Socialistisk bidragsentreprenör och konkursmakare får 40 miljoner

MEDIA. Vänster­tidningen ETC får i år närmare 40 miljoner kronor i bidrag. Det framgår av presstöds­nämndens preliminära siffror för 2017. Enligt nämnden får ETC 38 miljoner kronor i driftsstöd 2017. Därtill kommer ytterligare flera hundratusen kronor i andra former av bidrag som distributions­stöd och utvecklings­stöd.

För tre år sedan fick vänstertidningen titeln ”SM-guld i presstöd” i en krönika i Barometern. ”Genom att skapa editioner på olika håll i landet – Stockholm, Jönköping, Bergslagen, Örebro, Malmö och Göteborg – och kalla dem självständiga tidningar mottas 18 miljoner kronor i presstöd”, förklarade krönikören Martin Tunström då. Sedan dess har ETC mer än fördubblat den mängd bidrag man tillskansar sig genom att skapa bulvan­tidningar.

I augusti 2015 kritiserades ETC och dess VD Johan Ehrenberg av den borgerliga debattören Rebecca Weidmo Uvell. Detta efter att VD:n beskrivit sig själv som ”journalist och entreprenör” som ägnar sig åt ”socialistiskt företagande”.

”Nej, Johan Ehrenberg. Du är inte någon entreprenör. Du skapar nämligen ingenting, du skapar inget värde. Du konsumerar skattepengar. Det är något annat. Du är bidragsentreprenör”, skrev Weidmo Uvell då.

Johan Ehrenberg brukar hävda att man kan vara entreprenör och socialist samtidigt och det stämmer nog. Det har han de facto gjort sedan 80-talet faktiskt – kallat sig själv entreprenör.

Många vet att tidningen ETC är hans. Få vet nog exakt hur många bolag ETC består av.

Han har i dagsläget 18 olika aktiebolag (2015).

Han har drivit företag sedan 80-talet och gjort ett flertal uppmärksammade konkurser, där han bland annat lämnat notan till skattebetalarna i form av statlig lönegaranti i vissa av konkurserna och låtit frilansare ta smällen.

-Pettersson har noterat att det går bra att utnyttja systemet om man kallar sig socialist, ni kan tänka er vilket liv det skulle bli om Bert Karlsson drev skittidningar med hjälp av skattepengar och konkurser…

15 thoughts on “Socialistisk bidragsentreprenör och konkursmakare får 40 miljoner

  1. Den där, som är finansminister säger ju att vi har hur mycket pengar som hels. Hon räknar inte pengar i kronor, hon räknar i fulla lador.
    Jag känner dock ingen som har en lada full med pengar.

  2. Ja Entreprenör betraktade även Jan Emanuel sig
    som, han tyckte sig ha gjort en klassresa? Javisst
    en klassresa i skattebetalarnas pengar.,
    när han köpte upp gamla ruckel som han sen hyrde
    ut för dyra pengar till Migränverket, här är det inte tal
    om inga vinster i välfärden inte, inte ens fåntratten
    Jonas Sjöstedt har något att invända?

    SOSSAR HAR INGEN SKAM I KROPPEN LÄNGRE !

KommenteraAvbryt svar