Misstänkt terrorhot mot populär kyrka i Helsingfors


TERRORISM. Ett terrorbrott misstänks ha planerats i Finlands huvudstad Helsingfors. Målet ska ha varit Tempelplatsens kyrka, rapporterar finska Yle.

”Polisen fick kännedom om fakta som gav anledning att misstänka att ett terrorbrott förbereddes. Enligt denna information var det Tempelplatsens kyrka som var målet”, skriver Finlands nationella polis (NBI) i ett uttalande.
Flera betonghinder har placerats ut i området och dessutom ska polisen ha spanat efter en misstänkt person, enligt den finländska nyhetsbyrån.

Tempelplatsens kyrka, som ligger insprängd i ett berg, hör till de populäraste sevärdheterna i Helsingfors och besöks årligen av cirka en halv miljon människor.


10 responses to “Misstänkt terrorhot mot populär kyrka i Helsingfors

 • inferno

  En kvinna i Helsingfors visar vad som gäller när afrikanska tjuvar är i farten att fräckt ta det som behagar dem..

  ( Automatuppspelning)
  Sedan visar en annan flicka i Sverige vem som bestämmer, undrar om svenskan också fick en hedersutmärkelse ?
  Svar; jag tror inte det Sverige är inte Finland, tyvärr !

  Gilla

  • Tobbe

   Fy fan vad bra! Vilken fantastisk kvinna. Vad krävs det för ett svenskt ställningstagande med ryggrad?

   Gilla

 • Tony

  Har varit i denna kyrka under Semester 1984, en sevärdhet så det hade
  väl varit en fjäder i hatten för Medeltidens folk att förstöra den, trots Finlands minimala import av dessa primater så följer här med en del
  av dessa skadedjur som inte kommer för att inlemmas i landet!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Otroligt fin byggnad.

  Gilla

 • malmobon

  Tror muslimerna skall undvika terrordåd i Finland, Finnar leker man inte med. Blir konsekvenser som jag inte tror dem vet om.

  Stor skillnad på hur Finland ser till få ut dem som fått avslag, Inga problem skicka tillbaka afghaner, irakier (får inte uppehållstillstånd) och somalier.

  I Sverige lurar Regeringen svenskar med migrationspolitiken. Gör som Mp vill. Skjuter upp avvisningar, låter dem gå färdigt gymnasium när vi inte själv har tillräckligt med lärare. Alliansen låter dem vara.

  Gilla

  • Tobbe

   Precis. Inga gummiryggar i Finland. Den som djävlas med dem kommer nog ångra sig.

   Gilla

   • Tony

    Finnarna försvarade sitt land framgångsrikt under kriget, visserligen tvingades dom avsätta några landområden, men dom Ryska soldaterna fick känna på att Finnarna gör man inte som man vill med.

    Gilla

  • finlandssvenskan

   Du har helt rätt malmobon ! Blir det ett terrordåd i Finland så blir det garanterat tufft för alla muslimer i Finland. Vi hade några våldtäkter 2015 och 2016 som utfördes av asylsökande och polisen högprioriterade utredningarna, fick väldigt snabbt fast gärningsmännen som också dömdes snabbt och utvisades snabbt efter en fängelsevistelse som knappast var behaglig. En poliskvinna åkte runt till alla asylboende och berättade om det finska samhället och våra regler. Våldtäkterna minskade rejält. Ingen politiker fördömde dessa brott med mycket hårda ord och inte ens en batikhäxa försvarade dem (tror inte att det finns batikhäxor alls i Finland, möjligtvis någon enstaka blomsterhatt som vi kallar alltför godtrogna personer).

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: