Stäng

Europaparlamentet höjer tonläget mot palestinsk terrorism

MELLANÖSTERN. På Adaktussons blogg kan vi läsa om den senaste resolution vad gäller en tvåstatslösning:

”Efter månader av påtryckningar från den Socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet bestämdes det för några veckor sedan att Europaparlamentet skulle framta en resolution om hinder mot en tvåstatslösning i den israelisk-palestinska konflikten, och EU:s möjligheter inom ramen för konflikten.

Jag blev utsedd att representera min partigrupp, Kristdemokratiska EPP, vid förhandlingarna. Resolutionen togs fram och voterades nu i veckan.

Förutsättningarna att hitta en blocköverskridande text föreföll usla. Men jag kan konsterna att vi efter en halvdags förhandlingar lyckades enas om en mer balanserad text än vad någon vågat hoppas på. När förhandlingarna var klara hade 5 av 8 partigrupper ställt sig bakom en text som tydligt pekar ut palestinsk terrorism som ett av de huvudsakliga hindren mot en fredlig utveckling.”

Resolutionen slog bland annat fast att:

 • Att uppnå fred i Mellanöstern är och förblir en huvudprioritering för det internationella samfundet och en oundgänglig faktor för regional och global stabilitet och säkerhet.
 • Det fortsatta våldet, terroristattacker mot civila och uppvigling till våld ökar kraftigt misstron och är helt oförenliga med en fredlig lösning.
 • FN:s säkerhetsråd påminde om åtagandet i Mellanösternkvartettens färdplan om att den palestinska myndighetens säkerhetsstyrkor ska upprätthålla effektiva insatser för att konfrontera alla dem som ägnar sig åt terrorism samt rasera terroristernas kapacitet, bland annat genom att konfiskera olagliga vapen.

Som Adaktusson skriver i sitt blogginlägg är resolutionen inte perfekt men ändå ett steg framåt jämfört tidigare helt ensidiga resolution som endast skuldbelägger och fördömer Israel:

”Resolutionen, som under torsdagen voterades i Europaparlamentet, är inte perfekt. Tydligare ansvarsutkrävande av den palestinska ledningen, liksom en bättre kontextualisera av bosättningspolitiken, hade behövts. Ändå är det en framgång, givet den ensidiga skuldbeläggningen av Israel som ofta präglat liknande resolutionsbehandlingar i Europaparlamentet.”

-Pettersson läser en text som tydligt pekar ut palestinsk terrorism som ett av de huvudsakliga hindren mot en fredlig utveckling” och undrar vad Margot tycker om det?

11 reaktioner på “Europaparlamentet höjer tonläget mot palestinsk terrorism

 1. Margot ha väl stämt emot detta, undra hur mycket av Palestina pengar hitta till vägen backs på div. omvägar i våra ”förtroende” valda konton någonstans i världen. Som tack för stödet till dessa Terrorister. De är inte dum sossarna, och att de gillar att sko sig själva är ju inga hemligheter längre.

 2. Att skapa fred i detta område är ett evighetsprojekt.
  Som vanligt bara politiskt svammel.
  Hur mycket bryr palestinierna om vad man tycker i EU?

 3. Varför tvåstatslösning, och inte integration, som här? Till ett Stor-Israel?Det borde ju gå lika bra som här, eller hur? Knappast sämre i alla fall. Och varför skilja på folk och folk där, och inte här?

 4. Palestinerna tar till drastiska metoder för att ge igen för israelernas bosättarpolitik t ex..
  Margot med våra pengar kommer inte att hjälpa ett förbannat skit.
  Det hela är en ond cirkel som bara går åt ett håll…åt helvete.

  Det ser mörkt ut.

  De som lär sig hat propaganda och historiarevisionism från barnsben är arabiska muslimer, verifierat av FN.

  1. Där accepterar de s k palestinierna ingavandra folk. Och här ska de underkuva oss. Tala om att hetsa mot andra folkgrupper va? Men det är vi beskedliga som blir trakasserade av maktens folk, för att de inte törs sätta åt det terroriserande drägget de dragit hit (muslimerna). För att de är skraja för dem, fegskitarna. Och för att de är rädda för raaistofobsvinen. OCH DET FÅR VI SUNDA OCH GODA LIDA FÖR, MEDANS ISLAMISTASEN HÄRJAR SÖNDER VÅRT LAND, OCH ISRAEL.

 5. Härmed låter jag mig meddela att jag har ambitionen att uppfostra odödliga mänskliga varelser.

  Jag avser att adoptera 100 ensamkommande barn med högt hårfäste och medelst bajs och strikt vegetarisk kost, dvs. trädbark och positivt tänkande trotsa döden.

  Detta nobla experiment går ut på att binda fast våldsgillande babbeungar med högt hårfäste, tänka positivt samtidigt som de matas med bark och bajs i stora mängder under 103 dagar.

  De våldsgillande babbarna läggs sedan i en kapsel som förseglas i 2500 år. När kapseln sedan öppnas finns inte du (ja, du som läser detta nu) och jag kvar, de ensamkommande våldsbabbarna skall däremot inte ha åldrats en dag om experimentet faller väl ut.

  I nästa försökt omfattas alla muslimer. Jag tänkte ta alla babbar eftersom jag inte vill diskriminera någon.

  1. Det kanske inte ska vara mänskliga varelser när jag tänker efter, låt oss säga varelser.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: