Tolv häktade för syrianskt gangstermord


Av Pettersson

Länstidningen i Södertälje rapporterar att det nu sitter tolv personer häktade för dubbelmordet på de två syrianska bröderna Eddie och Yaacoub Moussa med kopplingar till det kriminella invandrargänget X-team.

Nio personer som suttit häktade sedan tidigare har omhäktats och de tre som greps och anhölls i tisdags häktades av tingsrätten.

Dubbelmordet på spelklubben Oasen i Ronna innebar slutet på ett segdraget gangsterkrig mellan de rivaliserande invandrargängen X-team och Syrianska brödraskapet. Dubbelmordet som skedde i juli blev mycket omskrivet i pressen eftersom den ene gangstern som sköts var en ”oskyldig” fotbollsspelare i superettaklubben Assyriska,  

Åklagaren Marcus Ekman säger till LT att de tre männen fortsätter att förneka brott, men att utredningen går vidare och att misstankarna både kan förstärkas och försvagas under resans gång.

”Lagkamraterna” i Xteam och Bandidos vaktade kyrkan och bar de ”oskyldiga” fotbollspojkarna till den sista vilan.

Källa: LT och Fria Tider


5 responses to “Tolv häktade för syrianskt gangstermord

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: