inte samhället kalla somalierna för något istället, t.ex. vandaler, och samtidigt utesluta dem tills de kan uppföra sig.

 8. Det fanns en gång ett land som hette Sverige.

  I det landet bodde strävsamma, intelligenta och vackra människor som byggde detta fantastiska land. I det landet fanns inte några negrer, blattar, babbar eller muslimer. I landet fanns inte heller några moskéer. Lag och ordning rådde och alla levde lyckligt.

  Det landet finns inte längre.

  https://s1.postimg.org/jeweupbi7/Gustaf_H_kansson_1951.jpg

  • Visst är det ”stålfarfar” som är ute på sin cykel ?
   Han kom cyklande till min skola i Helsingborg på 50-talet, han hade cyklat från sitt hem någonstans i skåne till Helsingborg.

   • Lena:
    Den sträckan hade jag också gärna trampat för att träffa dig !!
    Han bodde i Gantofta ! Var en djupt troende,men påstås likväl ha bluffat under sin tur från Haparanda till Ystad.Var tillfälligtvis i Ysta,när han anlände till de kilometerlånga raderna av supportrar,som följt hans färd via pressen.
    De verkliga proffscyklisternas bragd var de tyvärr få som ägnade intresset åt,vid detta långa ”Sverigelopp”.

   • Stenbock
    Du är innerligen välkommen, dock så rekommenderar jag dig att lösa en flygbiljett !
    I alla fall om du tänker komma efter mitten av september.
    Älskar höst och sensommardagar i skåne, de underbart goda kräftorna och de svala nätterna.
    ”Berikarna” verkar att ha semester i sina ”krigsdrabbade” länder, så tillvaron är ljus !

  • Lägg märke till,att så sent som i begynnelsen på 50-talet var en stor del av landets huvudvägar,fortfarande grusbelagda.Minns med viss nostalgi hur den krokiga,smala och backiga sträckan till Stockholm var/såg ut.

 9. Vi kommer få se mer av sådant här, var så säkra!!!
  Det är för djävligt!!!

  Är också rädd att vi kommer få se mer hemfridsbrott och kanske misshandel för nöje skull, en situation liknande den för vita i Sydafrika.

  • Inte bara mer kriminalitet får vi uppleva men vad nästan värre är att med dessa avarter kommer mer olika sjukdomar som var tidigare utrotade i Sverige.

  • Du borde skämmas Galten…Förstöra den första dagen solen visar sig vid västkusten(Sundet). 🙁

 10. Brukar ju normalt inte länka till Bonnierblaskan HD,men gör ett undantag för att visa hur djupt landet sjunkit,och hur polisen råder oss barrikadera, bak låsta dörrar och fönster.
  Vidare rekommenderas att installera strålkastare i omgivningen samt kamera inomhus !!! Kostnader för 10.000:-tals kronor allt p.g.a. dårarnas importverksamhet. Sedan hjälper knappast kameror,när dessa ”berikare”
  likväl lär frias inför domstol ! De som gynnas är säkerhetsbolag och landets BNP.Kanske en önskvärd utveckling ?
  https://www.hd.se/2017-08-09/polisen-varnar-for-oppna-fonster

 11. Gnosjöborna hade en otrevlig och farlig erfarenhet med zigenare år 2015. Jag läste på nätet om det och hörde av mig till ett par av de ansvariga i Gnosjö. Det blev en mejlväxling mellan gnosjöborna och mig – de fick mycket information, dokumenterade fakta från TVR de inte kände till och de var tacksamma – de blev ju av med ohyran efter en del materiella uppoffringar.
  Och nu drabbades stackars människorna på nytt: den här gången av somaliska pesten. Arma Sverige !

 12. Stefan Löven och Fredrik Reinfeldt är dåliga föräldrar som inte kan ta hand om sina gemensamma skitungar.

 13. Finns det inga svenskar med lite råg i ryggen som kan ställa upp och hjälpa paret? Vakta båthamnar och grannsamverkan brukar svensson vara bra på att organisera. Likaså att leta upp försvunna o dyl. Vart tog sons of odin vägen?

 14. Är uppväxt i Gnosjö och noterar varje gång han jag är där att byn blir alltmer svårare berikad.

  En ort utan polis och en tam befolkning där kristna PK- värderingar styr opinionen.

  Men de är oerhört duktiga på att stansa plåtbitar och formspruta enkla plastdetaljer. Det kan man inte ta ifrån dessa.

 15. Det kan, någon gång under ett svagt ögonblick, varit så att jag sagt något negativt om de nyanlända, statsministern och om rättssystemet och relaterad verksamhet.

  Jag kan ha sagt saker som att jag inte gillar våldtäkter och bilbränder och stenkastning mot försvarslösa pensionärer mm.
  I så fall ber jag om ursäkt. Dom är trevliga.

  Jag förstår numera saken ur ett annat perspektiv. Jag tänker mer i genustermer och så har ju statsministern sagt flera gånger att SD är ett nazistiskt parti.

  Alltså, de nyanlända, statsministern, rättssystemet med polis som hjälper till när det behövs, är trevliga.

  Vi ska klara den här utmaningen – tillsammans.

  We are the World.

 16. Stinkande och lågbegåvade negrer i den egna trädgården?

  Jag hade skjutit negrerna.

  Vad hade ni gjort?

 17. FI, Feministregeringen, AFA, EXPO, Jonas, Malena o hela PK eliten kommer ansluta för att delta och visa sin sympati för stenkastarna och mot de Svenska rasisterna Barbara och Åke.
  Snart i och för varje Svensk husägare, konstigt at ca 80% gillar detta.

  • Du har många vänner PK-assad,sossar,fi,mp,V,muslimer o.s.v.Det betyder att du har rätt värdegrund. Inte ska man väl bli inlagd på psyket för att man har rätt värdegrund?Jag vet att du ironiserar men det är ganska kul att läsa.

 18. ” Och till de myndigheter och media som jag vet läser den är bloggen. ”

  Dom är trevliga.

 19. Det är så sorgligt att se den gär utvecklingen i Sverige och jag undrar vad pk-etablissemanget tycker att de vinner på allt detta.
  Som kvinna (eller som god samhällsmedborgare, över huvudtaget) ska man behöva gå och vara rädd om kvällarna.. Mek skam den som kritiserar invandringen – då portas du, censureras eller blir uppsagd från jobb. Är det yttrandefrihet? Jag bara undrar…

  • Vad är yttrandefrihet?
   Vi hade det en gång i tiden men den är numera borttagen helt om man inte har partibok.

 20. Skämmes tamefaaan, #marie_flyckt för att du vitmålar Barbaras och Åke helvete

  • Marie Flyckt är bara en sprattelgumma åt ledningen på Hallpressen, Den ansvarige utgivaren Mats Ottosson slutade för nåt år sen han förstod nog varåt det lutar för denna skitpress. De hade för några år sen den mest idiotiska kampanj som sett dagens ljus i svensk press den hette ”Alla får plats” De har förlorat 1000 tals prenumeranter på denna idioti och fått höja priset med ca 30%. Bara en tidsfråga innan de går i putten. Läste ett svar på kommentarenta ”Vi döljer ingenting” bara det är ju en stor lögn du Joel Wennerberg som påstår det.

 21. Där jag bodde förut fanns några villor i närheten av ett invandrarområde, där kommunen placerat framtidens folk. Ungdomarna flockades kring ett hus och satt i utemöbler, kände på dörrar och fönster och tjattrade på något obegripligt språk. Jag tappade tålamodet då jag sett det två gånger och ringde Sociala myndigheter. De gick i vårt lugna, helvita lägenhetsområde också, in i portarna och ryckte i dörrarna. Allt på dagtid inför vem som helst att se dem.

  De är totalt gränslösa! Grabbar eller tjejer, de var lika gräsliga, även om det var vanligare med killar. Blandade etniciteter som araber och somalier också.

  • Ja, det är onekligen en väldig likhet, även om jag inte vill vara elak och rent rasistisk egentligen. Men det såg ut precis så, de var ett större gäng och några satt i utemöblerna, några slet i dörrarna till den inglasade altanen samtidigt som några var på framsidan och ryckte i dörrhandtaget och tryckte på fönsterrutorna. Förmodligen för att se om något fönster gick inåt och öppnades. Jag var förstummad över den febrila aktiviten och den fräcka kroppshållningen. Och gapandet under tiden. Jag ville bara bort och det var jobbigt att ringa eftersom man får rasiststämpel illa kvickt. Men jag var så förb….att jag höll gå upp i limningen. Vi ska bjuda ut hem, kroppar och samhället, annars ska vi minsann vara utan jobb och rättssäkerhet och gärna liv, som vänstern gapar om. Det är en totalt rubbad värld vi lever i.

 22. Tack Pettersson för att ni skriver om detta stackars så grymt utsatta par.
  Det gör mig både ledsen och heligt vred över att läsa om detta äldre par som inget skydd och hjälp har,de kan inte längre vistas i sin egen trädgård pga att importerad gangsterbarbarikulturmän tillåts av socialistregimen och alla deras lakejer i alla kommunerna och inom polisen att härja fritt och utöva alla former av våld,hot och terror mot svenska folket.Fruktansvärt.
  jag är övertygad om att det är så här Ruinfeldt och nuvarande Löfvenjuntan vill ha det i Sverige,deras oerhörda svenskförakt strålar rakt ut i rymden och lyser över hela jorden. Hoppas innerligt att det finns män med civilkurage och ryggrad som ställer upp för detta par och det snarast.Medborgargarden är en självbevarelsedrift och en automatisk inbyggd reaktion hos starka,,modiga rättsrådiga individer när samhällskontraktet är brutet mellan stat och medborgare, som i Sverige,staten bjuder in våldskulturer att härja och plundra,våldta och terrorisera folket helt fritt mot betalning i form av höga bidrag och andra förmåner som immunitet mot lagen etc då måste folket till slut ta lagen egna händer allt annat är att begå kollektivt självmord ,passivt låta sig utplånas.Måtte folket rösta bort sjukklöverjuntan nästa val 2018, vilket är ett ödesval och troligen sista chansen för Sveriges folk och land.

   • Ja, Pettersson, vi får inte skapa motsättningar. Det är bättre att låta Barbara Gustafsson 70, och Åke Samuelsson 82 få lite sten.

 23. Alla, myndigheter och media, följer den svenska modellen omskruten av statsministern…..

  Han var visst utskickad av EU till Polen för att övertala dem att också välja den modellen. Även där misslyckades han till båtnad för polackerna.

 24. Men om det varit barn till sverigedemokrater, som kastat,äpplen och annat på några äldre somalier, vad hade hänt då?
  Hur många poliser hade då kunnat mobiliseras för att fånga in de hemska barnen och skydda somalierna.

  • De hade inte ens behövt vara Sverigedemokrater, det hade räckt att de varit etniska svenskar för att bli anklagade för rasism.

 25. Vänner till mig drabbades av en stor moské i sin närhet, sedan gick förfallet av civilisationen snabbt.
  De som kunde sålde snabbt sina villor och resten bor kvar med allt vad det innebär att ha en våldskultur i sin närhet.
  En tidigare fin skola och vackert villaområde är numera muslimskt, det skedde inte över en natt men hisnande snabbt.

  • Fruktansvärt minst sagt.Är övertygad om att det här ingår i folkutbytesplanen i Europa, det här är ett effektivt sätt att tränga undan nationsfolken till förmån för de välbetalda ockupanterna med barbariedeologi.

 26. Det börjar bli hög tid för det gamla paret att skaffa en stor vovve med vassa hörntänder, samt börja inse att partiet de röstat på i alla år, har svikit dem.

  • Många moderater i Gnosjö, det var där förfallet började och sen fortsatt med nuvarande regering

 27. Vartän dessa ”cancersvulster” sticker upp sitt fula tryne är det rån, våld, trakasserier. Släng ut skiten de hör inte hemma i ett civiliserat land.

  • Jag fattar inte! Jag såg genom mina uppväxande pojkar hur Sverige förändrades mitt framför ögonen på mig. Hur gamla vänner från sjukvården berättade om hur fullständigt vansinnig arbetssituation de fått, både med invandrare som patienter och personal. Varför ska svenskar slitas ut för dessa människor, det går inte att fatta! Vad vinner våra journalister och politiker på att ha ett instabilt och våldsamt land. De tvingas själva isolera sig mer och mer, våldet når dem till slut eftersom de iallafall någongång måste vistas bland oss vanliga människor, i våra miljöer.

 28. Bra att du ringde och visade ditt stöd Pettersson. Vad var det han skrev den där Miljöpartisten som nyligen kastades ut ur partiet?

 29. Trakasserierna syftar till att få den ena efter den andra av de etniska svenskarna inom området runt moskén att överge sina bostäder, så att fler somalier (eller andra muslimer) kan flytta in billigt. Om några år har det bildats ett nytt ”Minighaza”, som hela tiden fortsätter att tvinga till sig allt större del av området.
  Det ligger i imamens intresse att bygga upp ett allt större utanförskapsområde, då hans makt blir större inom islam ju fler troende han kan mobilisera inom sin moskée. Därför är imamerna drivande för att bygga upp utanförskapsområdena.
  Ovanstående helt i enlighet med S avtal med islam.

  • Exakt! Läste för många år sedan på tyska PI, tror det var där, men att när en moské uppförs så blir minst en kilometer ( i en tänkt cirkel ) runt moskén muslimskt på olika vis. Folk säljer och flyr, etc etc.

   Det är säkert mer än en kilometer idag, har inga nya siffror efter den vanvettiga invandringen av muslimer som skett de senaste 5 åren.

 30. De av regeringarna Reinfeldt och Löfven importerade pensionräddarna har tydligen inte förstått sin uppgift.
  Då finns bara en sak att göra.
  Skicka dem i retur snarast möjligt.
  Sverige går mycket bättre utan dem!

 31. Hoppas att damen och alla andra polacker i Sverige berättar om det mångkulturella helvetet i Sverigeistan för sina landsmän på hemmaplan så att Polen kan fortsätta på sin fria väg!

 32. Jag tycker de skall ringa Svetsloppan (förmodligen sin partikamrat) och få råd hur de skall gå tillväga med sina objudna gäster.

 33. Fantastiskt att stenkastning på andra människor inte längre är ett brott i Sverige!

 34. Tydligen har det inte gått fram till det gamla paret vilka det är som bestämmer i det nya Sverigeistan! Dessa ”rasister” borde omgående skickas till Gulag!

Kommentera