Hej Janne

INSÄNDARE. Jag lyssnade, som troligen många andra också, på ditt ”sommarprat”. Sannolikt ligger vi mycket närma var-ann i åsikter. Men.. Jag antar att Du såväl som jag söker väga såväl ordens valör som nyans. Jag fäste mig vid en mening; ”jag är för mångkultur”.

Ja jag vet inte om Du tom sa att Du är oreserverat för sådan? Jag vet inte säkert och kan ha fel. Men att påstå att man är för mångkultur kan vara farligt utan att närmare nyansera vad mångkultur står för. I Sverige är det många som hånar oss som påstår att Sverige har en värdegrund och att vi bör leva efter denna. Med andra ord anser de att vi inte har någon sådan.

Men visst har vi en sådan fastlagd i dels vår Grundlag och dels i allmän lagstiftning. En av de mest omnämnda är lagen om jämställdhet mellan kvinnor och män, men det finns fler. Därför menar jag att det är viktigt att ur mångkulturen markera vad som i denna inte är acceptabelt i vårt land. Sannolikt är detta i dag en av orsakerna till våldet, förtrycket av kvinnor/flickor, parallellsamhällen etc att vi inte tillräckligt hävdar vår ”värdegrund”.

Kräver vi inte ovillkorlig anpassning till denna lagstiftning/värdegrund kommer mångkulturen ta dö på det vi i verklig mening kallar kultur.

Med hälsning Olle Ljungbeck, Gävle

16 thoughts on “Hej Janne

  1. Ett multietniskt samhälle är en sak, om man har ett nationellt kitt som håller samman folket. Multikulturellt är något annat. Finns det egentligen något sådant experiment att referera till som har fungerat?

  2. Läs om den goda rasismen

    Rap-legendaren Tupac Shakur avbröt sin kärleksrelation med världsstjärnan Madonna för att hon var vit då han var orolig för hur fans fans skulle reagera om det blev känt.

    Det avslöjas i ett brev som han skrev till henne medan han satt i fängelse.

    ”Att för dig synas tillsammans med en svart man skulle inte påverka eller riskera karriären. Du skulle snarare betraktas som mer öppen och äventyrslysten”.

    Han fortsätter:
    ”Men för mig, i alla fall enligt min uppfattning om mig själv och min image, så skulle jag göra hälften av alla de människor som gjort mig till den jag är besvikna”.

    Och hur besviken blev inte Madonnas familj när hon var ihop med en svart? Äventyrslysten?

    http://www.expressen.se/noje/dumpade-madonna-for-att-hon-var-vit-/

    • Vad ska hon med en fängelsekund till? De finns överallt kvinnorna som måste ha ” spännande ” män!

  3. Jag glömde skriva att Olle brillierar med sina åsikter,tänk om det var fler som står upp för Sverige.Mvh Adolf

  4. Glöm det där med mångkultur.Se i Sverige vi har mångkultur som Bara blir rappakalja. Svenskfödda invandrar barn som pratar rinkebysvenska har inte lärt sig rikssvenska, ofta kan dom inte läsa en tidning eller uträtta ärenden hos myndigheter.Dom pratar inte sina föräldrars modersmål heller på den nivån att dom kan göra sig hörda i sina hemländer.Dom hamnar mellan två språk som dom kan inte utrycka sig och då blir det våld som blir en väg som vi alla vet var den leder.Det behövs inga mätningar eller duktiga kriminologer, det vet vi bara hur det är i vårt land med allt jävla våld som har eskalerat.Så svetsarn nu blir jag lite grov,mångkulturen kan du stoppa upp någonstans jag säger inte var men det kan du räkna ut med tårna.Det finns naturligtvis många svenskfödda utlänningar som har mer bakom pannbenet som svetsarn.Tack för mig ADOLF

    • Mångkultur kallas det i Sverige när vi i princip fått EN kultur. Mångkultur är kanske inte så farligt, men den vi fått är farlig. Om nu det finns låt oss säga för att ta ett tal 500 kulturer. Så tror jag att 499 av dessa går att handskas med, men den 500:ade är en ondskefull elakartad böld som vi kallar för mångkultur. Och den hör inte hemma i ett civiliserat land. Ni vet säkert vilken kultur jag pratar om.

  5. Ett ord som klingar än falskare i min öron,när vi betänker hur världens ser ut,är ”g l o b a l i s e r i n g”.. Kan någon ge en vettig förklaring hur detta skall ske ? Har väl,och kommer framöver alltid finnas bättre,och sämre lottade människor.Rikare och fattigare länder har skapats inte minst genom våra olika kontinenters förutsättningar.
    Visst är det en smart tanke,från de som styr utvecklingen,att nyttja sådana nya begrepp.Personligen ser jag ordet likställt med envåldshärskande, från f.n. USA`s sida.När Obama (som president) ser Ryssland som en regional stat,förundrar man sig över ”the yankees” normala förstånd och avsikt.
    Verkligheten ser ju annorlunda ut,liksom förutsättningarna att uppnå denna dröm.Titta bara på Absurdistan som f.n. slänger ut hundratals miljarder på några få lyckosökare i sammanhanget.Detta istället för att satsa dessa medel för/till U-ländernas utveckling,och svältande befolkning !

      • Den som inget kan,får försöka lära sig…. Så ser jag den nyvalde snorungen,och Franc nya president. Sådana nykomlingar behöver en dadda att vända sig till. Det blev i detta fall ”Mutti”,som troligen hans rådgivare föreslog ! En lämplig marionett åt hennes sjuka politik…. ;(

  6. Sverige backar in i framtiden. Ser inte att mångkulturen skulle ha något positivt med sig. Vad skulle det kunna vara?

  7. Vad menas egentligen med ”mångkultur”?
    Om mångkultur innebär att vi Svenskar skall ta hand om och finansiera livet för hundratusentals ekonomiska flyktingar så ger jag inte mycket för den. Vi har en egen kultur här i Sverige som vi borde vara stolta över, men istället menar vissa individer att vi inte har någon egen kultur utan borde skaffa oss en kultur som innebär offentliga avrättningar bl.a.
    Dans runt midsommarstången, ätande av kräftor och surströmming, dansband och andra allmänna aktiviteter räknar jag in som några punkter i den Svenska kulturen.

  8. Janne måste kanske säga sådana ord som han egentligen inte menar för att inte bli helt strandsatt på jobb i Sveriges vänster television?

    • Han verkar inte vara en person som säger sådant som han inte menar för att passa in. Det är det som är så bra med honom.

Kommentera