Stäng

Kommunen övertog privat äldreboende – slutade i katastrof

ÄLDREVÅRD. De äldre fick inte äta sig mätta och låg i kissvåta sängar – kommunen anmäler sig själv. Nu avslöjas allvarliga missförhållanden på ett av Örebro kommuns demensboenden.

De äldre och sjuka på en av våningarna på Elgströmska huset har inte fått äta sig mätta, tvingats ligga i kissvåta sängar och blivit utan medicin – inte ens vården av döende patienter har fungerat.

Nu har kommunen gjort både en Lex Maria- och en Lex Sarah-anmälan om händelserna som benämns som ”allvarliga missförhållanden”. Anmälan kommer att lämnas in från kommunen tidigt på tisdagsmorgonen.

– Jag blev ledsen när jag läste rapporten om det som har hänt, säger Daniel Jansson Hammargren, högste ansvarig tjänsteman för äldreomsorgen i Örebro.

-Pettersson ser att Na.se tar upp detta, tyvärr bakom betalvägg så det blir ingen länk. Jag har ingen statistik på hur offentligt och privat drivna äldreboenden sköts men 47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala och i Sverige diskuteras det vinster i välfärden, lottdragning och bussning av elever.

9 reaktioner på “Kommunen övertog privat äldreboende – slutade i katastrof

 1. Annu ett bevis på att svergie präglas mer och mer av ett fattigt lands sosiala struktur.Inom svergie ser vi detta men omvärden ser en helt annan bild.Demokrati?nej,Diktatur?ja,tillbaka till 30-talet ja nästan men med islamiskt tvist.

 2. ”– Jag blev ledsen när jag läste rapporten om det som har hänt, säger Daniel Jansson Hammargren, högste ansvarig tjänsteman för äldreomsorgen i Örebro”

  Han blev ledsen…han låter som den oerfarne, unge lastbilsföraren vilken genade och fick släpet att tippa när det skar ner i diket.
  DÅ är det läge att säga att man är ledsen.
  Olyckligt, ja men det är döda saker. Metall.

  Jag ser det som nu inträffat i Örebro som ett grovt brott! Inget annat.
  Att inte de anhöriga kämpar för sina äldre är mycket konstigt.
  Jag skulle ge allt för att de mina skulle erhålla vad de rimligtvis behöver.

 3. Sossarna skryter om att de tog bort stupstocken inom sjukförsäkringen som alliansen införde ! Nu vill man återinföra ”ättestupan ” för gamla och sjuka svenskar !! Bort med ”skiten ” så dom kan satsa fullt ut på Reinfelts och Lövens högutbildade pensionsräddare !! Själv har dom löner och förmåner som vi vanliga svenssons ”rasister” bara kan drömma om !! SD-18 enda altrnativet !!!

  1. Tyvärr så hjälper det inte att rösta Sverigedemokraterna i nästa val, det är ”minst” ett decennium försent för att kunna stoppa skiten, så tyvärr återstår bara krig och elände och förslaget är att förbereda sig på det värsta än att sitta och hoppas.

 4. Det är väl bara på små orter med anställda från samma ort som fungerar bra vad gäller kommunalt drivet. Då har s.a.s. flera insyn i hur det sköts via djungeltelegrafen,vilket ger de anställda ett incitament att sköta sig.
  I större kommuner med många småpåvar innan du når verkställighetsenheten blir det värre, de pinkar alla in sina revir som de med stor misstänksamhet bevakar och intresset för kärnverksamheten förbleknar med följd att den betalande gästen, jag underkänner uttrycket brukare, får inte vad denne betalar för.

 5. Att vårda gamla anses vare ett av de enkla jobben som kan besättas av invandrare från dag 1. Jag ser inte fram mot min ålderdom då jag kan bli omhändertagen av manliga somalier i tjugoårsåldern som just klivit av båten.
  Våra samtliga kära politiker samt dagens medelklassfamiljer har hunnit att spara in ett kapital innan omläggningarna av pensionssystemet.
  Men det finns ett stort åldersglapp i systemet.
  60 och tidigt sjuttiotal kommer att få smaka på kommunernas nya räddare.
  Jag funderar att propagera för införande av stupstocken som ett bättre alternativ.

  1. Tja, med denna katastrofala nedmontering av den forna välfärdsstaten kommer säkert eutanasi, det vill säga aktiv dödshjälp, att bli en alternativ lösning inom terminalvården. Åtminstone vad beträffar den åldrande, etniskt svenska delen av den framtida befolkningen.
   Andreas 🙂

  2. Det finns ingen risk att, du skulle bli omhändertagen av en dylik fågelskrämma eller någon kamel heller. Då det är under deras värdighet att, betjäna dimmies = dumsvenskar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: