De oinbjudna


Förväntas nyanlända bli inbjudna till integrationsprojekt för att de ska integreras i det svenska samhället?

Hans Li Lignell har redan skrivit en utmärkt text på sin blogg Fristad. Jag tänkte ta fasta på hans text och fortsätta resonemanget.

Lignell bygger sin text på en debattartikel den ständigt närvarande Alexandra Pascalidou skrev på DN:s kultursida den 22:a juni, men den texten döljer sig bakom en betalvägg. Jag betalar idag inte en krona till etablerade medier, men jag länkar som en god gest till er som fortfarande gör det.

Pascalidou drar sig aldrig för att nedvärdera allt som vi i generationer kallat svenskt och det är nog få människor som använt ordet främlingsfientligt lika ofta som hon. Pascalidou som är av grekisk börd, men född i Rumänien, flyttade med sina föräldrar till Sverige när hennes hemland befriat sig från militärdiktaturen och äntligen blivit demokratiskt. Ett något udda val av flytt måste påpekas.

Hon har i grunden en bra utbildning med studier i bl.a. juridik och nationalekonomi. Samtliga dessa har kommit på skam, sedan hon vid 25 års ålder åkt på en räkmacka med välbetalda jobb inom olika medier. Att hon använt sig av spökskrivare vid flera tillfällen och att hon anklagats för att ha plagierat texter har aldrig spelat någon roll. Hon har rätt kön, rätt bakgrund, rätt åsikter och det övervinner som bekant de flesta hinder.

Nog om Pascalidou som egentligen är en ganska ointressant människa. Hennes text i DN som Hans Li Lignell spinner vidare på, är en av många underpresterande hon författat. Innehållet som sådant lämnar dock många frågor.

Lignell beskriver hur Pascalidou i sin text beskriver att många nyanlända aldrig bjuds in till svenska traditioner och ställer frågan: Måste nyanlända bjudas in för att deltaga?

I det här fallet gäller det den midsommarhelg som precis avslutats. Det Lignell inte nämner är att vi i Sverige inte har några traditioner, så det torde därför vara svårt att bjuda in några nyanlända till dem. Ni minns säkert Reinfeldts ord om barbariska traditioner och Sahlins om töntiga. Pascalidou själv har aldrig missat en chans att ifrågasätta det som generationer av etniska svenskar kallat för sitt och sina.

Nyanlända som är vana att få allt gratis utan att behöva anstränga sig, måste alltså bjudas in för att komma? Åtminstone om man ska tro Alexandra Pascalidou. Låt oss då se.

I kommunen där undertecknad håller till har det arrangerats traditionellt midsommarfirande på många håll, de flesta arrangerade av hembygdsföreningar, idrottsklubbar och samfälligheter. På bilder jag har sett från dessa stunder, har inte en enda kvinna i slöja synts till, inte en enda man i vildvuxet skägg och knappt någon med annan hudfärg än vit. Samtliga tillställningar har varit öppna för allmänheten och utannonserats i lokaltidningen och på anslagstavlor. Ja, men det är samtidigt Ramadan så de orkar säkert inte, hävdar nu många. Problemet med den åsikten är att Ramadan inte infaller kring midsommar varje år och avsaknaden av kvinnor i slöja och män i vildvuxet skägg är lika stor år efter år.

Här i kommunen har också andra traditioner arrangerats under många år. Hertig Karls marknad, ljuspromenaden på Nyårsafton, Gästabudsspelen och ute på småorterna en rad lokala traditioner. Avsaknaden av kvinnor i slöja och män i vildvuxet skägg är lika stor. Nu ska även vår kommun arrangera en prideparad och vi får väl se om de nyanlända i slöja och vildvuxet skägg vill integrera sig genom att närvara på detta jippo.

Samtidigt vet vi att just kvinnor i slöja propagerar för separata badtider i syfte att slippa umgås med andra. Vi vet att just kvinnor i slöja ofta nekas att umgås med andra än sina egna, därför att de riskerar att integreras för mycket med majoritetssamhället. Vi vet att kvinnor från vissa kulturer dödats av sina egna släktingar när de integrerats för mycket osv.

Nej, Alexandra Pascalidou. Nyanlända behöver inte bjudas in. De är fria att besöka vilken tillställning som helst och din text hade varit mer intressant om du ställt frågan varför de inte gör det?

Hans Li Lignells text på Fristad


6 responses to “De oinbjudna

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  För den profanerande Pascalidous extrema expektorationer, bevare oss Herre Gud! Denna rabulistiska importprodukt och globalistiska gallko har med all tydlig önskvärdhet visat sin komplett respektlösa attityd gentemot värdlandets ursprungsbefolkning och våra inhemska kulturtraditioner.

  För övrigt har undertecknad realist och rationalist mycket svårt att tänka sig på vilket sätt ovan nämnda slöjbärare och skäggborstar skulle ha något att tillföra vid de traditionellt svenska högtidssammankomsterna. Förmodligen har såväl arrangörer som festdeltagare dragit en lättnadens suck över att förskonas från denna i samtliga avseenden överflödiga närvaro.
  Skulle, mot all rimlig förmodan, någon ur dessa ljusskygga grupperingar nalkas i akt och mening att deltaga som en genuint intresserad och mer normalt ekiperad besökare, skulle vi i rättvisans namn näppeligen ha något att invända.
  Andreas.

  Gilla

 • naimlap

  När jag är i Perù, köper jag en tidning, läser annonserna och finner ” El domingo tal fecha les invitamos a una ”pachmanca”! Så vill jag äta och roa mig på peruaners vis går jag dit. Jag behöver ingen speciell inbjudan för det. Denna Pascalidou, har en skruv lös, som så många andra av Svenstias skribenter. Nu märks det mer och mer att, svenskingarna har blivit betydligt dummare än de var tidigare. Det, som de är bäst på är en sådan enkel sak för dessa svagt begåvade dumsvenskar och det är röv slickning. Inom det gebitet är det ingen, som slår dumsvenskarna.

  Gilla

 • Sven-Erik

  Läs en lysande upplysande blogg. http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/

  Gilla

 • Argus

  Debattartikel bakom betalvägg? Kultursidor bakom debattvägg? Vem f.n betalar för att läsa den senaste uppkastningen av Plascalidou? DN/Hirschel (AKA Bonnier) måste vara desperata.

  Assimilationen, glöm integration, är väldigt enkel att genomföra. a) Stoppa ALLA bidrag och erbjud mediokert betalda beredskapsjobb där olika grupper blandas hejvilt. b) Fimpa EBO (lag om eget boende). c) Förbjud stöd till illegala migranter och inför kännbara straff för de som bryter mot lagen. d) Skapa allianser inom och utom EU för gränsskydd och repatriering.

  Gilla

 • Kurt

  Om man ha det minsta intresse för det land man ha flyttad till är det väl logisk att man intressera sig för dess kultur och inte bara om bidragssystemet.
  Fast jag är Tysk så finns på mitt julbord också en liten julskinka och sill sallad. Midsommar si så där jag är inte så mycket för ”Helan Går”. Men det förhindrar mig inte heller att gå och se på det kommunala firande (om det inte regnar) Och gå dit med eventuella besökare från från Tyskland eller andra länder till firandet och visar dom hur detta firas i Sverige.
  Integration är inget som kommer av sig själv eller från andra det måste kommer från en själv i första hand Viljan att integrera sig! Finns inte den kan de som förordna integration skrika sig blå i Synen om Integration.
  Hur skall man integrera en Folkgrupp som inbillar sig att man på grund av sin religion ha ett mervärde och hela tiden kräver undantag för sig själva.
  Dessa män med vildvuxen skägg och kvinnor i sopsäck, vill inte integreras utom i bidragssystemet
  Det vill integrera oss. Just det muslimer talar jag om. Jag ha aldrig sett en Muslim dansar ”Små Groddarna eller hört sjunga ”Räven raskar över isen.

  Jag ha set Sydamerikaner göra det Thailändare göra det Kineser göra det
  Men fan inte Muslimer!
  Integration faller på den enskilde och i mindre mått på samhället.

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Och ”inte-grationen” fortsätter….

  Sveriges trafikskolors riksförbund (STR) slår åter larm om problemet med ILLEGALA TRAFIKSKOLOR som inte prövats av Transportstyrelsen, skriver Kristianstadsbladet.

  I Kristianstad är det just nu nio veckors väntetid för att få köra upp. Lång väntetid beror bland annat på de illegala trafikskolorna.

  – Dessa elever kommer dåligt utbildade, dåligt förberedda och tar upp mängder av uppkörningstider för alla andra eftersom de oftast kuggar och måste köra upp igen och igen, säger Berit Johansson, förbundsordförande STR, till tidningen.

  I förra veckan hölls ett nationellt möte, med flera berörda myndigheter, om körskolor som inte prövats av Transportstyrelsen.

  ”Illegala trafikskolor”… ?? varför inte bara kalla dem ”papperslösa trafikskolor”.

  http://www.nsk.se/2017/06/26/falska-trafikskolor-ger-langre-uppkorningstider/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: