Ja till moské i Karlstad

ISLAM. Politikerna i kommunfullmäktige sa på måndagen ja till en ny detaljplan som gör det möjligt för Islamiska kulturföreningen att bygga en ny moské på Rud i Karlstad. Men det var efter en lång debatt som beslutet togs och partierna var inte överens. Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna säger nej till detaljplanen. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna säger ja.

– Det handlar inte om ifall Islamiska kulturföreningen ska få finnas till. Det handlar om ett planärende.

Religionsfriheten är grundlagsskyddad och det finns inget som gör att vi bör säga nej till den här detaljplanen, sa Linda Larsson (S), kommunalråd i opposition.

Mer på SVT…

Jesus sade. Fader, förlåt dem; ty de veta icke vad de göra. 

Om Karlstads moské på bloggen…

Skillnaden mellan svenska kyrkor och moskéer är att kyrkorna inte fungerar som rekryteringscentraler för terrorister…

Skiss på Karlstads muslimska stridle…moské. Det verkar som arkitekten har tänkt sig att muslimerna och besökarna till moskén ska ändra klädstil. Om inte är det propaganda…

23 thoughts on “Ja till moské i Karlstad

 1. Naturligtvis säger korankonkubinerna i kommunfullmäktige ja och amen till allt som kan utöva en skadlig inverkan på närmiljön – helt i enlighet med den fascistoida regimens dödliga direktiv, där allt som kommer att ge kännbara konsekvenser för det svenska samhället välkomnas och premieras medelst beröm och duktighetsklappar till de idoga klättrarna i maktpyramiden. Många av oss känner till excellensens Löfvén benägne bisittare på den sverigefientliga täppan, Arnstad, och dennes ur psykopatin sprungna teorier om “den svenska islamismen som ett demokratiskt instrument”.

  För en politiskt medveten och normalt ansvarskännande medborgare ter det sig ofattbart hur man ens kan överväga tanken att befrämja dessa stridsledningscentraler för den islamistiska terrorideologin och dess människofientliga agenda, och därmed svika sitt eget land och folk för den i detta sammanhang illusoriska “religionsdialogen och religionsfriheten”.
  Vad Karlstad här åstadkommit är icke något annat än ren och skär islamistpropaganda och ett ogudaktigt kryperi inför terrorns aktörer.
  Andreas.

 2. Det var nog ett misstag att lägga ner regementet i Karlstad. Vi får se om några år.

 3. Om de skall predika koranen ordagrant, så blir alla samlingar direkt olagliga. Rasism och hets mot folkgrupp är olagligt, men realitet i koranen. Deras skrifter erkänner inte otrogna, Kristna eller Judar, som jämlikar. Det muslimer brukar citera högt i tid och otid är typ FN-deklarationen med: “allas lika värde” men betyder för dem slutligen bara muslimer. 🙂
  Dessutom uppmanar den märkliga “läran” att halshugga deras av skrifterna utpekade hatobjekt i olika situationer, eller sätta sig över dem. I en modern demokrati, så verkar det sinnessjukt att stödja den typen av hatisk agitation. Jag föredrar att människor försöker handla enligt den gyllene regeln, de flesta demokratiers ursprung. Men jag kan ha fel?

 4. Räknade till 9 (nio) mer eller mindre barbenta kvinnor på propaganda bilden….
  SÄKERT att den “bilden” blir en verklighet….
  Jag tar mig för pannan och suckar högt…
  Kan det vara så att Jens Orback nu har fått rätt? “Är vi snälla mot dom, är de kanske snälla tillbaks mot oss….” ( fritt återgivet!)

 5. Om det nu är så att jihad och annat våld inte predikas i Sveriges moskéer, varför inte låta polis och övriga svenskar få ta del av vad som sägs i där genom fullständig inspelning?

   • Det finns en del politiker som tycker lika illa om oss svenskar som muslimer tycker illa om oss !
    Sedan hägrar det mohammedanska kalifatet, glöm aldrig vilken djävulsk kraft ideologier / politik är !!

   • Lena: I så fall har dessa politiker inte i svenska riksdagen att göra. Tjänstemannaansvar skulle behöva återinföras.

   • Tobbe
    Det här är den “konst” som bilderbergarna tycks uppskatta………..någon tanke på det !
    Svettsarn var där och nu senast annie.

   • Tobbe
    Ett av de största misstagen som skedde, var att tjänstemannaansvaret togs bort ………….dock det var planerat från vänstern !
    Folk svalde det med “hull och hår” !
    Sönderindokrinerade gör exakt så !

 6. Det larmas om allt för många radikala som redan finns i landet och då ska dom inkompetenta politikerna tillåta att salafister får bygga upp ett ytterligare näste! Så sjukt att man baxnar.

  Religionsfrihet i vår demokrati heter det, men att salafister står för något annat än demokrati är tydligen skitsamma!

 7. Beklagar de i Karlstad som i alla fall försökte hindra det. Det kommer inte komma något gott ur det här och politikerna som drev igenom detta får ta på sig ansvaret när det är fakta att moskéstäderns Eskilstuna o Gävle rekryterar islamister o drar dit hatpredikanter dom hetsar mot kristna.

 8. Religionsfriheten, ja. Som tillhörande religionen “ateism” är det min, genom grundlag och internationella konventioner, rättighet att slippa exponeras för andra religioner. Men eftersom även anhängare av andra religioner har rätt att samlas och utöva sin religion så finns sålunda bara två lösningar; Antingen bygger de moskéer som ser ut som Domusvaruhus och avstår från alla religiösa yttringar utanför lokalen eller så bygger de moskén långt ifrån tätbebyggelse.

  Det kommer aldrig muhammedanerna att gå med på eftersom synliggörande av erövringen är en central del av deras strategi för det världsomfattande kalifatet. Att kräva att församlingen med egna medel uppför fastigheten utan utländsk inblandning och bidrag från det allmänna är inget brott mot grundlagen och skulle effektivt stoppa utbredningen av moskéer i Sverige, speciellt om det kombineras med beredskapsjobb som ersätter bidrag. Sedan misstänker jag att Karlstad kommun i sedvanlig ordning gett bort tomten eller sålt den väldigt billigt vilket i sig är ett lagbrott och kan i framtiden användas för att få bort terroristcentralerna.

 9. Som Svensk skäms jag inför mina barn barn morfar hur kunde du tillåta att Sverige blev ett muslimskt land med allt helvete som det medför………

 10. Ett patologiskt självskadebeteende som står oss dyrt. Att 2017 inte fatta bättre och då med facit i hand är häpnadsväckande. Fy fan för dom vidriga socialdemokraterna.

Kommentera