Samhällskontraktet är brutet

INVANDRING. Samhällskontraktet är idén att medborgarna har ingått ett avtal med varandra om rättigheter och skyldigheter i samhällslivet.

Staten ska garantera människorna ett värdigt liv, skydd och olika rättigheter. Motkravet mot det är att människorna underkastar sig statens styre, betalar skatt, uppför sig vettigt mot varandra och gör som polisen och andra myndigheter beslutar. Exakt vilka dessa rättigheter och skyldigheter är bestäms i det demokratiska systemet.Människorna röstar och väljer företrädare i kommun, landsting och riksdag.

Det vanliga är eller snarare har varit att enstaka människor brutit mot samhällskontraktet och straffats för det.

Tyvärr gäller inte dessa oskrivna regler längre. Det har kommit nya människor till vårt land som fullständigt struntar i samhällskontraktet, det är till och med tveksamt om de känner till det eftersom de är vana vid andra samhällssystem.

Det hade vi säkert kunnat klara av om staten och myndigheterna skött sin del av samhällskontraktet, och straffat dem som bryter mot reglerna.

-Dock inser Pettersson att staten har gett upp, de låter vissa människor, gång på gång, bryta mot samhällskontraktet utan att straffas för detta samtidigt som staten inte inser att det kommer att få långtgående effekter på vår demokrati och samhällssystem. Vi ligger illa till.

Peppe Larsson är polis med 10 års yttre tjänst och läser man hans Twitter inser man att samhällskontraktet är brutet från statens och de nya svenskarnas sida, och tyvärr, Peppe Larsson är inte ensam…

33 thoughts on “Samhällskontraktet är brutet

 1. […] Bor någon i Gnosjö, eller i närheten,  åk gärna förbi eller ring Barbara och Åke och se om ni kan hjälpa till med något. Och till de myndigheter och media som jag vet läser den är bloggen. Kom inte och säg att ”vi har varit naiva” den dag det växer upp medborgargarden som börjar försvara invånarna. Ni har brutit samhällskontraktet… […]

 2. Vad är det för åklagare som anställs, är deras utbildning kanske 3 års bilmekanikerkurs?
  “Vi ska värna om vår ungdom” Just ett snyggt grepp med den sortens ordning är det inte konstigt om vi har över 60 “no-go zooner” i vårt land. Vilken ynkedom!

 3. Nu vill plötsligt företrädaren Åsa Lindhagen för det “Barn”-import-extremistiska (MP)-partiet att barnen skall bort.

  116 SVT Text Måndag 31 jul 2017
  INRIKES PUBLICERAD 30 JULI

  “Gatubarnen i Stockholm ska bort”

  Uppgifter om att gatubarn ligger bakom
  flera fall av rån och misshandel den
  senaste tiden i Stockholm har fått
  socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP)
  att reagera.

  -Det är en allvarlig situation både
  för barnen som lever i den här miljön
  och för de personer som blivit utsatta
  för brott, säger Åsa Lindhagen till
  SVT Nyheter Stockholm.

  Stockholms stad ska nu förstärka sam-
  arbetet med polisen för att få bort de
  uppskattningsvis 200 barnen. En del
  kommer från Nordafrika men också från
  Mellanöstern.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=RrTVKiIicaQ&w=560&h=315%5D

  Hur vill mupparna i (MP) ha det egentligen. Har miljöpartisterna också blivit främlingsfientliga personer med nazistiska rötter enligt Stefan Löfvens hemmagjorda definition?

 4. Europas förstörelse styrs från Bryssel där Tyskland Frankrike och Sverige verkar vara utsedda experimentland. England är också svårt sargat av islamism. Turkiet med Erdogan vid styret väntar otåligt att få utöka islams territorium och utropa eget kalifat. Världens förstörelse styrs av olika skumma sammanslutningar med säte i både Europa och USA. Vad vi svenskar tror eller tycker har ingen betydelse. Globalisternas agenda är att blanda negrer och vita till en ny foglig människotyp som viljelöst lyder världsregeringen. Uppeggade av globalist lobbyn väntar ca 30 miljoner dysfunktionella afrikaner på att ockupera Europa. De svenska politikerna har svalt globalisternas bete med krok rev och sänke. Svensken fnyser konspirationsteorier. Nyttig läsning FN:s agenda 2030 mm.

  • Mjölner.
   Du har så rätt!!! Jag har tagit upp detta på jobbet, och precis som du skriver tror dom att det är konspirationsteorier. Det är så “eliten” vill ha det. Folk kommer inte vakna förens det är försent.

   • Hej Anna! Enligt min uppfattning är svensken i gemen, givetvis med en del undantag, en politisk analfabet som inte orkar bry sig. Staten har tänkt åt honom. När staten slutar serva och bryter kontraktet blir han förvirrad men frågar sig aldrig hur det gått till eller vad han kan göra åt saken. Jag har hört kommentarer om invandring liknande, “sluta tjata om invandring, våra ungdomar vill inte ta skitjobben, det är väl bra att vi kan ge dom jobb”.

   • Man kan börja med att dra ner sin privatkonsumtion så man enbart köper det som man inte kan undvara och minska sitt bilåkande bla. Då blir det mindre moms och skatteintäkter som staten kan spendera.

 5. Skattehöjarpartierma S och Mp har kommit till makten i Sverige. Om jag inte tar fel har man hittat på ett 50-tal,nya skatter. Till det har vi bland de högsta inkomstskatterna i världen. Men trots detta och högkonjunktur räcker inte pengarna för regeringens slösare. Statsskulden har de senaste fem åren ökat från 1100 till 1320 miljarder kronor. Hur blir det, när konjunkturen vänder? Hur mycket kommer skulden då att öka? Hur stora skulder kommer att skjutas över på kommande genrationer?
  Deras dom kommer säkert att inte vara nådig!

 6. Det verkar vara landsförräderi av regering och rikspolischefen. Dags att begära misstroende mot flera osäkra kort utvalda av regeringen. Sedan välja några som bryr sig om Svenska medborgare som omväxling.

  • Detta har dryftats i minst 15 år men fortfarande så är C:a 75% av befolkningen i koma. Dom har sovit hela tiden och verkar omöjliga att väcka. Jag tror inte dom vaknar förrän det ramlar ner en bomb på deras hus, om ens då.

 7. Samhällskontraktet är brutet sen lång tid. Om man försöker bygga ett hus med att börja med taket blir det så här Man tar in en skock människor in ett land där dessa inte kan tillföra något, utan att kunna ge dom jobb, bostad inga poliser för att upprätthålla ordning o inga lärare, vad tror man då hur det slutar. Dom enda som tror att huset blir säkert är våra politiker. Men dom är ju å andra sidan dom skarpaste knivarna i lådan

 8. De inre fienderna är alltid de värsta tänkbara motståndarna och folkets absoluta antagonister, vilka iscensatt det mardrömslika scenario vi nu tvingas erfara. Politikernas konspiratoriska koncept som inbegriper ett oräkneligt antal oskyldiga offer, är det i särklass mest destruktiva som drabbat Sverige i modern tid.

  En stat som upphävt våldsmonopolet och lierat sig med alla slags samhällsfientliga aktörer, och där det politiserade rättsväsendet satt i system att tillämpa icke proportionerliga domar till de importerade fiendestyrkornas fromma, är det optimala beviset på makthavarnas fullkomliga förakt för lagen och medborgarnas säkerhet.
  Sönderfallet är ett faktum och den traditionella rättsstaten har rämnat till förmån för den dysfunktionella multietniska anarki vi påtvingats.

  Löfvén har drabbats av galopperande storhetsvansinne och gör ingen hemlighet av att han spelar under täcket med de krafter som vill allt annat än rikets väl. Den som dristar sig till invändningar mot detta förkastliga förfarande, vilket inkluderar ett rent skandalöst grundlagsfiffel, ombeds som bekant att hålla käft.
  Andreas.

  • Många människor begår självmord i detta land p.g,a. att dom blir nekade sina mänskliga rättigheter som sjukvård och skydd.
   Dom kan heller inte klara av vardagen för att dom har alldeles för liten ekonomi av den anledningen att dom skattas till döds.
   Dessa människors liv har AB Reinfeldt och Löven på sina samveten och dessa figurer har mycket blod på sina händer.

   • Väl talat!
    Oskyldiga och värnlösa offras i parti och minut på den inhemska globalismens blodbestänkta altare, ovanför vilket den sataniske Soros jämte övriga vederstyggliga avgudar hånfullt tronar.
    Andreas.

 9. Vid nästa års val så MÅSTE SD få minst 51% annars är det definitivt kört för tid och evighet.
  Får dom det så sker i alla fall en liten återhämtning, eller åtminstone reduceras invandringen med runt 90% Men hurra inte för det!
  Detta är bara en tillfällig lösning! Det finns minst 3 millioner utländska parasiter i Sverige som snarast möjligt måste ut!
  Och att också fortfarande (efter valet) släppa in runt 10.000-15.000 varje år är naturligtvis helt galet, därför måste gränsen stängas och massinvandringen minskas till 0.
  Att inte folk fattar det?
  Sverige i dag är ett sjukt land, mycket sjukt och då hjälper det inte med en albyl en gång per dag!
  Man botar inte en långtgående cancer med en huvudvärkstablett!
  Jag hoppas därför att SD har en hemlig och förnuftig agenda som kan rädda Sverige och oss svenskar!
  Janne

 10. Ett 50-tal gravstenar har välts på Kattarps kyrkogård utan för H-borg i helgen.Minneslunden har också vandaliserats och blommor och gravlycktor kastats på kyrkan.

  Vilken förödelse det är överallt i landet.

 11. De stora bovarna i detta drama är Sossarna och Moderaterna. De bör dömas som de Quislingar de är. Övriga småpartier är medlöpare som bör dömas därefter. Enda parti som inte har någon skuld till tillståndet i landet är SD.

 12. Det blir snart bättre säger Dan Eliasson. Hur länge har vi inte hört det.
  I verkligheten blir allt bara värre och värre. Politruker likt Dan Eliasson är sällan bra på något mer än att berika sig själva .
  När skall Löfven och regering begripa att Sverige dränks i brottslighet?
  Vi måste få en sverigevänlig regering vid valet 2018.
  Det är svenskarnas sista changs att åtminstone försöka stoppa landets totala sammanbrott!

 13. Varför tas inte DNA på alla överträdelser som dessa kriminella som invaderat vårt land och utför. Vill ni ha krig mellan gullande fjollor, batikhäxor, och de som inte tjänar på dessa invällande sk barn/ungdomar/flyktingar, utan utsätts och dessutom får betala för skiten.

Kommentera