Sverige, Ryssland, Iran, Pakistan gör gemensam sak i Unesco

UTRIKES. Som enda EU-land bland UNESCO:s 58 medlemmar fann sig Sverige i sällskap med Ryssland, Iran, Pakistan, Libanon, Marocko, Nicaragua, Sudan, Tchad och Egypten (för att nämna några länder Sverige delar sin åsikt med) då det stod klart hur röstningen i anti-Israel resolutionen såg ut. Länder som Tyskland, USA, Grekland, Italien, Litauen, Nederländerna, Storbritannien röstade emot och skiljer sig alltså från den svenska linjen i UNESCO.

Vad handlade omröstningen om?

Det handlade om två resolutioner – en om Jerusalem och en om palestinsk utbildning. Resolutionerna anklagar Israel för allt som är fel men nämner inte ett ord om Hamas raketer mot israeliska städer eller palestinska terroristers våldsdåd de senaste åren.

Resolutionen om Jerusalem ignorerar helt de historiska judiska och kristna banden till staden, fördömer Israel för arkeologiska utgrävningar där man funnit bevisen för Kung Davids stad i form av artefakter, inskriptioner och mynt.

Resolutionen om palestinsk utbildning bortser helt från palestinsk uppvigling till terrorism och antisemitism. Det nämns inget om de 100 facebooksidor som tillhör UNRWA-skolor där lärare, rektorer och andra anställda i dessa skolor uppviglar till terrorism eller antisemitism. Exempel på detta har vi vid ett flertal gånger skrivit om på bloggen.

Sveriges utrikesdepartement förklarar varför de röstade som de gjorde i en artikel på engelska på sin hemsida där de skriver:

 • The text has improved substantially compared to previous years. All amendments proposed by the EU side have been incorporated in the text. In the negotiations, Sweden has consistently strived for EU unity on this resolution, and was ready to make concessions to uphold that unity. However, since the EU unfortunately has not been able to stay united, and since Sweden believes the current text is acceptable, Sweden has voted in favour.

Problemet för Sverige är väl bara det att Sverige var det ENDA land som röstade för, så mycket för den viljan att upprätthålla enighet.

På Twitter skriver Italiens utrikesminister Angelino Alfano: ”Italien röstade nej till Unescos politiserade resolution mot Israel.”

Ambassadör Bachman skriver på sin facebooksida att: ”Sweden was the only European country to support this Arab, systematic, politicized and anti-Israeli agenda. It speaks volumes as to the Swedish unbalanced policies and the efforts to do the convenient rather than the just and correct decisions. When Israel is at stake….”

Läs mer: UN Watch, Jerusalem Post

-Pettersson undrar om krypandet för muslimerna beror på att det är fler mussar än judar som röstar i Sverige? Sveriges utrikesminister Wallström säger att hon inte har möjlighet att kommentera frågan.

Mönstret från den svenska regeringen är klart – för diktatur, förtryck och Saudiarabien, mot demokrati och Israel.

Israel kallade under onsdagen upp Sveriges ambassadör i landet, Carl Magnus Nesser, för att framföra en protest.
Israel framförde i protesten att Sveriges ställningstagande är en del av ”ett systematiskt svenskt röstbeteende”, enligt Israels chef för departementet Västeuropasektion.

Jerusalem Post

21 thoughts on “Sverige, Ryssland, Iran, Pakistan gör gemensam sak i Unesco

 1. Passar bra att Absurdistan hamnar i denna grupp det blir lättare för det kommande kalifatet att accepteras av hela det muslimska brödraskapet.

 2. Sosseriet har sedan Palmes tid alltid hatat Israel!

  Och älskat muslimerna(palestinierna)!

 3. Samma åsikter som svenska naziströrelsen vad är skillnaden ? Har sossarna gått tillbaka till trettiotalet och Hitlers agenda om judar

  Skickat från min iPad

 4. Man kan här med största fog fråga sig om den humanitära stormaktens värdegrundsevangelium exkluderat begreppet antisemitism från sina multietniska trossatser och därmed krattat manegen för allehanda angrepp mot judar i allmänhet och begreppet Israel i synnerhet.
  Något mer osmakligt tilltag än det svenska subversiva etablissemanget här uppvisat, torde icke stå till buds. Då det gäller att dra vanära över Sverige tycks inga handlingar anses som alltför grova, så länge dessa gynnar mänsklighetens främsta fiende, den allestädes närvarande islamismen.
  Föraktet för de styrande är i sanning fullkomligt!
  Andreas.

 5. Jag brukar aldrig skriva att jag skäms, men den här gången gör jag det.
  Varesig man har en annan åsikt eller ej så får vi kollektivt bära hundhuvudet för vad Maggot & co hittar på.

 6. Sverige: pro Saudi anti Israel, en skandal utan like. Glad att jag lämnade Sverige 1990.

 7. FN som organisation är i samma nivå, som Svenstia. Alltså totalt körda i botten ingen respekterar dem längre utan endast försöker utnyttja dessa för sin egen vinning. Dessa båda skulle bäst främja världen om de försvann i sitt nuvarande skick.

 8. Finns det några värre antisemiter än Socialdemokraterna
  och Vänterpartisterna?

 9. Margot, är du inte riktigt klok? Min fråga var givetvis retorisk, jag vet så väl att du inte uttalar dig om det här. Vad värre är, du tycker att du har rätten att inte uttala dig. Den har du inte! Majoriteten av svenska folket står knappast bakom dig heller, den ensidiga medierapporteringen till trots. Du har däremot både rätt och skyldighet att omedelbart avgå. Hur många människor ska få lida för att du så stoiskt väljer att stödja terrorister? Den lilla framgång du tror dig skönja i horisonten, ska ställas mot kommande generationers död och elände. Skämmas bör du, du egotrippade, inkompetenta och diktatoriska gråsosse!

 10. Att Ryssland är med stör förmodligen Sverige, men i det övriga gänget känner dom sig nog hemma?

  • Ryssland har ju förbrödrat sig med Iran vilket förståligt nog ogillas av Israel.
   Ryssland ger nu tillbaka.

 11. Men de kan inte rösta mot att SaudaeshArabien skall få en plats i FN kvinnorättsorgan… för det vore stötande och inte bra för relationen??? Jävla hucklare/hycklare. Om regeringen gillar Saudi så mycket – varsågod att flytta – och lämna övet styret av Sverige till några som värnar om landet och dess folk mer än relationen med en medeltidskultur.

 12. Är våra politiker köpta av någon rik arabstat? Eller varför är regeringen så israelfientlig i ord och handling?

  • Din teori kan jag inte uttala mig om…Men jag vet att detta har förekommit sedan Palmes tid.Sverige har alltid velat framstå som en världsmakt.Därför skrattar också alla länder ut oss sedan många år.
   Tror personligen att detta i Europa,har sin bakgrund i landets s.k. neutralitet under WW2 har spelat en stor roll.Har man en gång visat upp sin falskhet,är detta svårt att tvätta bort.Själv brukade jag, och gör så än idag undvika tala om var jag hör hemma.
   Mitt svar lyder Skandinavien på den frågan.

 13. Citat

  Sverige kallas upp av Israels UD

  Sveriges ambassadör i Tel Aviv, Carl Magnus Nesser, har kallats upp till Israels utrikesdepartement i Jerusalem för att motta en israelisk protest, skriver Dagens Nyheter.

  Att Sverige röstade ja till tisdagens Unesco-resolution, som bland annat underkände Israels anspråk på suveränitet över hela Jerusalem, är en del av ”ett systematiskt svenskt röstbeteende”, enligt Israels chef för departementet Västeuropasektion.

  Sverige var det enda europeiska land som röstade för resolutionen, enligt Dagens Nyheter.

  De flesta europeiska länder lade ned sin röst, medan Grekland, Storbritannien, Italien och Litauen röstade mot resolutionen. Premiärminister Benjamin Netanyahu kallade resolutionen ”absurd” och gav omedelbart order att skära ned Israels bidrag till Unescos budget med en miljon dollar, skriver DN.

  Slut citat

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-kallas-upp-av-israels-ud

  Extremistregeringen med UD:s islamist-kramar-minister Margot Wallström (S) förnedrar Sverige igen.

 14. Med tanke på hur Sverige röstade här, känns det mer sannolikt att de också röstade ja till att välja in Saudiarabien i FN:s kvinnokommission.

 15. Varje gång som Wallström kommer i närheten av en voteringsknapp så blir det fel sett med svenska ögon.

Kommentera