Ökning av islamister i liten kommun


Värnamo är en liten kommun på knappt 20 000 invånare, men här precis som i större kommuner ser man en ökning av muslimska extremister.

Polisen i Värnamo har sett en ökning av personer som misstänks röra sig i eller strax utanför islamistiska kretsar. Hur många det rör sig om vill man inte säga, men det gäller både yngre och äldre individer.

”…på längre sikt kan detta bli ett ännu större problem generellt i samhället”

Säger från polisen i Värnamo och tillägger att man har goda relationer med muslimska föreningar och imamer. Lilla Värnamo med sina knappt 20 000 invånare har alltså flera muslimska församlingar? Då förstår alla hur illa det är ställt.

När regeringen nu har infört en lag som tvingar alla kommuner att ta emot asylsökande, i huvudsak muslimer, förvånar det inte om vi inom kort får läsa om liknande problem från ännu mindre kommuner, från norr till söder.

Däremot har Värnamo inga större problem med höger- och vänsterextrema grupper. De märks bara genom de klistermärken som sätts upp.

VN


8 responses to “Ökning av islamister i liten kommun

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Mycket signifikativt för den humanitära stormaktens talesmän att poängtera den goda relation som upprättats mellan ordningsmakten och den islamistiska sfären.
  En sund nation med självbevarelsedrift hade tveklöst intagit en strikt distanserad hållning till dessa samhällets fiendegrupperingar. Att leva i vanföreställningen att dialoger med dylika aktörer har något egentligt värde, är mycket beklagligt – helt i paritet med den bidragsgödning och det konstanta kryperi som finkrattar den svenska manegen för organisationer med allt annat än integrationstänkande och goda intentioner på agendan.
  Andreas.

  Gilla

 • Tomas

  2022 kommer det att finnas starka islampartier ute i våra kommuner. Då kommer de bara kräva mer och mer..Ujujujuj

  Gilla

 • Jhonsson

  Som vanligt påstår man att man ha år ”goda förbindelser” med muslimerna. Vad är det då, som är problemet?
  Hycklare!

  Gilla

 • Billy Boy

  Våldsbejakande extremism i Sverige.
  (Islamister, autonoma vänsterextremister och högerextremister)

  Delcitat

  Säpo: 3.000 våldsbejakande extremister i landet
  Den övervägande delen av personerna som står för våldsbejakande extremism är islamister, berättar han vidare under ett seminarium på måndagsförmiddagen.
  – Det är ungefär 3.000 personer som vi är intresserade av. Av dem är ungefär 2.000 islamistiska extremister, säger Thornberg.
  Övriga extremister kommer bland annat ur vit makt-miljön och vänsterextrema autonoma rörelser.
  Thornberg understryker dock att det bara är en liten andel av dem som har vilja och förmåga att utföra attentat i Sverige.
  – Det innebär inte att vi har 3.000 terrorister som är beredde att göra attentat på våra gator, säger han. (Publicerad 2017-07-03)

  Slut delcitat

  Läs gärna hela DN:s textreportage och kolla också TT:s videointervju i Almedalen med säpochefen Anders Thornberg på länken nedan:

  Ett extra intressant avsnitt kommer vid c:a 15 minuter in i videon fram till c:a 20 minuter då Thornberg svarar på frågor om de c:a 12 500 personerna som vid årsskiftet 2016/2017 fått avslag på sina asylansökningar och skall utvisas men de finns ändå kvar i Sverige.

  Dessutom kommer ett avsnitt där Thornberg undviker att svara på storleken av de våldsbejakande grupperna autonoma vänsterextremister och högerextremister, vilka kommer på andra respektive tredje plats efter den allra största gruppen som är de våldsbejakande islamisterna.

  Länk:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sapo-3000-valdsbejakande-extremister-i-landet/

  Jag upplevde att säpochefen Anders Thunberg i video-intervjun med nyhetsbyrån TT undviker att rangordna de våldsbejakande grupperna … de autonoma vänsterextremisterna och högerextremisterna i storleksordning, d v s vilka som kommer på andra respektive tredje plats efter den allra största gruppen som är de våldsbejakande islamisterna.

  Eftersom Anders Thunberg är direkt underställd vänster-regeringen kan det vara mycket känsligt för honom att ”svärta ner” de våldsbejakande autonoma vänsterextremisterna genom att ge dem andraplatsen direkt under ettan de våldsbejakande islamisterna.

  Thunberg är säkert rädd om sitt jobb och undviker därför att offentligt provocera regeringen med den obehagliga sanningen om de vänsterextrema. Det är iaf vad jag misstänker.

  Här ett reportage från SVT i samma ämne men avhandlar i huvudsak den våldsbejakande islamistiska terrorismen i Sverige

  Delcitat

  Säpo: Tusentals radikala islamister i Sverige
  Säpo bedömer att det i dag finns tusentals våldsbejakande extremister i Sverige. Ökningen de senaste åren har varit dramatisk.
  – Vi har aldrig sett något liknande i den omfattningen förut, säger Säkerhetspolischef Anders Thornberg i en TT-intervju.
  (Publicerad 16 juni 2017)

  Slut delcitat

  Länk:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sapo-tusentals-radikala-islamister-i-sverige

  Liked by 1 person

 • Conny Lundberg

  Vilka i kommunerna är det som svarar???
  Kanske samma politiker som gör allt för att förneka att SD finns?

  Gilla

 • Mary Agnes

  Nej nej, fel IGEN, Stefan. Dom sa på SVT och TV4 och via TT att de enda våldsbejakande organisationer som kommunerna runt om i landet har problem med och ses som ett hot, ”…är högerextremistiska. Och i viss mån vänsterextremistiska.” ”SÄPO har fel”, säger utredaren.

  Enligt SÄPO finns nu cirka 3 000 våldsbejakande extremister i landet, varav 600–700 i höger- och vänsterextrema rörelser och drygt 2 000 är islamistiskt motiverade extremister.

  Citat:
  Men nästan hälften av kommunerna svarar tvärtom att DET ÄR HÖGEREXTREMA grupper och individer som är det största problemet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: