Sänkt straff för grillad babbe


INVANDRARVÅLD. Den syriske medborgare  Fuad Hanna, som dömts för mord efter att han slagit offret med en hammare, stängt in honom i en bil och tänt på får arton års fängelse för mord.  

I Norrköpings Tingsrätt dömdes Hanna till livstids fängelse och hans 25-årige dömdes för skyddande av brottsling, grovt brott, till ett och ett halvt års fängelse.

Hovrätten sänker nu straffen till 18 års fängelse respektive ett års fängelse. Hovrätten konstaterar att fängelse på livstid ska tillämpas endast i de undantagsfall då ett tidsbestämt fängelsestraff på arton år inte är tillräckligt, till exempel då gärningsmannen har mördat mer än en person eller då omständigheterna annars är synnerligen försvårande.

45-åringen måste anses ha haft en sådan nedsatt förmåga att kontrollera sitt handlande, att detta bör beaktas i förmildrande riktning vid bedömningen av gärningens straffvärde. En sammanvägning av omständigheterna leder till bedömningen att det inte finns skäl för livstids fängelse utan att straffet för 45-åringen ska vara tidsbestämt.

B 477-17

-Pettersson hittar inget om utvisning, mitt förslag är att proffsen får ta hand om Fuad Hanna…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

TIDIGARE 2017-01-30. Fuad Hanna, medborgare i Syrien fick livstid för grillad babbe, men slipper utvisning

INVANDRARVÅLD. Två män har dömts i samband med mordet på en 49-årig man i Klockaretorpet i Norrköping i juni. En 45-åring får livstids fängelse för mord, en 25-åring döms till 1,5 års fängelse för skyddande av brottsling.

Enligt tingsrätten var det svartsjuka och hämnd som drev 45-åringen till att mörda sin före detta kompanjon. Mördaren använde en ung kvinna som lockbete för att få mordoffret till platsen där han brutalt dödades. 49-åringen hittades i en brinnande minibuss med koppartråd virad runt händerna.

-Pettersson säger att det är inget att gnälla över, det är mångkultur…men jag undrar om inte åklagare och tingsrätt borde åtalas för tjänstefel. Det står inget om utvisning i domen nr B 1730-16

Norrköpings tingsrätts pressmeddelande

TIDIGARE 2016-08-16. Utvidgad bilgrillning, nu med grillad babbe

Den 22 juni brann en minibuss i Klockaretorpet, Norrköping och det är inte så konstigt. Där som i övriga Sverige grillas bilar då och då.

Det ovanliga den här gången är att i bilen satt en man, eller en före detta man som liksom bilen var rejält grillad. 

Polisen inledde en förundersökning om mord, det hade brunnit rejält i förarhytten. Boende i området hade vid 02-tiden på natten hört rop på hjälp men ignorerad dem eftersom det varit så stökigt i området.

Bilen var registrerad på Elias Bahnan, 49, skriven i Norrköping som efter obduktion och undersökning visade sig vara den mördade. Bahnanen är känd sedan tidigare av polisen. Han är inte är dömd för några allvarliga brott i Sverige, däremot har han dömts för människosmuggling i Tyskland 2013.

Efter två månaders spaning har polisen på sannolika skäl, anhållit två män och en kvinna, misstänkta för mordet i Klockaretorpet den 22 juni.

Männen som anhållits är är i 45- respektive 25-årsåldern. Båda är bosatta i Norrköping. Kvinnan är 17 år och uppgifterna om henne är hemligstämplade. Alla tre är anhållna på sannolika skäl, vilket är den högre graden av misstanke.

-Pettersson noterar att media skriver Norrköpingsbor men det stämmer inte riktigt. Den 45-årige mannen heter Fuad Hanna och är medborgare i Syrien. På namnen låter det som offer och den misstänkte mördaren är kristna syrianer, alltså inte muslimer, men det har visat sig tidigare att de också kan. HÄR har vi ett exempel på en klanfejd bland syrianerna och HÄR ett annat. 

 • 45-åringen har åtalats för flera grova brott, bland annat olaga frihetsberövande och grovt vapenbrott i Göteborg.
 • 25-åringen är tidigare dömd för rån samt för hot och våldsamt motstånd mot en ordningsvakt.
 • Häktningsförhandlingar hålls idag på förmiddagen i Norrköpings Tingsrätt.

Filmen från Klockaretorpet, Norrköping. Den har inget direkt att göra med fallet ovan.

 


10 responses to “Sänkt straff för grillad babbe

 • martainkeillor@gmail.com

  Lindrigt för 25-åring som har tidligare grova brott bakom sig?Varför ”mesa” med en karriärbrottsling?Han kommer att fortsätta p.g.a.lindriga straffet.

  Gilla

 • Jhonsson

  Babbarnas rabattkort hos domstolarna fungerar tydligen bra.

  Gilla

 • Argus

  Uppenbarligen anser inte hovrätten att brottsoffret hade något högre värde. Det är sällan som mord är så bestialiska som detta och ändå anser juristerna att det inte kvalificerar till lagens strängaste straff. Det är hög tid att börja med lämplighetstester på jurister.

  Gilla

  • Tanten

   Tingsrätt och hovrätt är ett stort skämt i vårt land.
   Tyvärr drabbar det oss vanliga svenskar, så orka skratta gör man inte.

   Gilla

  • Sven-Erik

   @Argus, korrekt uppmärksammat.

   Gilla

   • Sven-Erik

    forts., uppmärksammat och en befogad slutsats.

    Uppmärksamma också iotakt.se. Den rätte Fredrik har mångt och mycket läsvärt.

    Gilla

 • finnjävel

  I Finland brukar folk grilla korv. I det nya Sverige grillar folk varandra … Var det verkligen en bra idé att locka hit en massa araber och somalier? Jag som tyckte om Sverige som det var – fin natur och trevliga människor. Vad kan det finnas för anledning att förstöra sådant?

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Vad har löven släpat hit för skit, det är bilgrillning överallt.Körde grabben till fotbollsträning,det var en skåpbil var utbränd,var på en industriområde i närheten va ser jag där ,en skåpbil igen som var utbränd.Det är inte roligt längre,Löven dags agera ,avgå du klarar inte det,du är en sorglig figur.Mvh Adolf

  Gilla

  • Tussilago

   Och inte ett ord från miljöpartiet om denna katastrofala miljöpåverkan dessa bilbränder skapar!
   Och dom sålde dessutom kolet!!! PINSAMT!!!

   Gilla

 • assad

  Jag rekommenderar samma straff som babben utsatt sitt offer för.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: