Stäng

Fastande barn skickas hem – räknas som skolk

ISLAM. Grundskoleelever i Ronneby som fastar under ramadan kommer inte att få vara i skolan, rapporterar SVT Nyheter Blekinge. I ett brev till föräldrarna har rektorsgruppen i kommunen skrivit att fastande elever kommer att skickas hem och att deras frånvaro kommer att betraktas som skolk.

Rektorerna motiverar beslutet med hälsoskäl: ”Det finns aktiviteter i skolan där vi kan se risker om barnet/ungdomen inte har ätit eller druckit på länge.”

Skolverkets rättschef säger att man kommer att skicka ärendet till Skolinspektionen för en vidare granskning.

-Pettersson tycker det är bra men det borde även gälla vuxna. Att arbeta eller köra bil när man fastar borde inte vara tillåtet på andra platser än i öknen när kamelerna gör jobbet…

54 reaktioner på “Fastande barn skickas hem – räknas som skolk

 1. 47 kommentarer och allt handlar om mat och dryck. Att fasta är inte bara att sluta äta och dricka vätska under en viss tid. Fastan i Islam lär oss mycket mer än att ha kontroll över våra sinnen och behärska oss när vi är hungriga.
  Nedan lite vad syftet med fastan är:

  Genom att från gryning till solnedgång helt avstå från mat, dryck och sex ska muslimer som deltar i fastan lära sig tålamod och ödmjukhet och öka sitt medvetande om religionen. Man ska be till Gud mer än vanligt och be då om förlåtelse för gångna synder och vägledning för att leva rättfärdigt och rena sig själva genom avhållsamhet och goda gärningar. Alla förväntas uppträda väl, ge allmosor (zakat), högakta sin familj och undvika våld, ilska, avundsjuka, småaktighet, girighet och ryktesspridning. Ramadan är också en tid för festligheter och att umgås med sina nära och kära.

  M.a.o är fastan en påminnelse för oss människor att vara snälla mot varandra och älska varandra alltid.

  1. Finns ingen kärlek i Islam, ordet som betyder som betyder Tvång, Submission, Underkastelse, lämnar du religionen får du dödsstraff.
   Påtvingar omskärelse på kvinnor, Burka, ett liv inne i en lägenhet, månggifte, inavel.

   Vad som skall göras är att behandla Islam med: våld, ilska, avundsjuka, småaktighet, girighet och ryktesspridning, för att slutligen kasta ut bakåtsträvarna, och förbjuda religionen i den kristna delen av världen.

   1. Ägnar man sin tid på fria tider, avpixlad, flashback och pettersson så får man lära sig precis det du skriver.
    Men söker du kunskap på riktigt så kommer du inse att allt det du/ni skriver är fel. Islam är fredens och kärlekens religion. Lycka till!

  2. ”Al-taqiyya” beskriver hur man som muslim inför de otrogna (dvs alla oss andra) både får och ska ljuga och vilseleda om det är till gagn för islam eller en själv. Detta arabiska ord/uttryck beskriver den debatteknik som ledande muslimska företrädare och deras svenska apologeter använder i debatten runt islam och invandringspolitiken.

   1. Enligt Koranen är Allah ”The best of deceivers” Mao ormen, lögnaren, satan

 2. Att periodvis fasta är mycket nyttigt för hälsan. Vi maaste betänka att vi är skapta för att fasta daa och daa. Jägare/samlare kunde inte alltid räkna med att alltid ha mat tillhands.

  1. Så du menar att det också är nyttigt att avstå från vätska under varmaste tiden på året, ovan polcirkeln under flera månader?

   1. Ja, att avstå även vätska är nyttigt i perioder. Och vaddå ”flera månader”

  2. Blir ingen skön känsla om man tvingas till det, barn skall inte fasta medans dom växer.

 3. Många elever kan sköta det där och samtidigt vara i skolan, finns hur många exempel som helst. De som inte fixar det är väl svagsinta och klentrogna. Det är betydligt värre med yrkeschaufförer och andra med ansvar som potentiellt kan inbegripa fara för liv. På samma sätt som lagar som reglerar t.ex. sömn och läkare som jobbar jour. Det personliga och professionella ansvaret borde styra; kanske läge att ta semester? Den svenska kalendern styr Sverige och det bör de ta höjd för. Det finns en positiv aspekt, dock, folk kan jobba när svensken vill vara ledig. Vill de äta kakan och ha den kvar, så bör ansvaret vara strikt, allvarlig försummelse och vållande till annans död, skall leda till fängelse. Vifta med religionskortet bör, i det läget, leda till en återvändsgränd. Punkt!

  1. Barn skall inte tvingas till religion och skall äta ordentligt så de lär sig nåt i skolan, ingen vits att skicka en grinig utsvulten unge som tvingats till detta utan att förstå något. Man måste ha energi i kroppen för att kunna ha en fungerade hjärna.

   1. Dessutom är det omgivningen som tvingas kompensera/parera (t ex tappat humör, bristande fokus osv) utan att ha ett fritt val.

    Inom andra religioner finns oxå fasta med och perioder av djupare meditation. Men då poängteras att detta ska ske i avskildhet och tillsammans med andra med samma fokus.

    Jag är inte expert på religioner men det ska ingen heller behöva vara för att gå i svensk skola. Varken lärare eller elever ska behöva distraheras av dessa privata angelägenheter under tider som spenderas tillsammans och finasieras via skattemedel.

 4. Tänk vilka problem som uppstår nät en sekundär ”kultur” möter en kultur som är framgångsrik på alla plan och har varit världsledande i decennier med sina innovationer och tillsett att medborgarna fått förutsättningar att förkovra sig.

 5. Detta kommer skolinspektionen lösa snabbt och smidigt till Islams fördel . Katshing för röster till sossarna från politiskt tillsatta rektorer .

 6. Ok, om det nu ska bli ny Svensk tradition att ramadana om nätterna så
  gör jag det i kväll med extra starkt mörkt gott öl och lagom söt god cider päron och äpple, skål gott folk!

 7. Ramadanfirandet?
  Många muslimer har ledigt 365 dagar per år, tacka bidragssystemet för detta.

 8. På andra sidan gå de upp väldig tidig och frossa och drika så mycket det bara gå ha själv set det i malaysia frukost mellan 4-5 am. Kvinnor som ha mens kan också avstå från fastan men bör fasta en annan gång. Så deras fasta kan man ta med en nypa salt. Det ha visat sig att de flesta lägga bra på hullet under ”Fastan” Som allt annat är också ”Fastan” omgärdad i typisk Islamisk anda höljt i en massa undantag. Fastan är bara fejk.

 9. Ramadan kan ju vara nyttigt när vi väl sänder ut dödspatruller för att ta kål på packet, lätt att hitta dom när de alla är samlade och upptagna efter solnedgången med att smälla i sig dadlar.

  Att SVT och andra slasktidningar hyllar ramadan är djupt beklagligt, något sådant skit har absolut ingen relevans i svenska tidningar, den dagen medelsvensson börjar fira ramadan så förtjänar medelsvensson att bli utsparkad till valfritt mellanöstern land.

  Ramadan bjuder på ett riktigt ”hylla pedofilen”-kalas där de fina och kärleksfulla muslimerna går runt och behandlar sina kvinnor som djur, beslöjade djur.

  1. Den kollektiva bulimin de ägnar sig åt gör dem så dästa att de lär få bäras ut. Helst ända hem till ett land de inte hatar och som uppskattar slöheten hos sin befolkning!

 10. Fredrik

  19 05 2017 at 17:59

  Så du är stolt över islamiseringen?
  Stolt över allt vad teokratiska islam innebär?
  Där ingenting får ifrågasättas, revideras, kritiseras?

  Sharia-lagar, kvinnor måste hållas åtskilda från män i alla lägen, hatet mot homosexuella, stenande av otrogna (vilket praktiseras i Saudi, Iran m.fl), könsstympning m.m.

  Ramadan firas av två skäl: det ena är sympatifasta med de fattiga vilket i praktiken handlar om 10 tim utan mat/dryck vid denna årstiden.
  Det klarar vem som helst av.
  Frossandet på natten missar de fattiga som svälter dygnet runt.
  Hyckleri på högsta nivå.

  Det andra och främsta skälet är firandet av Uppenbarelsen (sura 2) dvs pedofilen Muhammed hörde/såg en hägring i öknen och trodde det var Gud/Allah. What a load of bullshit!!

  Sorry men Ramadan kommer inte att bli accepterat fullt ut, bara av PK-iterna.
  Ej heller kommer vare sig Islam eller muslimer bli accepterade eller en del av Sverige.

  Antalet som motarbetar detta växer för varje dag som går!

  1. Voltaire:
   Hoppas du har grund för din optimism ! Själv tvingas jag oförhappat numera bo i ett islamskt område…När jag för 18 år sedan hyrde min lägenhet,var detta för att trygga min ålderdom i ett bra svenskt bostadsområde. Själv tog jag den i bruk först2005.En säger en arab fanns i de uppskattningsvis 50-talet lägenheter.I dag är jag ensam av vikingastam, i hela ”mitt” hus !
   (jo förresten,det finns även niggrar,zigenare och några sneögda)

  2. Voltaire

   Jag bryr mig inte lika mycket om islamiseringen som jag bryr mig om folkmordet på svenskar. Är emot islam, liksom jag är emot judendomen och dess barn ateism och marxism.

   Ifall dessa araber, negrer, och judar blir kristna och börjar fira midsommar, blir du nöjd då? Folkmordet pågår likväl i rasande fart, egentligen mycket snabbare ju mer kultursvenska främlingarna blir.

   Du säger att fler och fler motarbetar islamiseringen, och det är precis min poäng. Vi har blivit lurade att fokusera på religion, kultur, terrordåd, och homosexuella. Vi ser hur det gått med SD som helt vänt om på den enda viktiga frågan, nämligen svenskarnas överlevnad.

   Tiden har redan runnit iväg. Det enda som som kan rädda oss är radikal ärlighet, inte passiva attacker på invandringens bieffekter.

 11. F.ö har jag uppfattningen,att barn och havande kvinnor är undantagna från denna lite underliga sed.I praktiken innebar ju detta,att mer än 50 % av dem är undantagna ! Pettersson som är väl inläst i ämnet kan kanske reda ut dessa begrepp ? 🙁

 12. Så länge islam finns i världen är det ett problem för andra. muslimer i Sverige,borde avsäga dig islam och ställa sig på vår sida.
  Vad sägs om ett korståg?
  Vi säger till alla att mötas i Kenya så kan vi jobba från Somalia och sedan vidare i nordostlig riktning.
  Avskaffa alla religoner och anslut er till evolutions teorin! Då kanske man slipper alla jävla fanatiker.

  1. De har redan mussar i Kenya. Boko haram går över gränsen och bär sig åt som vanligt-terror övergrepp mord. Kenyanerna har det svårt, de vill bygga upp landet men det saboteras av pårökta muhammedaner tyvärr. Från insatt aktuell källa

 13. Barnen fastar inte det är deras galna ideologiska föräldrar som tvingar dem !
  In i ”infernots ideologi” !

 14. Om dom 10 barnen skolkar… förlorar avelsexpererna sina bidrag då?.. det framgår inte här.
  Hade varit intressant att veta då barn/studiebidrag o diverse bidrag relaterade till deras barn är Muhammeds största” lagliga ” inkomstkällor.

  Knappast troligt här i Abzurdistan.

  1. Bra frågor. Bryter man inte mot sociallagen om hur minderåriga ska tas om hand? Ska inte utredningar till för att omhänderta barnen? Om du som svensk svälte barnen skulle de omhändertas iaf-tydligen gäller inte samma lagar

 15. Förbannat bra att man nu börjar sätta ned foten och ifrågasätta samt vidta erforderliga åtgärder för att komma till rätta med de falskbantande ramadanposörerna.
  Tyck för all del inte synd om dessa ständiga offerminoriteter och deras osunda vanor/vanföreställningar. Till saken hör ett icke officiellt frossande om aftnarna i det muslimska hemmets allt annat än svältande härd.
  Andreas.

 16. Nu laddar alla lobbygrupperna upp mot Ronneby. Vi får se om man håller stånd mot invektiv och fackeltåg.

 17. Apropå Alibaba o mat.
  Jag lät en pizzarullegrandiosa (skinka/ost) mot bättre vetande ligga kvar i frysen i en samlingslokål på mitt jobb som av någon anledning används mest som moské numera samt festlokal för muslimer. (Användes förut av hyresgästerna blå som bingolokal)

  Dagen efter hittar jag den ouppäten i papperskorgen
  Dvs tjuvarna Muhammed vet inte vad som är ditt och mitt. O när innehållet bestod av nöffis så…

  Nu mera lämnar jag aldrig min mat kvar om Muhammed kommer.

 18. Att fasta är inte alls något dåligt, tvärtemot är det bra. Ej heller gör det att man inte klarar av arbete eller bilkörning. Ifall Pettersson och övriga Sverigevänner inte klarar av att avstå från mat under längre tid utan att bli retarderade bör ni se över ert sockerintag. Antagligen är det det som ligger och spökar, vet mycket väl hur beroende kroppen blir.

  Jag tycker det är fel att fokusera på mat, språk, och moskéer. Även om de skulle bli som oss på dessa punkter så ska de ändå inte vara här, för det är svenskarnas land. Vi bör inte använda svaga argument som inte håller i längden.

  1. Ramadan fastan är ingen riktig fasta!

   Fasta gör alla människor när dom sover. I Islam har man vänt på det
   hela och fastar på dagen och äter på natten. Det är allt att säga om
   det hela. Tvärtom så blir många ramadan fastare sjuka och olyckor
   händer mycket oftare. En annan sak är muslimer tenderar att gå upp
   i vikt, de äter betydligt mer än när dom inte har fastemånad.

   1. De insjuknar i diabetes, livslång behandling krävs. Uselt att uppmana till frossande. Noll hälsomedvetenhet!

   2. Exakt, ett stort falsarium är vad det är. De håller sig sen vakna hela natten och vräker i sig skräpmat och äckligt söta sötsaker.
    Orsaken till deras druckna beteenden dagtid under fastan har inget med hunger att göra, utan det är resultatet av bristen på sömn och överkonsumtion av socker som visar sig.

   3. Joy
    Har erfarenhet av en arabdj”el på sjukhuset som delade rum med min man som var intagen efter sin hjärtoperation det arabäcklet hade diabetes och hela klanen kom på besök med händerna fyllda av sötsaker, den fan sov när de de besökte honom, för nätterna igenom så var arabäcklet upptagen med att se på TV- program med VACKRA BLONDA kvinnor filmade vid poolkanten !

 19. Knappt jag tror det är sant, svenskar som använder sunt bondförnuft.
  En verklig bristvara i dagens Sverige.

 20. Darura är ett mycket användbart och praktiskt koncept för muslimen. Begreppet betyder ungefär ”nödvändighet” och innebär att sådant som i vanliga fall är förbjudet blir tillåtet om det är nödvändigt. Konceptet darura gör det möjligt för muslimer att bo i icke-muslimska länder som inte tillämpar sharia – det muslimska rättssystemet. Om en muslim är hungrig och det inte finns någon halal-mat att tillgå, är det tillåtet att äta all slags mat. Om en muslim befinner sig i ett sammanhang där han inte kan utföra någon av de fem obligatoriska dagliga bönerna så går det bra att ta bönen senare. En muslim kan till och med om nödvändigt hantera fläskkött utan konsekvenser. Det kan vara bra att ha i minnet när muslimer kräver särrättigheter som halal-mat eller att få ledigt för att be på arbetstid.

  1. Jo visst är det så, men i många fall är det våra egna landsmän som curlar och sopar banan för att det ska bli så ”smidigt” som det går för islamismen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: