Stäng

Politiker och terrorism

TERRORISM/INRIKES. Igår träffades regeringen (S+MP) och alliansen för att diskutera hur Sverige ska bli bättre på att bli bättre på att förebygga terrorism. Det blev inga direkta resultat men alla verkar eniga om att kampen mot terrorism måste skärpas.

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna får inte vara med att diskutera trots att förslagen som diskuteras i många fall drivits av SD i många år.

MEN, samtidigt som åtgärder mot terrorism i Sverige diskuteras så fortsätter Sverige att stödja terrorism som drabbar människor i Israel.

Enligt palestinsk lagstiftning får terrordömda och deras familjer sin försörjning av palestinska myndigheter. Jerusalem Center for Public Affairs har i en gedigen genomgång räknat fram det stödet till 315 miljoner amerikanska dollar per år. Det är omkring 2,7 miljarder svenska kronor. Nästan dubbelt så mycket som Sverige ger i bistånd till PA, Palestinska myndigheten, under fyra år!

Terrorn mot israeler har resulterat i nästan 700 israeliska offer, hundratalet skjutningar, femtiotalet bilramningar och nästan 300 knivattacker. För den internationella publiken tar PA och dess ledare Mahmoud Abbas avstånd från terrorn mot israeler. Men samtidigt fortsätter utbetalningarna till terroristernas anhöriga.

PA mottar mellan 2015-2019 1,5 miljarder kronor i svenskt bistånd. Därmed är Palestina det land som får överlägset mest pengar per capita i svenskt bistånd. Av de tio länder som Sverige gav mest bistånd till förra året får Palestina per capita nästan dubbelt så mycket bistånd som Somalia, som kommer på andra plats, och 50 gånger mer än Bangladesh, på tionde plats. Och då är Palestina, enligt FN, ett av de mest utvecklade biståndsländerna.

-Pettersson antar att Sverige inte har något emot terrorism i andra länder eftersom man betalar terroristerna och kritiserar dem som utsetts för terrorism…

Läs mer på GP.se…

8 reaktioner på “Politiker och terrorism

 1. Hittills har vi icke kunnat notera ett enda tecken på att regeringen skulle nära någon genuin ambition att bekämpa terrorism. Tvärtom kan vi konstatera att man gör allt för att värna om ”hemvändande” IS-resenärer samt nytillkomna, vilka garanteras trygg omvårdnad och komfortabel markservice i de klimakterieammande blomsterhattstanternas regim. Bristen på seriositet och trovärdighet är helt uppenbar.
  Andreas.

 2. Undrar om de fortsatt tänker allienera sig från vetenskapens bidrag?
  Ranstorp pekar ut behovet av att förbjuda finansiering av t ex moskébygge av T ex Saudiarabien och andra utrikiska intressenter.

  De kan väl inte vara så korkade att de ignorerar sådant? Eller?

  Det verkar som allt fler inte längre drar sig för att agera de vuxna som vårt land behöver och tillrättavisar de naiva och okunniga. Tror att det har gått över en gräns. Allt fler yrkeskunniga lägger sin syn på den politik som förs. Vilket spolar bort influenser från hovnarrarna?

  Och Malmö som tar emot och ger försörjningsbidrag till människor som inte har tillåtelse att vara här samtidigt som de ratar människor som sökt och fått asyl och har rätt att vara här (om än tillfälligt)? Och baserar sin verksamhet på frukyerna andra kommuners ekonomiska skicklighet samtidigt som de lägger kraft på att själva förbättra sin ekonomiska situation.
  Samtidigt som de vill att andra ska göra likadant och ser sig som ett föredöme?

 3. Den som jag trodde avsomnde DÖ tycks leva kvar och frodas. Den sk ”oppositionen” , dvs Alliansen samarbetar glatt med S, Mp och V i stället för att göra sitt jobb.
  Varför kräver de inte att SD skall vara med i diskussionen om terrorism?
  I dag representerar SD i dag säkert 25 kanske 30 % av svenska folket men utestängs från att deltaga, när ödesfrågor som terrorism skall diskuteras.
  Vad regering och oppositionen rädda för? Kan det vara att SD har en del lösningar på problemet men som ytterligare stärker folkets förtroende för SD? Försöker de kanske ta död på svensk demokrati?
  Resultatet som åstadkoms vid samtalet om terrorism var, att man är överens om att man är överens. Inget annat. Märkligt hur politiker ständigt undviker att visa handlingsförmåga men levererar ordflöden utan innebörd i all oändlighet.
  Ja, var det någon, som förväntade sig något konkret förslag?

 4. Eftersom inte det parti som vet något om de frågor som skall behandlas på detta möte inte får vara med så kommer mötet inte att komma fram till någonting.

 5. Nej nu får det vara nog med utredningar !!
  Hur många utredningar finns i detta land ?
  Vad leder dessa utredningar till ?

 6. Tillsätt en utredning, kanske Mona S. är intresserad att sköta den. Det är ju möjligt att terrorismen upphört innan hon är klar, en s. k. win-win situation.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: