Afghan åtalas för mord på afghan i Malmö


INVANDRARVÅLD. Nu inleds rättegången mot den 20-åring som står åtalad för mordet på en 16-årig ensamkommande pojke från Afghanistan som hittades död på en kyrkogård i Malmö i höstas. Enligt vittnen har den åtalade känt ”ett stort hat” mot mordoffret. 20-åringen nekar till brott. Ytterligare två personer är åtalade för skyddande av brottsling. Alla tre åtalade är asylsökande ”ensamkommande barn” från Afghanistan. 

TIDIGARE 2016-12-16. Tre afghaner häktade för mord på kyrkogård

INVANDRARVÅLD. En ensamkommande ung man hittades mördad på Östra kyrkogården i Malmö i höstas. I fredags häktades tre ungdomar på sannolika skäl för inblandning i hans död. En är misstänkt för mord och de andra två för skyddande av brottsling.

En 19-åring begärs häktad misstänkt för mord. Ytterligare en 19-åring begärs häktad för skyddande av brottsling, grovt brott, likaså en 17-åring. Domaren menar att det finns synnerliga skäl att hålla honom häktad trots hans ålder, på grund av risken att bevis förstörs.

Samtliga tre begärs häktade på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Det innebär att åklagaren anser sig inte bara ha konkreta omständigheter som talar för deras inblandning, utan någon form av bevis att lägga fram inför häktningsdomare. De tre ungdomar som begärs häktade är liksom offret afghanska medborgare.

-Pettersson noterar att Sydsvenskan nämner att mordoffret kommer från Afghanistan så där är etniciteten intressant men de nämner inte var de misstänkta gärningsmännen hör hemma så där är etniciteten ointressant för Sydsvenskan…

TIDIGARE 2016-09-22. 16-årig afghansk pojke mördad i Malmö

Den 16-årige pojke som hittats mördad på en kyrkogård i Malmö dödades någon annanstans. Han ska sedan ha dumpats på kyrkogården. Det är den teori som polisen nu arbetar efter. Polisen försöker nu kartlägga pojkens sista tid i livet. Hösten 2015 kom han som ensamkommande till Sverige från Afghanistan.

Pojken är identifierad som en 16-årig pojke, men uppgifter om att han även är 20 år har förekommit. 16-åringen har varit inskriven på ett HVB-hem i södra Sverige den senaste tiden.
Pojken har kommit till Sverige som ensamkommande flyktingbarn. Identifieringen kunde göras med hjälp av fingeravtryck som fanns registrerade hos Migrationsverket. I nuläget har polisen ingen misstänkt i utredningen.

Vår redaktör Eva-Marie har länge försökt få reda på vilka som ligger bakom HVB-hemmet HÄR på men svaren har varit mist sagt svävande.

Nu skriver Sydsvenskan en hel del om mordet på den 16-årige afghanen eller om han nu är 20 som de också skrivit.

Nåväl, -Pettersson ser att en person hämtats till förhör av polisen från ett HVB-hem. En uppgift som bekräftas av Marie Nicholson (M), andra vice ordförande i socialnämnden i Vimmerby. 

Så frågan är om afghanen var på utflykt från Vimmerby, Småland eller om någon i Vimmerby driver HVB-hem i Malmö?

-Pettersson menar att det får vara hur som helst med den saken men medansvariga till den afghanske pojkens död kan du läsa om HÄR. 


7 responses to “Afghan åtalas för mord på afghan i Malmö

 • Jag

  Vildar! Vildar och åter Vildar!!! Tillför absolut ingenting till det Svenska samhället mer än elände, förödelse, utarmning av gemensamma resurser, terrorism, våld, mordbrand, stenkastning, våldtäkter osv osv osv
  Vildar!!!

  Gilla

 • naimlap

  Det är sådant folk vi vill ha! Vrålar våra vrålapor i korus. Men högst vrålar de korpulenta swinja på asylboendena.

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Obduktionen visar: Mordoffret på kyrkogården var 19 år – inte 16
  Den unge afghanske flykting som i september i fjol hittades mördad på Östra kyrkogården i Malmö var 19 år gammal vid sin död, inte 16 år som hittills antagits.

  Gilla

 • malmobon

  Läste att Ygeman eller om det var den andre paja(S)en Eliasson som vill ha hjälp av militärer.
  Detta är ett gammalt förslag från SD, Malmö.

  Tar några år för en del (7*) förstå att Sverigedemokraterna har de bästa förslagen av alla. Ungefär som gå om 1:a klass, som fanns förr.

  Gilla

 • Hönsmamman

  I Danmark bjuds kvinnor och ensamkommande in till integration i det danska rättssystemet:
  http://www.fyens.dk/modules/mobile/article?articleid=3159022

  Sex med ensamkommande – danska kvinnor inför rätta?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: