Islamisk skola får öppna


Förvaltningsrätten i Stockholm kör över Borås kommun och tillåter den ökända Römosseskolan att öppna.

Skolan där ex-moderaten Abdirizak Waberi är rektor, bedriver en ren islamisk verksamhet. Enligt skolan får ”Eleverna islamundervisning, i form av både koranrecitation och fördjupad islamlära”.

Borås kommun som överklagade beslutet att öppna skolan, menade att den kommer att leda till ökad segregation, vilket Föreningen islamska skolan inte höll med om. Trodde någon annat?

Nu kommer skolan att öppnas efter att Förvaltningsrätten i Stockholm kört över kommunen och när skolan står helt färdig kommer 550 elever att gå där. 550 elever som inte är det minsta intresserade av att integrera sig i det svenska samhället.

Borås tidning

Römosseskolan kan du läsa mer om på deras webbsida.

Bild från GP: Römosseskolan, en skola för integration?


23 responses to “Islamisk skola får öppna

 • Borås kräver ett nej till islamiska skolan | Petterssons gör skillnad!

  […] en lång rad turer fick Föreningen islamiska skolan i Göteborg i början av juni rätt att starta Römosseskolan i Borås. Fullt utbyggd ska skolan ha 550 elever. Här ska alla grundskolans klasser finnas plus […]

  Gilla

 • martainkeillor@gmail.com

  Än engång är det ekonomiska tillgångar från quatar,saudi arabien och iran som styr i svergie.mwo äger svergie som styrs från bryssel.

  Gilla

 • martainkeillor@gmail.com

  Än engång är det ekonomiska tillgångar från quatar,saudi arabien och iran som styr i svergie.Här kommer man alldrig at återhämta sig från mwo/Eu’s invasjon då demokratur och ultraliberalism finns i regeringen.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Europakonventionen har ansetts följa en skyldighet för Sverige att tillåta fristående skolor med konfessionell inriktning ( bl.a. religiösa skolor) .

  I skollagen har förtydliganden gjorts i regelverket om fristående förskolor och skolor med konfessionell inriktning, i syfte att klargöra vilket utrymme som finns för dessa inslag. 

  Undervisningen vid fristående skolor, fristående förskolor och fristående fritidshem ska vara icke-konfessionell ( icke religiös) men att utbildningen i övrigt får ha en konfessionell ( trosbekännande) inriktning. I en fristående skola med konfessionell inriktning finns utrymme för andakter, bönestunder eller annan form av religionsutövning.

  Detta gäller dock endast inom den delen av utbildningen som inte är undervisning.

  Om någon nu ”tror” att det fungerar så i våra religiösa skolor, så får de väl göra det. Själv delar jag inte den uppfattningen.

  Deltagandet i konfessionella inslag ska vara frivilligt, står det också i skollagen.

  ”Tror” någon att det blir så, om föräldrarna har satt sitt barn i en skola med religiös inriktning?

  Ca 7,8 procent av friskolorna i Sverige är konfessionella (ca 60 skolor av totalt 4.000 fristående förskolor och skolor). Totalt finns det ca 16.000 skolor och förskolor i Sverige (2016).

  Europakonventionen säger även…… ”respektera föräldrarnas rätt att tillförsäkra sina barn sådan utbildning och undervisning som står i överensstämmelse med föräldrarnas religiösa och filosofiska övertygelse.”

  Jag avslutar med att säga……religionsfriheten skulle inte hotas om religionen lämnade skolan och arbetslivet. Livsåskådningar och familjetraditioner kan gott skötas på fritiden.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Rövar(e) från helvetet!

  Gilla

 • RäddSomFan

  Römosseskolan finns även i Angered och är en muslimsk friskola. Huvudman för skolan är Föreningen Islamiska Skolan i Göteborg.

  Riv skiten och bygg parkeringsplatser!.

  Gilla

 • Tussilago

  I USA har de kommit ÄNNU ”längre” med att promota muhammedan-idiologin i kommunala skolor….
  Så blir inte förvånade om Sverige,USA’s ”lillebror”, gör det samma!!!
  (Ni med små barn undersök kristna-skolor, även om ni inte är kristna, oftast lugnare skolmiljö m.m eller starta egen med vänner)
  Rob Lee, som filmmakaren heter, har tagit upp detta i fler filmer så sök gärna vidare bland hans alster 🙂

  Gilla

 • Jhonsson

  Förfallet av landets myndigheter blir allt mer uppenbart.
  Islamiseringen tillåtes fortsätta.
  Är de mutade hela bunten?

  Gilla

 • Beppe852

  Det som förvånar och upprör är att makteliten inte anser sig behöva ta till sig kommentarer eller utlåtande från de berörda utan genomför idiotiska beslut över huvudet på människor! Samtidigt så tycker jag att vi som skriver på olika sidor och klagar borde ta oss i kragen och skrida till verket. Demonstrera, överklaga beslut, störa politikerveckan i Järva etc. Allt bara för att visa de f-e politikerna att vi är trötta på deras maktfullkomlighet och vill ha ÄNDRING!

  Gilla

 • ossie

  Så bra att vi skattebetalare får finansiera terroristutbildningen.

  Gilla

 • Lite

  Så fungerar det kommunala självstyret i diktaturen Sverige.

  Gilla

 • Gringo

  Kan man bli annat än heligt förbannad, de är rent ut sagt för djävligt. De är bara i Sverige något sånt här kan hända. De tillför ABSOLUT ingenting till vår kultur.

  Gilla

 • dave

  Bara för Borås att strunta i utslaget och inte ge ens sekin till musselskolan.

  Gilla

  • naimlap

   För en gångs skull visa lite civilkurage, tillskjut inga pengar, som ni inte har. Sverige ruttnar inifrån och förruttnelsen accelererar till 87%
   av folkets stora förnöjelse.

   Gilla

 • Johan

  Sesådärja!

  Statliga pengar till en ny stridslednings central.
  Dom kommer även att lära ut ämnen som, bomvästens användning, tafsa på flickor, våldtäkt, knivar och hur dessa bäst används. mm.
  Hur faan gick det till??
  Jag ska kolla med saudibarbarien om vi kan få deras stöd till ett nytt kyrkligt samfund därnere…

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Undrar om det är bombtillverkning,bilbränning och mejja ner otrogna med diverse tunga fordon ligger okså på schemat.Eller gör man det som hemläxa.Skolresa behöver man inte prata om för den går säkert till Mecka och Medina. Sommar läger är daes omsorg.Det är härligt med annat värdegrund än dom mesiga svenskarna.Ha en bra helg Adolf

  Gilla

 • Carl edström

  Fy fan vad less man blir.

  Gilla

 • assad

  Wow! BÅDE koranrecitation och fördjupad islamlära.
  Var anmäler man sig?

  Gilla

  • assad

   Hej assad, det här är assad som talar till dig. Vi vet ju att du inte är intresserad av koranrecitation och fördjupad islamlära – sluta spela dum.

   Gilla

 • Håkan

  Vem är förvånad?
  Mesarnas hemland, där är allt tillåtet!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: