Islamisk skola får öppna

Förvaltningsrätten i Stockholm kör över Borås kommun och tillåter den ökända Römosseskolan att öppna.

Skolan där ex-moderaten Abdirizak Waberi är rektor, bedriver en ren islamisk verksamhet. Enligt skolan får ”Eleverna islamundervisning, i form av både koranrecitation och fördjupad islamlära”.

Borås kommun som överklagade beslutet att öppna skolan, menade att den kommer att leda till ökad segregation, vilket Föreningen islamska skolan inte höll med om. Trodde någon annat?

Nu kommer skolan att öppnas efter att Förvaltningsrätten i Stockholm kört över kommunen och när skolan står helt färdig kommer 550 elever att gå där. 550 elever som inte är det minsta intresserade av att integrera sig i det svenska samhället.

Borås tidning

Römosseskolan kan du läsa mer om på deras webbsida.

Bild från GP: Römosseskolan, en skola för integration?

23 thoughts on “Islamisk skola får öppna

 1. Än engång är det ekonomiska tillgångar från quatar,saudi arabien och iran som styr i svergie.mwo äger svergie som styrs från bryssel.

 2. Än engång är det ekonomiska tillgångar från quatar,saudi arabien och iran som styr i svergie.Här kommer man alldrig at återhämta sig från mwo/Eu’s invasjon då demokratur och ultraliberalism finns i regeringen.

 3. Europakonventionen har ansetts följa en skyldighet för Sverige att tillåta fristående skolor med konfessionell inriktning ( bl.a. religiösa skolor) .

  I skollagen har förtydliganden gjorts i regelverket om fristående förskolor och skolor med konfessionell inriktning, i syfte att klargöra vilket utrymme som finns för dessa inslag. 

  Undervisningen vid fristående skolor, fristående förskolor och fristående fritidshem ska vara icke-konfessionell ( icke religiös) men att utbildningen i övrigt får ha en konfessionell ( trosbekännande) inriktning. I en fristående skola med konfessionell inriktning finns utrymme för andakter, bönestunder eller annan form av religionsutövning.

  Detta gäller dock endast inom den delen av utbildningen som inte är undervisning.

  Om någon nu ”tror” att det fungerar så i våra religiösa skolor, så får de väl göra det. Själv delar jag inte den uppfattningen.

  Deltagandet i konfessionella inslag ska vara frivilligt, står det också i skollagen.

  ”Tror” någon att det blir så, om föräldrarna har satt sitt barn i en skola med religiös inriktning?

  Ca 7,8 procent av friskolorna i Sverige är konfessionella (ca 60 skolor av totalt 4.000 fristående förskolor och skolor). Totalt finns det ca 16.000 skolor och förskolor i Sverige (2016).

  Europakonventionen säger även…… ”respektera föräldrarnas rätt att tillförsäkra sina barn sådan utbildning och undervisning som står i överensstämmelse med föräldrarnas religiösa och filosofiska övertygelse.”

  Jag avslutar med att säga……religionsfriheten skulle inte hotas om religionen lämnade skolan och arbetslivet. Livsåskådningar och familjetraditioner kan gott skötas på fritiden.

 4. Römosseskolan finns även i Angered och är en muslimsk friskola. Huvudman för skolan är Föreningen Islamiska Skolan i Göteborg.

  Riv skiten och bygg parkeringsplatser!.

 5. I USA har de kommit ÄNNU ”längre” med att promota muhammedan-idiologin i kommunala skolor….
  Så blir inte förvånade om Sverige,USA’s ”lillebror”, gör det samma!!!
  (Ni med små barn undersök kristna-skolor, även om ni inte är kristna, oftast lugnare skolmiljö m.m eller starta egen med vänner)
  Rob Lee, som filmmakaren heter, har tagit upp detta i fler filmer så sök gärna vidare bland hans alster 🙂
  https://youtu.be/xisOpyJL9fQ

 6. Förfallet av landets myndigheter blir allt mer uppenbart.
  Islamiseringen tillåtes fortsätta.
  Är de mutade hela bunten?

 7. Det som förvånar och upprör är att makteliten inte anser sig behöva ta till sig kommentarer eller utlåtande från de berörda utan genomför idiotiska beslut över huvudet på människor! Samtidigt så tycker jag att vi som skriver på olika sidor och klagar borde ta oss i kragen och skrida till verket. Demonstrera, överklaga beslut, störa politikerveckan i Järva etc. Allt bara för att visa de f-e politikerna att vi är trötta på deras maktfullkomlighet och vill ha ÄNDRING!

 8. Kan man bli annat än heligt förbannad, de är rent ut sagt för djävligt. De är bara i Sverige något sånt här kan hända. De tillför ABSOLUT ingenting till vår kultur.

  • För en gångs skull visa lite civilkurage, tillskjut inga pengar, som ni inte har. Sverige ruttnar inifrån och förruttnelsen accelererar till 87%
   av folkets stora förnöjelse.

 9. Sesådärja!

  Statliga pengar till en ny stridslednings central.
  Dom kommer även att lära ut ämnen som, bomvästens användning, tafsa på flickor, våldtäkt, knivar och hur dessa bäst används. mm.
  Hur faan gick det till??
  Jag ska kolla med saudibarbarien om vi kan få deras stöd till ett nytt kyrkligt samfund därnere…

 10. Undrar om det är bombtillverkning,bilbränning och mejja ner otrogna med diverse tunga fordon ligger okså på schemat.Eller gör man det som hemläxa.Skolresa behöver man inte prata om för den går säkert till Mecka och Medina. Sommar läger är daes omsorg.Det är härligt med annat värdegrund än dom mesiga svenskarna.Ha en bra helg Adolf

  • Hej assad, det här är assad som talar till dig. Vi vet ju att du inte är intresserad av koranrecitation och fördjupad islamlära – sluta spela dum.

Kommentera