EU:s ordförande – Reinfeldt och Löfven skapade asylkaoset

INVANDRINGEN. EU:s första toppmöte utan Storbritannien börjar idag. Prioritet nummer ett är att skärpa kontrollen av EU:s yttre gräns och samarbeta med länder utanför EU för att stoppa invandringen, och att fördjupa samarbetet mot terrorism. Det tycks också finnas enighet om att anslå mer pengar till så kallade EU:s investeringsfond för att få fart på tillväxten och att förstärka det militära samarbetet inom EU.

Innan mötet i Bratislava gick Europeiska rådets ordförande Donald Tusk, ut med ett öppet brev där han kraftigt kritiserade flera av EU-ländernas tidigare öppna gränser-politik.

I brevet tar Tusk upp ”Brexit” och förklarar den med att det brittiska folket allt mer börjat betrakta EU som ett hot på grund av hur illa skött unionen är. Därefter levereras den ena svidande svadan efter den andra till EU:s regerings­chefer för att de miss­lyckats med att tillvarata sina medborgares intressen.

”Asylkaoset var en vändpunkt. Förra årets kaos vid våra gränser, nya bilder varje dag på hundratusentals människor i rörelse över vår kontinent, utan kontroll, skapade en känsla av hot bland många européer”, skriver han och fortsätter: De fick vänta alldeles för länge på handling som skapade kontroll på situationen, som att stänga västra Balkanrutten och avtalet mellan EU och Turkiet. Istället fick de alldeles för ofta lyssna på politiskt korrekta uttalanden om att Europa inte kan vara ett fort, utan att det ska förbli öppet”.

 

Media menar att Donald Tusks utspel i synnerhet är riktat mot de regeringschefer som hårdast drev på för öka asylinvandringen från den dysfunktionella delen av världen som Angela Merkel, Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven med löften om asyl och höga bidrag.

– Vi ska aldrig bygga murar för att skilja människor från människor. Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig. Mitt Europa bygger inte murar! lovade statsminister Löfven straxt innan han införde gränskontroller förra året.

 

Idag inleder EU ett toppmöte i Slovakiens huvudstad Bratislava där bland annat Brexit och EU:s yttre gränser står högt upp på agendan. Och det är tydligt att Tusk inte delar Löfvens och Merkels galna idéer om öppna gränser.

”Folk förväntar sig, med rätta, att deras ledare ska skydda det utrymme de lever i och garantera deras säkerhet. Om deras misstankar om att vi övergivit det ansvaret stärks ytterligare, så kommer de att leta efter andra alternativ. Och de kommer att hitta det”, skriver Donald Tusk.

-Pettersson antar om dessa tongångar kommit tidigare hade vi inte behövt något Brexit…minns ni ”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram…” Stefan Löfven om massinvandring

merkel-asylsokande-arbete

22 thoughts on “EU:s ordförande – Reinfeldt och Löfven skapade asylkaoset

  1. Jag litar f.n. Inte på EU men om detta är seriöst menat, kan få genomslag i EU och inte klubbas med i skoskaften av ex vis FN, är det ett första tecken på tillfrisknande hos vissa. Kanske är det en kamp för EU s överlevnad när det visat sig att man underskattat kraften i patriotismen i medlemsstaterna.
    Men vi får se, jag är fortfarande skeptisk.

  2. Trots att de enskilda ländernas ledare säger sig vilja minska invandringen, så skickas bl.a. svenska kustbevakningens fartyg till Libyens kust för att ”rädda” asylparasiterna till Italien. Det hade ju varit närmare och enklare att köra dom till Libyen.

  3. Sverige måste väl in i Guinness rekordbok nu när dom varit det land i världen som levt längst utan någon politisk ledning.
    Tage Erlander var väl vår senaste statsminister och han la av 1969.

  4. Det går bra att skylla på Merkel, Reinfeldt och Löfven. EU har stor del i detta med sin politik om sitt öppna Europa. Det som ligger på Sverige är den slappa kontrollen och de skyhöga bidragen som asylsökare får. Detta sanna rykte spreds snabbt över hela Afrika och hela Mellanöstern. Såklart att målet är Sverige!

    • Jo man kan nog skylla ganska mycket på dessa figurer, för om man
      såsom Reinfeldt ger sig på att straffa väljarna för att dom röstade in ett parti som inte passar hans agenda, som kastar grus i maskineriet
      för hans plan att föra landet bakåt i utvecklingen, då besitter dom ett stort ansvar, och då ska dom skyllas för detta, det finns ju heller inga
      andra ledare som så slaviskt följt EU s direktiv som Sveriges ledare?

      • Reinfeldts del i det lidande som hans agerande medfört behöver tas upp i rättslig instans.
        Men främst behöver vi som standard göra en mental undersökning av de politiker som har uppdrag som kommer att påverka andras liv. Hade vi haft det tidigare så hade en sån som Reinfeldt aldrig fått chansen att genomföra de destruktiva åtgärder han involverat hela det skattebetalande svenska folket och de bidragstörstande världsmedborgarna i.
        En staty över dumheten skulle passa bäst på botten av en damm där inte ens fiskarna vill bo.

      • Nja, Sverige har aldrig följt Dublin-fördraget.
        Där skrivs att ”flyktingen” skall stanna i första EU-landet.

    • Skyll för all del inte den idiotiska invandrarpolitiken i Sverige och Europa på invandrarna! Om jag varit i deras situation att vilja slippa använda mina egna pengar till mitt uppehälle och hellre då se att andra gör detta så skulle jag givetvis bege mig till Sverige eller Tyskland utan att tveka, för där är dom villiga att se till att jag får leva gratis i resten av mitt liv utan att kräva någon motprestation.

  5. Ja att Reinfeldt och Löfven tillhör bottenskrapet av politiker i Europa framträder allt mer klart, sämre ledare har nog inte funnits i modern tid.
    Att ge sig på att utarma det land dom fått förtroende att leda, till förmån
    för att ge invällarna bättre förmåner än dom som slitit ihop tillgångarna
    tyder på ren och skär ondska. Andra länder har har också varit släpphänta,
    men inte helt förlorat förståndet som våra så kallade ledare har gjort!

    Skam över dessa båda Svenskfientliga individer, hoppas att dom får en plågsam ålderdom, därför att dom helt medvetet och ondskefullt satt sitt
    eget folk i bakgrunden!

    • Jag hoppas verkligen att Jimmys första jobb blir att se till att dessa herrar med sina respektive regeringsmedlemmar blir utan avgångsvederlag när dom slutar.

  6. Livstids fängelse åt landsförrädarna Reinfeldt och Löfven! Deras skräckpolitik har åsamkat Sverige irreparabel skada. Må de brinna i h-e.

  7. EU har varit ett hot sen det bildades. Hotet har sen dess bara blivit större ju fler år som går. Nu har man planer på ett eget militärhögkvarter och egna militära resurser. De gör som de har gjort hela tiden smugit in mer och mer makt åt eliten. Allt som lögnhalsen Dinkelspiel sa vid valrörelsen att EU INTE skulle bli blir sakta men säkert verklighet. När vi Pursvenskarna får makten är Dinkelspiel bland de första vi skall hänga i en lyktstolpe.

  8. Hamna i historieböckerna som världens värsta landsförrädare, är tydligen eftersträvansvärt för vissa idioter…

Kommentera