Babbar från Babbelonien

-Petterssons har i natt fått en kommentar från Martin Gustavsson, som är partiledare för Vetenskapliga partiet: ”Slutar du inte använda ”babbe”, vilket inte är ett svenskt ord så blir jag tvungen att plocka bort ditt RSS-flöde från Vetenskapliga partiets blogg. Det vore synd, för det finns bättre ord som gynnar den Sverigevänliga agendan.” 

 • Babbe är substantiv. En babbe, flera babbar.
 • Babbe beskriver en mörkhyad person av utländskt ursprung.
 • Babben är ofta kaxig och störig, babbig.
 • Babbar är utlänningar som kan vara födda i Sverige av utländska föräldrar från Mellanöstern, Nordafrika och liknande länder. Babbarna vill ofta vara gangster och tycker att det häftigaste man kan göra är att behandla människor illa, helst utan anledning. Svenska tjejer kallar dom gärna oprovocerat för ”horor” och Svenska killar vill dom råna på deras mobiler bara för att få känna sig överlägsna, inte för att dom behöver pengar.
 • Babbar söker bråk för att hävda sig, och du kan aldrig tala om för en babbe att han har gjort fel utan att han exploderar totalt och pratar om ”din mammas fitta”. Hos babben finns det ingen självdistans. I värsta fall dödar han, i andra fall blir han kränkt och vill ha skadestånd.
 • Babbe är inte detsamma som invandrare, men kan vara det. Exempelvis är thailändare och andra från Sydostasien inte babbar. De har ett helt annat uppförande och en annan arbetsmoral.
 • Babben är anledningen till att mycket rasism skapas, då upprepade möten med dessa enskilda individer väldigt lätt kan skapa hat och fördomar.
 • Babben åstadkommer mängder med skada för arbetsamma och skötsamma invandrare genom att begå brott och kalla svenska kvinnor och flickor för ”svennehoror” och ”svennefitta” samt i flock råna ”svenne banan”
 • Blattar förstör för alla invandrare som beter sig åt som normala människor, och man ska inte i onödan blanda ihop ordet ”invandrare” med ”babbe”.
 • Babbarna bor ofta i enklaver som ibland kallas ”no-go zoner”, ofta utanförskapsområden eller socialt utsatta områden men de kommer från Babbelonien det där har de sedan urminnes tider slagits med allt och alla och nu vill de bara göra det hemtrevligt…

Nåväl, jag är ingen vetenskapsman eller etymolog så Vetenskapliga partiet får ta bort Petterssons från sitt RSS-flöde om de vill. Martin Gustavsson har dock rätt i att babbe inte är ett svenskt ord, men det är det många ord som inte är, även på Vetenskapliga partiets hemsida.

För övrigt är det ingen höjdare att skicka meddelanden till mig bland kommentarer. De är mellan 200 och 400 varje dag och jag har ingen möjlighet att läsa alla.

30 thoughts on “Babbar från Babbelonien

 1. Babbe och babbar är mycket bra ordval, de beskriver företeelsen på ett utmärkt sätt. Termerna fångar liksom upp den negativa verkligheten.

  Personligen tycker jag vidare om att använda termen babbor i pluralis.

  En babbe, flera babbar, alldeles för många babbor.

 2. Tänk, vad ignoranta vi är i Rumänien ! Har aldrig hört om ’babbe’! Ordet finns inte i vårt ordföråd, inte som regionalism ens. Detta trendiga begrepp når inte ända hit, våra estetiska normer och sociala krav är osofistikerade.

  • Men i gengäld nyttjar ju ni en mängd zigenaruttryck som vi inte hört tidigare…Det enda zigenska ordet (förutom de du lärt mig) är H E J !

 3. Personligen söker undertecknad förvisso efter bästa förmåga värna om det svenska språkets skönhet och faktiska rikedom. Emellertid anser jag att det ovan exemplifierade slangordet fyller sin illustrativa funktion, och då andan är den rätta ser jag ingen anledning att gå in med några förnumstiga pekpinnar. Gustafsson är en knepig gynnare och har medelst sin reprimand markerat sin mening. Vi övriga stolta anhängare av den i alla avseenden förnämliga nyhetsblogg vi har förmånen att ta del av, fortsätter marschen framåt och ställer oss samtliga, med all upptänklig vördnad, till Petterssons förfogande. (Ävenledes till den suveräne stridshingsten Johanssons 😉
  Andreas 🙂

 4. Googlar man på ’babbe’ ser man först att ordet i Malmö betyder ’kebab’. Wiktionary säger ’mörkhyad person av utländsk härkomst’. Mörkhyad? — Synonymer.se: ’Inga synonymer hittades’…

 5. Fantastiskt, som vanligt, Pettersson!
  En bild på de som står bakom dig skulle se ut som bilderna från Obamas installation. D.v.s. hela torget fullt i Oxelösund.
  Någon som vill ställa upp ett korvstånd så kan vi fixa en samling för att hedra vår Pettersson.

  • Man ser dem sällan ”diskutera” islams ideologi?

   De drev lite häxjakt under 90-talet och framåt mot allt som inte fyllde deras vetenskapliga synsätt? Tycker mig ana en viss tendens hos dem att de i första hand vill uppmärksamma vetenskapen i sammanhang när det finns ekonomisk vinning kopplad till det? De är ofta arga på de som får pengar men inte ser världen genom den begränsade box som undersökts vetenskapligt? Idén kan ju vara god men varför hoppar de islam? Här kunde de ju äntligen göra nytta om de försökte föra fram vetenskapens plats relativt medeltida sagor? Är de rädda och hoppar bara på snälla människor?

 6. Babbar blommar gärna ut i såna länder, som Sverige, som genomgående från myndigheter visar stor tolerans mot babbars intolerans. Konstigt nog blommar inte babbekulturen lika fritt i grannlandet Finland t.ex :/

Kommentera