EU förlänger operation ”Sophia” i Medelhavet

EU verlängert Flüchtlingsoperation ”Sophia“ im Mittelmeer

Svensk översättning av artikeln i ”Junge Freiheit” (siffrorna som anges dock en faktor 10 eller mer under de verkliga, begrundan för att fortsätta nonsens då lösningen är enkel – gör likt Australien, rädda dem men transportera dem tillbaka till kusten de började sin resa tills alla potentiella välfärdsmigranter och människosmugglare har förstått att det nu är stopp, ingen chans längre, då de på det viset inte når EU territorium skulle det inte handla om en utvisning till en icke säker stat):

EU förlänger flykting operation ”Sophia” i Medelhavet

BRYSSEL. EU har meddelat att man kommer att fortsätta att rädda asylsökande ur sjönöd utanför Libyens kust. Medlemsstaterna röstade på tisdag enhälligt för att fortsätta den för två år sedan startade operation ”Sophia”. Förutom utsändandet av örlogsfartyg till centrala Medelhavet blir libyska kustbevakningen utbildade för att övervaka vapenembargot mot Libyen.

Italien hade först lämnat öppen om det mandat som löper ut i slutet av juli kan förlängas till den 31 december 2018. Den italienska regeringen gick för 2 år sedan med på att asylsökande som räddats genom operation ”Sophia” förs till italienska hamnar .

EU-skeppen skulle ursprungligen bekämpa människosmugglare

Då (”för 2 år sedan”) var det inte klart att EU-skeppen som skulle avändas i kampen mot människosmugglare skulle komma att plocka upp invandrare, berättar nyhetsbyrån dpa. Sammantaget har 40.000 personer förts till Italien, varav 21.000 av den tyska marinen.

Kritiker anklagar de berörda staterna att man med operationen utanför Libyens kust spelar smugglarna i  händerna. Dessa kan sedan missionens start använda billiga och sjöodugliga båtar eftersom de kan vara säkra på att så snart invandrarna har lämnat libyskt farvatten så räddas de av EU-skeppen.
Icke namngivna EU-tjänstemän har påpekat att ett stopp av operationen knappast är möjligt, eftersom det då skulle kunna leda till en massiv ökning av dödsfall, åtminstone under de första veckorna. EU-kommissionen hade under de senaste veckorna lovat Italien ytterligare ekonomiskt stöd.

P.S.

Lite mer bakgrund (om den nyligen startade #defendeurope missionen och den alltjämt pågående operation ”Sophia”):

De i artikeln nämnda siffrorna verkar vara alldeles för låga:

https://www.theguardian.com/world/2017/jan/25/migration-eu-rejects-proposals-for-turkey-style-deal-for-libya

”In contrast, the number of people risking the sea crossing across the central Mediterranean to Italy has continued to rise, climbing to a record 181,000 arrivals in 2016, up from 154,000 the previous year.”

Let’s defend Europe & save lives!

 

 

 

8 thoughts on “EU förlänger operation ”Sophia” i Medelhavet

  1. Alla EU–medlemmar för en fortsättning på detta vansinne, detta högförrädiska mot sina egna folk. Trodde att åtminstone Visegradländerna och kanske även Österrike, vars regering hotat med att låta dess militär säkra gränsen mot Italien, skulle visa lite ryggrad. En stor besviskelse som tar det sista hoppet.

  2. borde heta ”människosmuggla Fatima” i stället för Sophia (T.o.m. barn som gått på hijab dagis förstår att det är bedrägeri mot skattebetalarna)

KommenteraAvbryt svar