Gäst: Hans Jensevik – Kommunernas kommande utmaningar när migrationen hotar välfärdsstaten


INVANDRING. I veckans avsnitt av DGS-TV gästas Patrik av nationalekonomen Hans Jensevik, som har en bakgrund bland annat som ekonomichef i Uppsala kommun och medlem i Statsrådsberedningen. Han driver idag bolaget Svensk kommunrating.

Vad händer när landets kommuner får börja bära kostnaderna för de senaste årens höga migration till Sverige? Det kommunala självstyret har i praktiken upphört samtidigt som nya behov kräver att välfärden omfördelas. Vilka grupper kommer att prioriteras och vilka grupper kommer att drabbas? Jensevik menar att Sveriges kommuner står inför stora problem som måste lösas för att undvika en ekonomisk kollaps.


19 responses to “Gäst: Hans Jensevik – Kommunernas kommande utmaningar när migrationen hotar välfärdsstaten

 • naimlap

  Där ser man vad monumental dumhet, extrem feghet. allmän försoffning och ett gigantiskt storhetsvansinne kan ställa till det. Om inte 87% av svenskarna hade haft dessa föga smickrande tendenser, skulle det kanske ha gått att, rädda landet men, med så många lågintelligenta lathundar är det en omöjlighet.

  Gilla

 • Finnjävel

  Jag tror att Reinfeldt lyckades med det han ville. Han slog sönder det folkhem han hatade så mycket genom att släppa in en massa araber, somalier och annat värdelöst folk i landet. Han räknade ut att de kommer inte att kunna försörja sig själv utan ligger samhället till last i all evighet. Och på det sättet överbelastar de systemet som kommer att falla ihop.
  Snart ser vi ett nytt samhälle utan välfärdsystem. Jobbar du hårt och håller dig frisk så har du det bra.
  Annars får du klara dig bäst fan du vill.
  Men vänta dig inget hjälp från samhället.
  Känn er knullade på en trygg ålderdom som ni jobbat och betalat världens högsta skatt för i alla år.

  En driftig kille det där! Det måste kännas bra för er som röstade på honom och moderaterna.
  Starkt jobbat!

  Gilla

 • Lena

  Fortsatte att lyssna på den första av de fyra föreläsningarna, han är en klok man och hans råd att man man själv ser till att styra sin ekonomi, särskilt inför ålderdomen är precis det man måste göra.

  Dock tungt i ett land med en av världens högsta skatter !

  Gilla

 • ruben

  Jättebra video, skall kolla mer på Hans Jenseviks analyser.
  För intresserade finns här alla hans föreläsningar.
  https://www.youtube.com/channel/UCRMipUMP4KIaiIkQdqeuXLQ?app=desktop

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Det strategiska och genompolitiserade uttrycket ”utmaningar” symboliserar i dessa sammanhang endast en tvångsbelastning inom landets alla kommuner, vilka aldrig varit kapaciterade för att hantera dessa orimliga migrantvolymer.
  Ordet utmaning kan också stå för provokation, vilket ger en mer rättvisande beskrivning av det kaotiska och allmänfarliga läge som uppstått. Invasionen kan med fullt fog definieras som en omänsklig börda och påfrestning – ett försåtligt obligatorium som tveklöst kommer att leda till den forna välfärdsstatens totala ekonomiska och sociala ruin och upplösning.
  Andreas.

  Gilla

 • Jhonsson

  På politikerspråk,betyder ordet ”utmaning” något som har gått åt h-e eller strax kommer att göra det.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Varför var chefer och politiker så entusiastiska i nästan varje kommun när dom visste hur det skulle sluta?

  Gilla

  • Gringo

   På grund av att de är TOTALT inkompetenta och att ingen vågar ta något som helst ANSVAR, de är livrädda att tycka fel och inte likadant som resten av PK-maffian.

   Gilla

   • angelicaplacet

    En del kommuner arbetade intensivt genom att hyra in person som skulle prata om kristallnatten så fort någon vanlig hederlig samhällsmedborgare ställde frågor om kostnader med mera för att försöka skrämma samhällsmedborgare till tystnad.
    Allihopa på kommuner var nog inte inkompetenta utan hade en plan tror jag.

    Gilla

 • B Bäver

  Väldigt intressant intervju, har också läst dagens ”Ledarsidorna” om Kravlösa arbetsmarknadsreformer ökar motsättningarna , läs den om ni vågar, ingenting för folk med högt blodtryck. Hur fan har en sån reform gått igenom riksdagen Om SD kommer till makten efter 2018 är frågan hur skall man reda ut denna soppa, frågan är om detta gått för långt. Som national ekonomen sa i denna intervju 2025 har alla kommuner samma ekonomi som Malmö Grattis Sverige

  Gilla

 • Mm

  Nu skall vi inte ha pengar, alla skall ha kort så Magdalena skall kunna vittja lite mer pengar utöver vad som är gjort skattevägen. Gör pengar ogiltiga så de kan roffa åt sig de pengar vi = SPARA, har undanstoppade någonstans, eftersom vi inte litar på systemet. Och tvingas skicka in i systemet igen då allt skall swischas eller betalas med kort.
  Lycka till ni som har barn och barnbarn och som inte har så stora marginaler vad gäller lön, pension. Politiker är vårt nya frälse och de skall vi försörja tills vi stupar. Får de inga jobb, efter mandatperiodens slut skall de leva på oss, det kan inte vara sunt att de skall besluta om sina egna förmåner. Dumskallarna som nu går i skolan/gymnasiet de skall kunna genomskåda politikernas löften. De lärare som nu finns i skolan skall traggla med de analfabeter och överåriga och har de någon tid över till etniska svenskars ban och olika resonemang som kräver lite mer än Koranen.

  Gilla

 • Jhonsson

  Vilka grupper som kommer att prioriteras vet vi redan.
  Det blir naturligtvis samma grupp som prioriterats de senaste 15-20 åren.

  Gilla

 • Nisse

  Nu börjar kostnaden droppar in för massimporten som 7klövern älskar nu ser vi resultatet. Bara i det lilla samhället jag bor i så har vi ca 12 muslimska familer i stort sett alla muslimaska damer är med barn varvid den yngsta ca 1 år. Om 10 år undrar hur många muslimer vi har då i min lilla by. dom är i majoritet. Då väntar säkert ett moskebygge. sen startar inbördes kriget. I Sverige…..

  Gilla

 • Lena

  Ja ett fantastiskt intressant program som ingen bör missa !!!
  Förklarar så att alla förstår, ett stort TACK !
  MVH från Spara.

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Är du verkligen säker på att ALLA förstår? När jag ser ut över samhället tvivlar på att så är fallet. Sparbössan i skolan hade vi också under mina första 3 år. Min årskull 53 var den sista som gick 8 årig folkskola.

   Gilla

  • Bror

   Väl värde 40 minuter!
   Kanske det mest slående är vetskapen om att kommunerna inte har något som helst incitament ha få invandrare och socialfall i arbete.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: