Stäng

Tre babbar dömda för den livesända Facebook-våldtäkten

INVANDRARVÅLD. Tre unga invandrarmän dömdes i dag till fängelse för en våldtäkt som direktsändes sociala medier. Åklagarnas bevisning har lutat sig mycket mot vittnen som såg sändningen i den slutna gruppen på Facebook natten den 22 januari.

Under rättegången har mycket handlat om huruvida kvinnan var medvetslös eller inte under våldtäkten. 30-åringen har själv berättat att hon har minnesluckor. En film som visar våldtäkten nådde åklagarna mitt under pågående rättegång.

Den 24-årige mannen, som är svensk medborgare med iransk ­bakgrund, döms för grovt förtal, ringa narkotikabrott och underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

För den 18-årige afghanen, som släpptes för några dagar, blir påföljden ett års fängelse medan afghanen på 21 år döms till två år och fyra månader i fängelse. Orsaken att 18-åringen får ett lägre straff uppges vara hans ålder.

-Pettersson noterar att statsradion inte med ett ord nämner att de dömda är invandrare, tvärtom så illustrerar de våldtäkten med en bild på mycket ljusa armar.

Åklagaren hade först yrkat på utvisning av de båda afghanska medborgarna men tog sedan tillbaka det kravet så de får stanna i landet. Anledningen till detta är att de var under 15 år då de kom hit.

Det är ännu en anledning till att visa ut dem. De har varit här tillräckligt länge för att lära sig vett. Sedan är straffen väldigt låga. Hoppas åklagaren överklagar.

Pressmeddelande från Uppsala Tingsrätt

TIDIGARE 2017-03-15. Tre invandrare åtalas för våldtäkten som sändes live på Facebook

INVANDRARVÅLD. Två män i 20-årsåldern åtalas för den misstänka våldtäkten i Uppsala som ska ha livesänts på Facebook, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Två män åtalas misstänkta för våldtäkt, den tredje personen åtalas misstänkt för medhjälp till våldtäkt alternativt underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

Tillsammans misstänks de ha våldtagit och filmat när de våldtog en kvinna i 30-årsåldern i Uppsala i januari. Den misstänka våldtäkten kom till polisens kännedom när vittne som sett övergreppet live på Facebook slog larm. Polisen kunde då ta sig till platsen och avbryta.

De tre männen har suttit häktade sedan den 25 januari och polisen har under utredningsarbetet sedan dess stärkt bevisningen mot de åtalade. De två våldtäktsmisstänkta afghanska männen har enligt åtalet i tur och ordning “genomfört samlag med målsäganden genom att otillbörligt utnyttja att målsäganden på grund av trötthet och påverkan av alkohol och narkotika befann sig i en särskilt utsatt situation“.

Den medhjälps- och förtalsmisstänkte mannen med iranskt ursprung har enligt åtalet “medverkat till gärningarna genom att att han i båda fallen befunnit sig i samma rum eller lägenhet där våldtäkterna begicks, skrattat samt på nära håll filmat händelserna med sin mobiltelefon och sänt detta live på Facebook, underlåtit att ringa 112 trots att han av flera personer blev direkt uppmanad att agera mot våldtäkterna och i stället för att försöka avstyra eller ingripa mot gärningarna uppmuntrat gärningsmännen genom att uttala ord med innebörd att målsägaren var en hora och att hon skulle knullas“.

Åtalet omfattar inte vapenbrott, trots att en av männen ska ha viftat med en pistol i samband med våldtäkten. Det finns heller inget yrkande om utvisning i åtalet, trots att två av de åtalade är utländska medborgare.

Uppdaterat: Åklagaren meddelar att det yrkas på utvisning av de två afghanerna.

Samtliga tre åtalade förnekar brott.

De tre åtalade är:

Maysam Afshar, född 1998-05-22, medborgare i Afghanistan, misstänkt för våldtäkt
Reza Mohammed Ahmadi, född 1996-02-23, medborgare i Afghanistan, misstänkt för våldtäkt och narkotikabrott
Emil Khodagholi, född 1992-12-19, misstänkt för medhjälp till våldtäkt och grovt förtal

Uppsala tingsrätt, B 386-17.

-Pettersson är inte förvånad, men trots debatten om invandrare och brottslighet som pågår så nämner inte de svenskfientliga medierna med ett ord att de misstänkta och åtalade är invandrare.

TIDIGARE 2017-02-09. Tre babbar omhäktade för våldtäkten på Facebook

INVANDRARVÅLD. På onsdagen omhäktades den man som tidigare suttit häktad för att han inte stoppat en våldtäkt som vittnen säger sändes live på Facebook. Efter att ett nytt videoklipp kommit fram är han nu misstänkt även för medhjälp till våldtäkt. De andra två männen omhäktades utan häktesförhandling, misstänkta för våldtäkt.

Två ensamkommande ”flyktingbarn” från Afghanistan som uppger sig vara 17 och 20 år är misstänkta för själva våldtäkten mot kvinnan. Den tredje mannen, en 24-åring vars föräldrar kommer från Iran, är nu misstänkt medhjälp till våldtäkt. Det är han som syns i klipp som spridits från händelsen där han ”svär på sin mamma” att han ska ”göra kaos” och ”bråka” strax innan polisen kommer till lägenheten.

Bevisen mot de tre har stärkts.

TIDIGARE 2017-01-25. Tre babbar häktade för våldtäkten på Facebook

De män som misstänks för att ha våldtagit en kvinna och sänt övergreppen på Facebook häktades på onsdagen. Två misstänks för våldtäkt och den tredje för underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

Alla tre häktades på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. De två afghanerna som är så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” är misstänkta för våldtäkten och den tredje som är svensk medborgare med iransk bakgrund är misstänkt för underlåtenhet att avslöja våldtäkt. 

Eftersom hatmedia som just nu driver en förtroendekampanj och gör allt för att dölja de misstänktas bakgrund så går vi ut med namn och bakgrund så inga oskyldiga upplänningar blir misstänkta.

De häktade är:

Maysam Afshar, född 1998-05-22. Medborgare i Afghanistan. Misstänkt för våldtäkt.
Reza Mohammed Ahmadi, född 1996-02-23, Medborgare i Afghanistan. Misstänkt för våldtäkt.
Emil Khodagholi, född 1992-12-19. Svensk medborgare. Misstänkt för underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

Uppsala tingsrätt, B 386-17

-Pettersson menar att  eftersom Sverige inte är vad det varit och inte vad det borde kanske det är lika bra att byta namn på det gamla landet till Babbelonien.

Jag tycker också vi ska införa jourdomstolar. Där de inom 48 timmar befinns oskyldiga eller om de är skyldiga sitter på ett plan hem med en lapp om halsen där det står hur långt fängelsestraff de ska avtjäna på hemmaplan. Givetvis av humanitära skäl…

TIDIGARE 2017-01-22. Tre babbar gripna, misstänkta för gruppvåldtäkt i Uppsala som de livesände på Facebook

Tre män har gripits misstänkta för grov våldtäkt i Uppsala under söndagsmorgonen. Enligt uppgifter ska åtminstone delar av övergreppet ha filmats och sänts ut live i en sluten grupp på Facebook.

Uppgifterna har inte bekräftats av polisen. – Vi kommenterar ingenting i nuläget. En förundersökning har inletts och det råder full sekretess, säger Ivan Åslund, befäl på polisens ledningscentral.

En lägenhet där våldtäkten misstänks ha skett har spärrats av för teknisk undersökning.

– Pettersson har sett bilder på de misstänkta gärningsmännen och det ser mörkt ut som vanligt, fast inte kolmörkt så vi hamnar i något Mena-land.

En av de misstänkta babbarna, eller som Leif GW sade en gång i TV, det är så här de brukar se ut…”Rubriceringen är grov våldtäkt och männen som är anhållna är födda -92, -96 och -98″

Internationella medier tar upp den fina reklamen med gruppvåldtäkter och livesändning.

uppsala-babbe

uppsala2-460x817 uppsala3-460x717 uppsala1-460x817

18 reaktioner på “Tre babbar dömda för den livesända Facebook-våldtäkten

 1. Fick den obehaglige ”Emil” bara 6 månader? Han verkar vara den pådrivande och har varit längst i Sverige, Att han har haft sina föräldrar här har inte inneburit något plus. Av mig skulle han få 10 år i Iran. Han kommer aldrig att bli svensk. Att han inte våldtog tjejen berodde nog inte på att hon ev har gulsot utan att han själv är homosexuell.

 2. Alla babbar överklagar, oavsett hur mycket bevis som finns. Onödiga rättegångar, som kostar massor.
  Bjud i stället på en enkel biljett till den plats de kom ifrån.
  Och stäng för Guds skull våra gränser. Vi behöver inte mer ”hjälp”utifrån.

 3. Det är inget än skandal att de inte blev utvisade direkt till sina hemländer!
  Där kan de prova att spela allan och sedan bli av med huvudet…

  Och det är inget annat än ”Fake news” när gammelmedia medvetet döljer ursprung och bilder av de dömda.

  Hade det nu varit svenskar, och då kanske med någon slags högeranslutning – då publiceras bilder även på löpsedlar! Och detta redan innan de ens är dömda…

  Men, som bekant så är det alternativmedia som anklagas för att fejka nyheter…

  1. Här är en som i alla fall åker ut, och till och med SVT skriver det:
   ”En 43-årig man döms till 18 års fängelse för knivmordet på sin hustru i Jönköpingstrakten i höstas.
   Mannen ska utvisas efter avtjänat straff samt betala skadestånd till barnen på totalt 130.000 kronor. ”

   Men, nu kommer väl FI att överklaga det, för ”man utvisar ju inte svenskar om de gjort något….”

 4. Det existerar helt enkelt ingen hållbar motivation för åklagaren att ta tillbaka sitt yrkande på utvisning av dessa bestar, vilka med all sannolikhet och initierad av vår klimakterieinkontinenta feministpolitik kommer att återuppta sin hobbyverksamhet efter en tids komfortabel vistelse inom vår populära och rekreationsfokuserade kriminalvård. Anser sig vederbörande åklagare härmed ha agerat i enlighet med svensk lagstiftning?
  Andreas.

 5. Med en immigrationspolitik styrd av vett och sans skulle dessa individer aldrig ha släppts in i landet. Nu när skadan redan är skedd, utvisning för alla tre trots att en tydligen har medborgarskap.

 6. Vilka fega domslut, minst 3 år vilket borde vara minimistraff. Naturligtvis ska de överklaga och hovrätten sänker straffen. Utvisning, knappast det är ju såååå värdefulla!!!!

 7. Jag är otroligt glad att de blev dömda allihop, och att hela Sverige kan se foton på dem på nätet.
  Mina tankar går till kvinnan, jag hoppas att hon får läkning nu och kan återhämta sig. Hon har mitt fulla stöd och allra varmaste önskningar om ett bra liv, det är hon värd.

  Det är makalöst rått att lägga skuld på den som blir nerdrogad och sedan sönderkn-ad av såna här missfoster. Det spelar ingen roll vilken klass hon tillhör eller inte tillhör. Hon är en svensk kvinna och ska kunna gå omkring trygg och ofredad i sitt eget land. Killarna uttrycker tydligt att ALLA svenska kvinnor är horor som ska våldtas, det är de som ska ut ur landet.

 8. de behöver ha ett implantat av tombak mantel med bly antimon kärna.
  Och tjejen som umgås med dessa babbar få skyller sig själva. Bara lyssna på henne så hör man att hon tillhör bottensatsen.

 9. Att inte grova brottslingar med utländsk härkomst imte utvisas är beklämmande. Det kvitter väl hur gamla de var när de kom hit? Här är nog med skitstövlar ändå.

 10. Vilka dj-la skräckfigurer (foto) du lagt in Pettersson ! Inte tror jag att de blir bättre av att sitta en kort period i svenska lyxfängelser.Nog borde packet satts på ett direktflyg till sitt hemland.Det jag också förundrar mig över är, hur halvgamla ”damer” kan umgås i deras kretsar ?Nåja,hon tillhörde möjligen vad man i Indien kallar lägre kast !

  1. Oh, vad jag skäms att jag en gång i tiden trodde på den där figuren, och att jag dessutom röstade på hans parti.
   Jag vaknade till insikt när han avsjöjade hur dum han är.
   ”Öppna era hjärtan” blev rena väckelsesången för mig.
   Nu finns bara SD!
   Det behövs ingen hjärntvätt för att förstå hur viktig SD:s politik är för vårt fosteland.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: